হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ২০৩.৯৪ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৮৯ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৩,৩৮৪ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,৪০৮ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৪৮%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৪.৯২% ওইরি
30 JUL 2022 9:18AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ২০৩.৯৪ (২,০৩,৯৪,৩৩,৪৮০) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৬৯,৯৩,৭৯৪গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৮৯ (৩,৮৯,৫৩,৭৯৫)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,১১,৬৩৯
অনিশুবা দোজ
১,০০,৮৯,৮৬৬
প্রিকোসন দোজ
৬২,৯৮,৬৯০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,৩০,৪৮১
অনিশুবা দোজ
১,৭৬,৭০,৬৩০
প্রিকোসন দোজ
১,২১,৬২,৪৯৩
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,৮৯,৫৩,৭৯৫
অনিশুবা দোজ
২,৭৮,১৭,০৬০
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬,১১,৬৬,৯৯০
অনিশুবা দোজ
৫,১০,১০,২০৯
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৯৪,৯৭,২৩৪
অনিশুবা দোজ
৫০,৮৬,৫৭,১৪৭
প্রিকোসন দোজ
২,১৮,২২,১৯৩
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩৬,৮২,৪০২
অনিশুবা দোজ
১৯,৫২,৪৭,৪২৬
প্রিকোসন দোজ
১,৪৮,০৭,৫৬৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭৪,৩৭,৮৮৬
অনিশুবা দোজ
১২,২০,১৪,৯৯৩
প্রিকোসন দোজ
৩,২২,৫৪,৭৭৭
প্রিকোসন দোজ
৮,৭৩,৪৫,৭২২
অপুনবা
২,০৩,৯৪,৩৩,৪৮০
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৩,৩৮৪ দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৩৩% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৪৮%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২০,৯৫৮ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩৩,৩০,৪৪২ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,৪০৮ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,০৪,৩৯৯ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৭.৪৮ (৮৭,৪৮,১১,১৯৭) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৯২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৫.০৫% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 203.94 Cr
Over 3.89 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 1,43,384
20,408 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.48%
Weekly Positivity Rate is presently at 4.92%
30 JUL 2022 9:18AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 203.94 Cr (2,03,94,33,480) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,69,93,794 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.89 Cr (3,89,53,795) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,11,639
2nd Dose
1,00,89,866
Precaution Dose
62,98,690
FLWs
1st Dose
1,84,30,481
2nd Dose
1,76,70,630
Precaution Dose
1,21,62,493
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,89,53,795
2nd Dose
2,78,17,060
Age Group 15-18 years
1st Dose
6,11,66,990
2nd Dose
5,10,10,209
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,94,97,234
2nd Dose
50,86,57,147
Precaution Dose
2,18,22,193
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,36,82,402
2nd Dose
19,52,47,426
Precaution Dose
1,48,07,569
Over 60 years
1st Dose
12,74,37,886
2nd Dose
12,20,14,993
Precaution Dose
3,22,54,777
Precaution Dose
8,73,45,722
Total
2,03,94,33,480
India’s Active Caseload currently stands at 1,43,384. Active cases now constitute 0.33% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.48%. 20,958 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,33,30,442.
20,408 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,04,399 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 87.48 Cr (87,48,11,197) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 4.92% and the Daily Positivity rate is reported to be 5.05%.