মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ রুরেল দিবেলপমেন্ত এন্দ পঞ্চায়তিরাজ (এন.আই.আর.দি.এন্দ পি.আর.) অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম (য়ু.কে.)গী য়ুনিভর্সিতী ওফ রীদিং (য়ু.ও.আর.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে
27 JUL 2022 5:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগী লৌউ-শিংউ অমসুং খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা চুংশিন্ননবা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ রুরেল দিবেলপমেন্ত এন্দ পঞ্চায়তিরাজ (এন.আই.আর.দি. এন্দ পি.আর.) অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম (য়ু.কে.)গী য়ুনিভর্সিতী ওফ রীদিং (য়ু.ও.আর.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনবগী মতাংদা পাউদমখ্রে। এম.ও.য়ু অসি মার্চ ২০২২দা খুৎয়েক পীনখিবনি।
কান্নবা:
এম.ও.য়ু. অসিনা এন.আই.আর.দি. এন্দ পি.আর.গী ফেকলতীনা লৌশিং তানশিনবা অমদি হেনগৎহনবদা অমসুং লৌউ-শিংউ, ন্যুত্রিসন অমসুং খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংদা ইন্তর্নেস্নেল প্রোফেস্নেল নেৎৱার্ক অমা শেমগৎপদা মতেং ওইরগনি।
ইন্সতিত্যুত অনিমক্না পুন্না রিসর্চ অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংগী হৌরক্লিবা ইন্তর-দিস্সিপ্লিনরীগী লমগীদমক মথৌ তারিবা এগ্রিকলচরেল ইকনোমিক্স, রুরেল দিবেলপমেন্ত, লাইবলিহুদ অমসুং ন্যুত্রিসনগী স্তদীশিংদা রিসর্চ এক্সপর্তিস চাউনা হেনগৎহনবা ঙমগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
এন.আই.আর.দি. এন্দ পি.আর.না ইনর্জী এক্সপেন্দিচর ওনবগী ন্যুত্রিসন এসেসমেন্ত হেনগৎহনবা, লো অমসুং মিদল ইনকম লৈবাকশিংদা এগ্রিকলচরেল লাইবলিহুদ রিসর্চতা ৱেরেএবল এসেলেরোমেত্রিক অমসুং সেন্সে বেজ দিভাইসশিং শীজিন্নবা অসিগুম্বা খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী লম অমসুং নুপী অমসুং অঙাংশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী লমদা তোঙান-তোঙানবা রিসর্চ এক্তিবিতীশিংদা য়ুনিভর্সিতী ওফ রীদিংগা থবক তৌমিন্নদুনা লাকখি।

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding (MoU) between National Institute of Rural Development and Panchayati Raj (NIRD&PR) and University of Reading (UoR), United Kingdom (UK)
27 JUL 2022 5:24PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, was apprised of a Memorandum of Understanding (MoU) signed between National Institute of Rural Development and Panchayati Raj (NIRDPR) and University of Reading (UoR), United Kingdom (UK) for collaboration in the field of agriculture and rural development in developing countries. The MoU was signed in March, 2022.
Impact:
This MoU will help NIRDPR faculty in acquiring and widening their knowledge, and develop an international professional network in agriculture, nutrition and rural development.
Both the institutes together can bring a considerable amount of research expertise in agricultural economics, rural development, livelihoods and nutrition studies that is required for the emerging inter-disciplinary area of research and capacity building.
Background:
NIRDPR has been involved with University of Reading in various research activities in the field of rural development like improvement of nutrition assessment by measuring energy expenditure, use of wearable accelerometric and sensor based devices in agricultural livelihoods research in low and middle income countries, and also in the area of Women and Child Development.