ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମଙ୍କିପକ୍ସ ରୋଗ ସମ୍ପର୍କରେ ସଦ୍ୟତମ ରିପୋର୍ଟ
ଏନ୍‌ଆଇଭି ପୁନେ ଦ୍ୱାରା ଦିଲ୍ଲୀର ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଦେହରେ ମଙ୍କିପକ୍ସ ଭୂତାଣୁ ରହିଥିବା ସମ୍ପର୍କରେ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ
ଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ଲୋକ ନାୟକ ହସ୍ପିଟାଲ୍‌ର ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ରରେ ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ରଖାଯାଇଛି
ଡିଜିଏଚ୍‌ଏସ୍ ଦ୍ୱାରା ଆଜି ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରୀୟ ସମୀକ୍ଷା ବୈଠକ
24 JUL 2022 1:49PM by PIB Bhubaneswar
ଦିଲ୍ଲୀର ଜଣେ ୩୪ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି (ପୁରୁଷ)ଙ୍କୁ ମଙ୍କିପକ୍ସ ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ବୋଲି ସନ୍ଦେହ କରାଯିବା ପରେ ତାଙ୍କୁ ଲୋକ ନାୟକ ହସ୍ପିଟାଲ୍‌ରେ ସଙ୍ଗରୋଧରେ ରଖା ଯାଇଥିଲା । ପୁନେ ସ୍ଥିତ ନ୍ୟାସନାଲ ଇନ୍‌ଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ ଭାଇରୋଲୋଜି (ଏନଆଇଭି) ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ନିରୂପଣ କରା ଯିବା ପରେ ଏହାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରା ଯାଇଅଛି । ଆକ୍ରାନ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତି ବର୍ତମାନ ଲୋକ ନାୟକ ହସ୍ପିଟାଲ୍‌ର ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଛନ୍ତି । ରୋଗୀର ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ମାନଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରା ଯାଇଛି ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ମାଗଦର୍ଶିକା ଅନୁସାରେ ସଙ୍ଗରୋଧରେ ରଖା ଯାଇଅଛି । ପରବର୍ତୀ ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ହସ୍ତକ୍ଷେପ ଗୁଡିକ ଯଥା, ସଂକ୍ରମଣ ଉତ୍ସର ଚିହ୍ନଟୀକରଣ, ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ ସମ୍ପର୍କ ନିରୂପଣ, ଘରୋଇ ଚିକିତ୍ସକ ମାନଙ୍କର ପରୀକ୍ଷଣ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା ଇତ୍ୟାଦି କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପାଦନ କରାଯାଉଛି । ଆଜି ଅପରାହ୍ନ ୩ଟାରେ ପରିସ୍ଥିତିର ଏକ ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରୀୟ ସମୀକ୍ଷା କରା ଯିବାକୁ ଯୋଜନା କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Monkeypox update: Delhi case
Diagnosis by NIV Pune confirms Monkeypox in Delhi resident
The Patient is Recovering at Isolation Centre at Lok Nayak Hospital, Delhi
High level review meeting by DGHS today
24 JUL 2022 1:49PM by PIB Delhi
A 34-year-old male resident of Delhi was isolated at Lok Nayak Hospital asa suspected case of Monkeypox. A confirmation of the diagnosis has been done by National Institute of Virology (NIV), Pune. The case is presently recovering at the designated isolation centre at Lok Nayak Hospital. The close contacts of the case have been identified are under quarantine as per the MoHFW guidelines. Further public health interventions like identification of the source of infection, enhanced contact tracing, testing sensitisation of private practitioners etc are being carried out. A high-level review of the situation has been planned by DGHS at 3 PM today.