প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মীয়ামদা হর ঘর তিরঙ্গা ঈহৌবু মপাঙ্গল কলহন্নবা ৱাফম থমখ্রে
মনীং তমবা ভারতকী ফিরাল অমগীদমক মঙ মঙখিবা মীওইশিংগী শিংথানিংঙাই ওইরবা থৌনা অমদি হোৎনরমবশিংবুসু নীংশিংখি
জুলাই ২২ অসি ঐখোয়গী পুৱারীগা অখন্নবা মরী লৈনৈ মরমদি ১৯৪৭গী নুমিৎ অসিদা ঐখোয়গী জাতিগী ফিরাল লেপ্নখিবনি: পি.এম.
22 JUL 2022 9:31AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামগী মফমদা হর ঘর তিরঙ্গা ঈহৌবু মপাঙ্গল কলহন্নবা ৱাফম থমখ্রে‍। মনীং তমবা ভারতকী ফিরাল অমগীদমক মঙ মঙখিবা মীওইশিংগী শিংথানিংঙাই ওইরবা থৌনা অমদি হোৎনরমবশিংবুসু শ্রী মোদীনা নীংশিংখি‍। ঐখোয়গী মচু অহুমগী ফিরালগী মরী লৈনবা কম্মিতীগী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং পন্দিৎ নেহরুনা অহানবা ওইনা পাইহনখিবা মচু অহুমগী ফিরালনচিংবা পুৱারীগী তাঙ্কক্তগী পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা পোৎলমশিংসু মহাক্না ময়ামগী মফমদা পুথোরকখি‍। জুলাই ২২ অসি ঐখোয়গী পুৱারীগা অখন্নবা মরী লৈনৈ মরমদি ১৯৪৭গী নুমিৎ অসিদা ঐখোয়গী জাতিগী ফিরাল লেপ্নখিবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
ত্বী পরিং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐখোয়না অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসব পাঙথোক্লিবা চহি অসিদা ঐখোয় হর ঘর তিরঙ্কা ঈহৌবু কনখৎহল্লসি‍। অদোমগী য়ুমদা ওগস্ত ১৩দগী ১৫ ফাওবগী মরক্তা মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎপিয়ু নৎত্রগা থেৎপিয়ু‍। ঈহৌ অসিনা ঐখোয়গা জাতিগী ফিরালগা লৈনরিবা মরী হেন্না চেৎশিলহনগদৌরিবনি‍।”
“ঙসি, জুলাই ২২ অসি ঐখোয়গী পুৱারীগা অখন্নবা মরী লৈনৈ‍। ইং ১৯৪৭গী নুমিৎ অসিমক্তদা ঐখোয়গী জাতিগী ফিরাল লেপ্নখিবনি‍। ঐখোয়গী মচু অহুমগী ফিরালগী মরী লৈনবা কম্মিতীগী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং পন্দিৎ নেহরুনা অহানবা ওইনা পাইহনখিবা মচু অহুমগী ফিরালনচিংবা পুৱারীগী তাঙ্কক্তগী পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা পোৎলমশিংসু মহাক্না ময়ামগী মফমদা লান্থোকচরি‍।”
“ঙসি, ঐখোয়না লোইলম লৈঙাক্কী মায়োক্তা লান্থেংনরিঙৈ মতমদা মনীং তমবা ভারতকী ফিরাল অমগীদমক মঙ মঙখিবা মীওইশিংগী শিংথানিংঙাই ওইরবা থৌনা অমদি হোৎনরমবশিংবু ঐখোয়না নীংশিংলি‍। ঐখোয়না মখোয়গী মঙলানবু মঙফাওনহন্নবা অমসুং মখোয়না পামজরমবা ভারত অদু শেমগৎনবগী ফিরেপ অমুক নৌহৌননা লৌরি‍।”

Prime Minister's Office
PM urges people to strengthen the Har Ghar Tiranga Movement
Also recalls the monumental courage and efforts of those who dreamt of a flag for free India
22nd July has a special relevance in our history as on this day in 1947, our National Flag was adopted: PM
22 JUL 2022 9:31AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has urged people to strengthen the Har Ghar Tiranga Movement. Shri Modi also recalled the monumental courage and efforts of those who dreamt of a flag for free India. He has also shared some interesting nuggets from history including details of the committee associated with our Tricolour and the first Tricolour unfurled by Pandit Nehru. He said that 22nd July has a special relevance in our history as on this day in 1947, our National Flag was adopted.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"This year, when we are marking Azadi Ka Amrit Mahotsav, let us strengthen the Har Ghar Tiranga Movement. Hoist the Tricolour or display it in your homes between 13th and 15th August. This movement will deepen our connect with the national flag."
"Today, 22nd July has a special relevance in our history. It was on this day in 1947 that our National Flag was adopted. Sharing some interesting nuggets from history including details of the committee associated with our Tricolour and the first Tricolour unfurled by Pandit Nehru."
"Today, we recall the monumental courage and efforts of all those who dreamt of a flag for free India when we were fighting colonial rule. We reiterate our commitment to fulfil their vision and build the India of their dreams."