প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জুলাই ১৬তা উত্তর প্রদেসতা চৎকনি অমসুং বুন্দেলখান্দ এক্সপ্রেসৱে শঙ্গাগনি
ফেব্রুৱারি ২০২২দা প্রধান মন্ত্রীনা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ-উয়ুং তমখি
এক্সপ্রেসৱে অসিনা লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন অমসুং উদোগ চাউখৎনবা অচৌবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি
13 JUL 2022 5:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুলাই ১৬, ২০২২দা উত্তর প্রদেসতা চৎকনি অমসুং অয়ুক্কী পুং ১১:৩০ রোম তাবদা জালাউন জিলাগী ওরাই তেহশিলগী মনুংদা লৈবা কাইথেরি খুঙ্গংদা বুন্দেলখান্দ এক্সপ্রেসৱে শঙ্গাগনি।
লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈশিং ফগৎহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎতুনা, লম্বী শেম্বগী মাইকৈদা চংশিল্লি। মাইকৈ অসিদা শিংথানিঙাই ওইবা থবক অমা ওইনা ফেব্রুৱারি ২৯, ২০২০দা প্রধান মন্ত্রীনা বুন্দেলখান্দ এক্সপ্রেসৱে শেম্নবা উরেপ-উয়ুং তমখি। এক্সপ্রেসৱে অসি শেমগৎপগী থবক থা ২৮গী মনুংদা লোইশিনখি অমসুং হৌজিক লম্বী অসি প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গারগনি।
কিলোমিতর ২৯৬ শাংবা লেন মরিগী এক্সপ্রেসৱে অসি উত্তর প্রদেস এক্সপ্রেসৱে ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত ওথোরিতি(উপৈদা)গী মখাদা চাউরাক্না লুপা কোতি ১৪,৮৫০ চংনা শেমখৎখিবনি অমসুং লম্বী অসি তুংদা লেন ৬তা ওনখৎকনি। এক্সপ্রেসৱে অসি এন.ঐচ-৩৫দা চিত্রাকুত জিলাগী বারাতকুপ ময়াদা লৈবা গোন্দা খুঙ্গংদগী হৌরগা ইতাৱা জিলাগী কুদ্রালি খুঙ্গং ফাওবা য়ৌরবা মতুংদা অগ্রা-লখনৌ এক্সপ্রেসৱেদা পুনশিনখি। এক্সপ্রেসৱে অসিনা জিলা ৭ হায়বদি চিত্রাকুত, বান্দা, মাহোবা, হামিপুর, জালাউন, ঔরাইয়া অমসুং ইতাৱা ফাওদুনা চৎলি।
লমদম অসিদা লম্বী-থোংগী ফিবম ফগৎহনবগা লোয়ন্না, বুন্দেলখান্দ এক্সপ্রেসৱে অসিনা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহন্দুনা মফম অসিগী মীয়ামদা থবক লিশিং কয়া ফংহনবা ঙমগনি। এক্সপ্রেসৱে অসিগী মনাক্তা বান্দা অমসুং জালাউন জিলাশিংদা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর শেম্নবা থবক পায়খৎপা হৌরে।

Prime Minister's Office
PM to visit UP and inaugurate Bundelkhand Expressway on 16th July
Foundation stone of the Expressway was laid by PM in February, 2020
296 Km four-lane Expressway has been constructed at a cost of around Rs 14,850 crores
Expressway to give a major boost to connectivity and industrial development in the region
13 JUL 2022 5:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh on 16th July, 2022 and inaugurate Bundelkhand Expressway at Kaitheri village in Orai tehsil of Jalaun district at around 11:30 AM.
The government has been committed to enhancing connectivity across the country, a key feature of which has been the work towards improvement in road infrastructure. A significant endeavour towards this was the laying of foundation stone for the construction of Bundelkhand Expressway by the Prime Minister on 29 February, 2020. The work on the Expressway has been completed within 28 months and it will now be inaugurated by the Prime Minister.
The 296 Km, four-lane expressway has been constructed at a cost of around Rs 14,850 crores, under the aegis of Uttar Pradesh Expressways Industrial Development Authority (UPEIDA), and can later be expanded upto six lanes as well. It extends from NH-35 at Gonda village near Bharatkoop in Chitrakoot district to near Kudrail village in Etawah district, where it merges with the Agra-Lucknow expressway. It passes through seven districts, viz. Chitrakoot, Banda, Mahoba, Hamirpur, Jalaun, Auraiya and Etawah.
Along with improving connectivity in the region, the Bundelkhand Expressway will also give a major boost to economic development, resulting in the creation of thousands of jobs for the local people. Work on the creation of industrial corridor in Banda and Jalaun districts, next to the Expressway, has already been started.