শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা কন্নেক্তিবিতী লৈহন্নবা অমসুং মোবিলিতী হেনগৎহন্নবা তারঙ্গা হিল – অম্বাজী – আবু রোদকী অনৌবা রেল লাইন অয়াবা পীখ্রে
অম্বাজী ফাওবগী কন্নেক্তিবিতী অসি লমদম অসিগী মীয়াম্না মতম কয়াগী মমাংদগী দিমান্দ তৌদুনা লাকখিবনি
প্রপোজ তৌখিবা প্রোজেক্ত অসিনা অম্বাজীদা কন্নেক্তিবিতী লৈহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী মীয়ামগী মোবিলিতী হেনগৎহল্লগনি
মসিনা অহমদাবাদ অমসুং আবু রোদকী মরক্তা অতোপ্পা রুত অমসু লৈহল্লগনি
প্রোজেক্ত অসিগী কনস্ত্রক্সন মনুংদা মেন দে লাখ ৪০রোমগী দাইরেক্ত এমপ্লোইমেন্ত জেনরেৎ তৌগনি
প্রোজেক্ত অসিগী চংগদবা শেনফম লুপা করোর ২৭৯৮.১৬নি অমসুং ২০২৬-২৭ ফাওবদা লোইশিনগনি
13 JUL 2022 4:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা লুপা করোর ২৭৯৮.১৬ চংনা রেলৱেজ মন্ত্রালয়না শাগদবা তারঙ্গা হিল - অম্বাজী – আবু রোদকী অনৌবা রেল লাইন শাবদা অয়াবা পীখ্রে।
অনৌবা রেল লাইন অসিগী অপুনবা অশাংবা কিমি ১১৬.৬৫ ওইগনি। প্রোজেক্ত অসি ২০২৬-২৭ ফাওবদা লোইশিনগনি। প্রোজেক্ত অসিগী কনস্ত্রক্সন মনুংদা মেন দে লাখ ৪০রোমগী দাইরেক্ত এমপ্লোইমেন্ত জেনরেৎ তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীগী অনৌবা ভারতকী বিজন মখাদা প্রোজেক্ত অসিনা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনগনি অমসিং মোবিলিতী লৈহন্দুনা লমদম অসিগী সমাজিক-শেন্মীৎলোনগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাং পুরকপা ঙমগনি।
অম্বাজী অসি মরু ওইবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী লমথুংফম অমনি অমসুং ভারতকী শক্তিপীথ ৫১গী মনুংদা অমনি অমসুং গুজরাত লোয়ননা লৈবাক্কী অমসুং মপাল লৈবাক্কী শরুক কয়াদগী চহি খুদিংগী ভক্তা করোর কয়াগী মীৎয়েং চীংশিল্লি। লাইন অসি শাবনা ভক্তা করোর কয়া লায়না চত্থোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাহল্লগনি। মখা তানা কন্নেক্তিবিতী অসিনা তারঙ্গা হিলদা লৈবা অজিতনাথ জেন মন্দির (শেংলবা জেন ত্রীর্থকর ২৪গী মনুংদা অমা ওইরিবা) অসিদা ভক্তাশিংনা লাকপদসু চাউনা কান্নবা পীরগনি। তারঙ্গা হিল - অম্বাজী – আবু রোদকী মরক্তা রেলৱেগী অনৌবা লাইন অসিনা রেলৱেগী মেন নেৎৱার্ক্কা লোয়ননা মরু ওইবা লাইফমলেন অনিগা শম্নহল্লগনি।
লাইন অসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং লমদম অসিগী পোত্থোকশিং খোঙজেল য়াংনা পুথোক পুশিন তৌবা য়াহল্লগনি অমসুং লমদম অসুগী মীয়াম্না গুজরাত অমসুং রাজস্থান অমসুং লৈবাক্কী অতোপ্পা মফমদিংদা চৎনবগী মোবিলিতী হেনগৎহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিনা হৌজিক লৈরিবা অহমদাবাদ – আবু রোদ রেলৱে লাইনগী মহুৎ শিনবা য়াবা রুত অমা পীরগনি।
প্রপোজ তৌখিবা দব্লিংগী এলাইনমেন্ত অসি রাজস্থানগী সিরোহি জিলা অমসুং গুজাতকী বনাসকান্থা অমসুং মহেসানা জিলাশিং ফাওদুনা চৎকনি। অনৌবা রেল লাইন শাবা অসিনা ইনভেস্তমেন্ত লাক্নবা মীৎয়েং চীংশিন্দুনা অপুনবা সমাজিক-শেন্মীৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংদা শরুক তমগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Taranga Hill-Ambaji-Abu Road new rail line to provide connectivity and improve mobility
The connectivity to Ambaji has been long pending demand of the people of the region
The proposed project will provide connectivity to Ambaji and improve mobility of the people of the region
It will also provide alternate route between Ahmedabad and Abu Road
The project will also generate direct employment for about 40 lakh mandays during construction
The estimated cost of this project is Rs. 2798.16 crore and will be completed by 2026-27
13 JUL 2022 4:15PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the construction of Taranga Hill-Ambaji- Abu Road new rail line to be constructed by Ministry of Railways at an estimated cost of Rs.2798.16 crore.
The total length of the new rail line will be 116.65 kms. The project will be completed by 2026-27. The project will generate direct employment during construction for about 40 lakh mandays.
In line with Prime Minister Shri Narendra Modi ji’s vision of a New India, the project is going to enhance connectivity and improve mobility leading to overall socio economic development of the region.
Ambaji is a famous important pilgrimage destination and is one of the 51 Shaktipeeths in India and attracts millions of devotees from Gujarat as well as other parts of the country and abroad every year. The construction of this line will facilitate easy travel for these millions of devotees. Further, the devotees visiting the Ajitnath Jain temple (one of the 24 holy Jain Tirthankaras) at Taranga Hill would also be greatly benefitted by this connectivity. This railway new line between Taranga Hill-Ambaji- Abu Road will connect these two important religious sports with railway’s main network.
This line will facilitate faster movement of agricultural and local products and also provide improved mobility of the people in the region within the state of Gujarat and Rajasthan and also to other parts of the country. This project will also provide alternative route for existing Ahmedabad-Abu Road railway line.
The alignment of the proposed doubling will traverse through Sirohi district of Rajasthan and Banaskantha and Mahesana districts of Gujarat. The construction of new rail line will attract investment and lead to overall socio-economic development of the region.