থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, পি.আর.আই.শিং অসি পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাং স্কিমশিংগীদমক মরু ওইবা পাউখোল্লোয়শিংনি
মোদী সরকারগী প্রো-পিপল, প্রো-পোর ৱেল্ফিয়র স্কিমশিংগী বেনিফিসরীশিং চাদা ১০০ কোনশিন্নবা অমসুং মপুং ফানা এৱের্নেস পীনবা হায়খ্রে
মন্ত্রীনা মোরাদবাদতা কেন্দ্রগী স্কিমশিংগী পি.আর.আই. মীহুৎশিং অমসুং বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে; “সবকা সাথ, সবকা বিকাস” হায়বা অসিগী ৱাখল্লোনগী ৱাহন্থোক্তি খুন্নাইদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্তা কান্নবা ফংহনবনি
09 JUL 2022 3:17PM by PIB Imphal
পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিং (পি.আর.আই.শিং) অমসুং মখোয়গী মীহুৎশিংবু প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী য়াইফ-থৌরাং স্কিমশিংগী মরু ওইবা পাউখোল্লোয়শিংনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি ঙসি পঞ্চশিং, সর্পঞ্চশিং লোয়ননা ব্লোক অমসিং দিস্ত্রিক কাউন্সিলশিংগী মীয়ামগী মীহুৎশিংনা গ্রাসরুত লেবেলদা ক্ব্যুগী অরোইবদা লৈরিবা অরোইবা মীওই অদু ফাওবা য়ৌহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবা খুদোংচাবা অমা ফংলি অমসুং হৌখিবা চহি ৮ অসিদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা প্রো-পোর অমসুং য়াইফ-থৌরাং স্কিম খুদিংমক্কী কান্নবা মঙোন্দা ফংহন্নবা হোৎনরি।
উত্তর প্রদেশকী পঞ্চায়তি রাজকী রাজ্য মন্ত্রী, চৌধুরী ভুপিন্দ্র সিংহ অমসুং অতোপ্পশিং য়াওদুনা পাঙথোকপা পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিং (পি.আর.আই.শিং)গী মীহুৎশিংগী মীতিন অমদা দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি হেক অহৌবদগী হৌনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোসীনা পি.আর.আই.শিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমসুং অরোইবদা লেপ্লিবা মীওই অদু শক্তি পীনবা মখোয়গী মপাঙ্গল হাপ্পা হায়বা অসিদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি। মহাক্না করম্না দিকেদ তরেৎকী মতুংদা অহানবা ওইনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী দিস্ত্রিক্ত কাউন্সিলশিংগী মীখলশিংদা পাঙথোকহনখি অমসুং রাজ্য অসিদা বিরোধি দল খরনা য়ানিংদবা উৎলবদি পঞ্চায়ত মীখলশিং পাঙথোকখি হায়বা নীংশিংখি।
জম্মুগী মনাক্তা লৈবা পাল্লি পঞ্চায়ত্তা এপ্রিল থাদা প্রধান মন্ত্রীনা ‘পঞ্চায়তি রাজ দিৱস’ পালন তৌখিবা অমসুং মফম অসিদগী মহাক্না লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা পি.আর.আই.শিংদা ৱা ঙাংখিবা অসিনা পি.আর.আই.শিংবু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লুম্না লৌই হায়বগী খুদম ওইরি। মরম অসিনা হৌজিক পি.এম. আৱাজ য়োজনা, উজ্জ্বালা য়োজনা, পি.এম. গরিব কল্যান য়োজনা, পি.এম. কিসান নিধি, স্বচ্ছতা য়োজনা অসিনচিংবা স্কিমশিংগী কান্নবশিং অসি ফংফম থোকপা প্রজা অমত্তা নাথৈবা তৌদবা হায়বা অসি পি.আর.আই.শিংগী থৌদাং ওইরে হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী মোদী সরকারনা হৌদোকখিবা প্রো-পিপল, প্রো-পোর ৱেল্ফিয়র স্কিমশিংগী বেনিফিসরীশিং চাদা ১০০ কোনশিন্নবা অমসুং মপুং ফানা এৱের্নেস পীনবা হায়খ্রে। মহাক্না হায়খি দীন দয়াল উপধ্যায়াগী অন্ত্যোদয় হায়বা ৱাখল্লোন হায়বদি মীপুম খুদিংমক চাউখৎহনবা হায়বা অসিগী মখাদা মপুং ফানা চংশিল্লি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি পি.আর.আই. মীহুৎশিংনা লায়রবগী য়াইফ-থৌরাং স্কিম খুদিংমক্তা কনাগুম্বা অমত্তা নাথৈদুনা থমদনবা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনগা খুৎশম্নদুনা মথৌ তৌগদবনি। মহাক্না স্কিমগী বেনিফিসরী খুদিংমক্তা সেচুরেসন তার্গেৎ য়ৌবা ঙম্নবা ফংফম থোকপা য়ামদ্রবদা মীওই অনিদি স্কিম অসিদা হাপচিনবদা মতেং পাংনবা খঙহন্নবা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী ভরুচতা পাঙথোকপা ‘উকর্শ সমারোহ’দা থমখিবা ৱারোল অদু পল্লদুনা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি ২০১৪দা লৈবাক অসিগী মীশিংগী শরুক তঙ্খাইদি তোইলেৎ, ভেক্সিনেসম, ইলেক্ত্রিসিতী কন্নেক্সন অমসুং বেঙ্ক একাউন্ত অসিগুম্বা ফেসিলিতীশিং ফংদনা লৈরমখি। মহাক্না হায়খি, হৌখিবা চহি খরা অসিদা সবকা প্রয়াসকা লোয়ননা কেন্দ্রনা স্কিম কয়া ১০০% সেচুরেসন য়ৌহন্নবা হোৎনখি অমসুং চহি ৮গী মতুংদা অনৌবা ফিরেপকা লোয়ননা ঐখোয় ইশাবু নৌনা কত্থোকপা মথৌ অমা তারি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh says, PRIs are essential messengers of PM Narendra Modi's public welfare schemes:
Calls for 100 percent coverage of beneficiaries and complete awareness of pro-people, pro-poor welfare schemes of Modi Government
​​​​​​​The Minister interacts with PRI representatives and beneficiaries of the Central Schemes in Moradabad; Says, the credo of “Sabka Saath, Sabka Vikas” means that the benefit reaches the last person in society
09 JUL 2022 3:17PM by PIB Delhi
Describing the Panchayati Raj Institutions (PRIs) and their representatives as the essential messengers of Prime Minister Narendra Modi’s Welfare Schemes, Union Minister Dr Jitendra Singh said here today that Panches, Sarpances as well as the elected representatives in Block and Disctrict Councils have an opportunity to play a distinct role in reaching out to the last man in the last queue, at the grossroot level, and ensuring for providing him the benefit of each of the pro-poor and welfare schemes introduced by Prime Minister Narendra Modi during the last 8 years.
Addressing a gathering of the representatives of Panchayati Raj Institutions (PRIs) in the presence of Uttar Pradesh State Minister for Panchayati Raj, Choudhary Bhupinder Singh and others, Dr Jitendra Singh observed that right from beginning, Prime Minister Narendra Modi has given priority to the empowerment of PRIs and to strengthen them to empowering the man standing at the last end of the shore. He recalled how Prime Minister Modi has ensured elections of District Councils in Jammu & Kashmir for the first time after seven decades and had also gone ahead with Panchayat elections in spite of resistance from certain opposition parties in the State.
The importance that Prime Minister Modi accords to the PRIs is borne out of the latest example of the ‘Panchayati Raj Diwas’ held in the month of April for which Prime Minister chose to hold the programme at Palli Panchayat near Jammu and from there he addressed the PRIs across the country. It is, therefore, now also the responsibility of the PRIs to ensure that not a single deserving citizen is left out from getting the benefit of schemes like PM Awas Yojna, Ujjwala Yojna, PM Garib Kalyan Yojna, PM Kissan Nidhi, Swachhata Yojna, etc, he added.
The Minister called for 100 percent coverage of beneficiaries and complete awareness of pro-people, pro-poor welfare schemes introduced by Prime Minister Modi. He said, this is fully in tune with Deen Dayal Upadhyaya’s philosophy of Antyodaya, which means rise of the last person.
Dr Jitendra Singh exhorted the PRI representatives to work in close coordination with district administration to ensure that no one should be left behind from every scheme for the welfare of the poor. He also asked each beneficiary of the scheme to add at least two more deserving persons to help achieve the saturation target.
Quoting from the Prime Minister’s recent speech at ‘Utkarsh Samaroh’ in Bharuch, Gujarat, Dr Jitendra Singh noted that in 2014 almost half of the country's population was deprived of facilities like toilets, vaccination, electricity connection and bank accounts. He said, over the years, with everyone's efforts, the Centre has been able to bring many schemes closer to 100% saturation and after 8 years, there is a need to rededicate ourselves with renewed determination and resolve.