প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুলাই ১২দা দিওঘর অমসুং পতনাদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা দিওঘরদা লুপা করোর ১৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম জাতিদা খুৎশিন্নগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা চাউনা ইনোৎ হাপলগনি, কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং ইজ ওফ লিবিংদা শাহৌ পীরগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিওঘর এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি; বাবা বৈধ্যনাথ ধাম ফাওবা দাইরেক্ত এয়র কন্নেক্তিবিতী লৈহল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এম্স দিওঘরদা ইন-পেসেন্ত দিপার্তমেন্ত অমসুং ওপরেসন থিএতর সর্ভিসশিং শঙ্গারগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিহার বিধান সভাগী চহি চামা শুবগী থৌরম লোইশিনবদা ৱা ঙাংগদৌরি
09 JUL 2022 9:35AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ১২, ২০২২দা দিওঘর অমসুং পতনাদা চৎকদৌরি। নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১২:৪৫ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা দিওঘরদা লুপা করোর ১৬,৮০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিগী মতুং নুংথিল পুং ২:২০ তারকপদা মহাক্না জ্যোতির্লিঙ্গ তরানিথোইগী মনুংদা অমা ওইরিবা বাবা বৈধ্যনাথ মন্দিরদা দর্শন তৌগনি অমসুং পুজা পাঙথোক্কনি। নুমিদাং পুং ৬ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা পতনাগী বিহাত বিধান সভাগী চহি চামা শুবগী লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি।
দিওঘরদা পি.এম.
লমদম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা ইনোৎ হাপ্নবা, কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং ইজ ওফ লিবিংদা শাহৌ পীনবা মাইকৈদা চংশিনবা খোঙথাং ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা দিওঘরদা লুপা করোর ১৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম জাতিদা খুৎশিন্নগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিগী সোসিও-ইকনোমিক চাউখৎহনবদা চাউনা মতেং ওইরগনি।
লৈবাক শিনবা থুংবদগী ভক্তাশিংগী মরুওইবা ধর্মগী ওইবা লাইফমলেন অমা ওইরিবা বাবা বৈধ্যনাথ ধামদা দাইরেক্ত কন্নেক্তিবিতী লৈহন্নবা মরু ওইবা থৌশিল ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা দিওঘর এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি। মসি লুপা করোর ৪০০ চংনা শাখি। এয়রপোর্ত অসিগী তর্মিনেল বিল্দিং অসি চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ মঙা হেন্না হেন্দল তৌবা ঙম্নবা মওংদা শাখি।
দিওঘরগী এম্স অসি লমদম পুম্বা অসিগী হেল্থকিয়র সেক্তরগী ওইনা থৌজাল অমনি। দিওঘরগী এম্সতা পীরিবা সর্ভিসশিং অসি প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা খুৎশিন্নগদৌরিবা ইন-পেসেন্ত দিপার্তমেন্ত (আই.পি.দি.) অমসুং ওপরেসন থিএতর সর্ভিসশিং অসিনা হেন্না শাহৌ পীরগনি। মসি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী শরুক পুম্নমক্তা খ্বাইদগী ফবা হেল্থ কিয়র ফেসিলিতীশিং শেমগৎনবা থম্লিবা বিজন অসিগী মখাদা পাইখৎপনি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ধর্মগী ওইনা মরু ওইবা মফমশিংদা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং অসিগুম্বা মফম পুম্নমক্তা লাকপা লমকোইবশিংদা অফবা ফেসিলিতীশিং ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ফিরেপ অসি তুরিজম মন্ত্রালয়গী প্রসাদ স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্ত “দিবেলপমেন্ত ওফ বৈধ্যনাথ ধাম দিওঘর”গী কম্পোনেন্ত শঙ্গাগদৌরিবা অসিনা হেন্না শাহৌ পীরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসিদা অতোপ্পা কয়াগা লোয়ননা অমমমদা ত্রীর্থ য়াত্রী ২০০০গী কেপাসিতী লৈবা অচৌবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী কোংগ্রিগেসন হোল অনি শাগৎপা; জলসা লেক ফ্রন্ত দিবেলপমেন্ত; শিবগঙ্গা পোন্দ দিবেলপমেন্ত য়াওরি। অনৌবা এমেনিতীশিংনা বাবা বৈধ্যনাথ ধামদা লাকপা ভক্তা লাখ কয়াদা হেন্না ফগৎহল্লবা তুরিজম এক্সপরিয়েন্স ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০,০০০ হেনবগী রোদ প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। শঙ্গাগদবা প্রোজেক্তশিং অদুদা এন.ঐচ.-২গী গোর্হরদগী বরৱারা সেক্সন লেন তরুক ওইহনবা; এন.ঐচ.-৩২গী রাজগঞ্জ-চাসতগী ৱেস্ত বেঙ্গল বোর্দর সেক্সন পাকথোকপা য়াওরি। উরেপ-উয়ুং তমগদবা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং অদুদা এন.ঐচ.-৮০গী মির্জাচোকি-ফরক্কা সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-৯৮গী হরিহরগঞ্জরগী পরৱা মোর সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-২৩গী পলমা-গুমা সেক্সন লেন মরি ওনবা; এন.ঐচ.-৭৫গী কতচহরী চোকতগী পিস্কা মোর সেক্সনগী ইলিবেতেদ কোরিদোর য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহল্লগনি অমসুং মীচম মীয়ামগীদমক চত্থোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাহল্লগনি।
লমদম অসিগীদমক লুপা করোর ৩০০০রোমগী তোঙান-তোঙানবা ইনর্জী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। শঙ্গাগদবা প্রোজেক্তশিং অদুদা জি.এ.আই.এল.গী জগদিশপুর-হলদিয়া-বোকারো ধমরা পাইপলাইনগী বোকারো-অঙ্গুল সেক্সন; বহরীগী ঐচ.পি.সি.এল.গী অনৌবা এল.পি.জি. বোত্তলিং প্লান্ত অমসুং বি.পি.সি.এল.গী বোকারো এল.পি.জি. বোত্তলিং প্লান্ত য়াওরি। পর্বতপুর গ্যঅস কল্লেক্তিং স্তেসন, ঝরিয়া ব্লোক, ও.এন.জি.সি.গী কোল বেদ মীথেন (সি.বি.এম.) এসেৎকী উরেপ উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাতিদা রেলৱে প্রোজেক্ত অনি মদুদি গোদ্দা-হন্সদীহা ইলেক্ত্রিফাইদ সেক্সন অমসুং গরৱা-মহুরিয়া দব্লিং প্রোজেক্ত খুৎশিন্নগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং পাৱর হাউসশিংগীদমক পোৎচৈশিংগী অপনবা লৈতবা ত্রাফিক মুফমেন্ত লৈহনবদা মতেং পাংলগনি। মখোয়না দুমকাদগী আসনসোল ফাওবা চৎলিবা ত্রেন্দসু খুদোংচাহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে প্রোজেক্ত অহুম মদুদি রাঞ্চি রেলৱে স্তেসন নৌনা শেমগৎপা; জসিদিহ বাইপাস লাইন অমসুং এল.ঐচ.বি. কোচ মেন্তেনেন্স দিপোত, গোদ্দা হায়রিবা অসিগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। প্রপোজ তৌরিবা রাঞ্চি স্তেসন নৌনা শেমগৎপা অসিনা ফুদ কোর্ত, একজিক্যুতিব লোঞ্জ, কেফেতরিয়া, এয়র-কন্দিসন ৱাতিং হোলশিং অসিনচিংবা য়াওনা লায়না চত্থোক-চৎশিন তৌনবা লোয়ননা পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচানবা মালেমগী থাক্কী পেসেঞ্জর এমেনিতীশিং ফংহল্লগনি।
পতনাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা বিহার বিধান সভাগী চহি ১০০ শুবগী থৌরম লোইশিনবদা ৱা ঙাংগদৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা বিহার বিধান সভাগী চহি ১০০ শুরকপগী নুংঙাইবা ফোঙদোকপা ওইনা শাখিবা শতাবদী সমৃতি স্তম্ভ শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিধান সভা ম্যুজিয়মগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। ম্যুজিয়ম অসিগী তোঙান-তোঙানবা গেলেরীশিংনা বিহারগী দেমোক্রেসী অমসুং হৌজিক লৈরিবা সিভিক স্ত্রকচরদা হোংলক্লিবা অসিগী পুৱারী উৎকনি। মসিদা মীওই ২৫০ হেনবগী কেপাসিতী ওইবা কনফরেন্স হোল অমসু লৈগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা বিধান সভা গেস্ত হাউসকী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Deoghar and Patna on 12th July
PM to inaugurate and lay foundation stone of various development projects worth more than Rs 16,800 crores in Deoghar
Projects will significantly boost infrastructure development, enhance connectivity and give an impetus to ease of living in the region
PM to inaugurate Deoghar Airport; to provide direct air connectivity to Baba Baidyanath Dham
PM to dedicate In-Patient Department and Operation Theatre services at AIIMS, Deoghar
​​​​​​​PM to address the closing ceremony of Centenary celebrations of Bihar Legislative Assembly
09 JUL 2022 9:35AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi to visit Deoghar and Patna on 12th July, 2022. At around 12:45 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of various developmental projects worth more than Rs 16,800 crores in Deoghar. Thereafter at around 2:20 PM, he will perform Darshan and Pooja at Baba Baidyanath temple, one of the twelve Jyotirlingas. At around 6 PM, Prime Minister will address the closing ceremony of Centenary celebrations of Bihar Legislative Assembly in Patna.
PM in Deoghar
In a step towards boosting infrastructure development, enhancing connectivity and giving an impetus to ease of living in the region, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of various projects worth over Rs 16,800 crore in Deoghar. These projects will help in significantly improving socio-economic prosperity in the region.
As a key step to provide direct connectivity to Baba Baidyanath Dham, which is an important religious destination for devotees from all over the country, Prime Minister will inaugurate the Deoghar Airport. It has been constructed at an estimated cost of around Rs. 400 crore. The Terminal Building of the airport is equipped to handle over five lakhs passengers annually.
AIIMS in Deoghar is a boon for the healthcare sector of the entire region. The services at AIIMS Deoghar will get a further boost as the Prime Minister will dedicate to the nation the In-Patient Department (IPD) and Operation Theatre services at AIIMS, Deoghar. This is in accordance with the Prime Minister’s vision to develop excellent health care facilities in all parts of the country.
Prime Minister’s commitment to develop world class infrastructure at places of religious importance across the country and improve facilities to the tourists in all such places, will get a further boost as the components of project “Development of Baidyanath Dham, Deoghar'' sanctioned under the PRASAD Scheme of the Ministry of Tourism will get inaugurated. The projects being inaugurated by the Prime Minister include development of two large pilgrimage congregation halls with a capacity of 2000 pilgrims each; Jalsar lake front development; Shivganga Pond development among others. The new amenities will further enrich the tourism experience for lakhs of devotees who visit Baba Baidyanath Dham.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple road projects worth more than Rs. 10,000 crores. The projects that are being inaugurated include six laning of Gorhar to Barwada section of NH-2; widening of Rajganj-Chas upto West Bengal border section of NH-32 among others. The major projects whose foundation stone are being laid include four laning of Mirzachowki- Farakka section of NH-80; four laning of Hariharganj to Parwa More section of NH-98; four laning of Palma to Gumla section of NH-23; Elevated corridor of Kutchery Chowk to Piska More section of NH-75 among others. These projects will provide a further boost to connectivity in the region and ensure ease of movement for the common people.
Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of various energy infrastructure projects around Rs. 3000 crore for the region. Projects that are to be inaugurated include Bokaro-Angul section of Jagdishpur-Haldia-Bokaro-Dhamra pipeline of GAIL; New LPG Bottling plant of HPCL at Barhi, Hazaribagh and Bokaro LPG Bottling plant of BPCL. Foundation stone of Parbatpur Gas Collecting Station, Jharia Block, Coal Bed Methane (CBM) Asset of ONGC will be laid.
Prime Minister will dedicate two Railway projects viz. Godda-Hansdiha Electrified Section and Garhwa-Mahuria Doubling Project to the nation. These projects will help in facilitating seamless traffic movement of goods for industries and power houses. They will also ensure ease of train movement from Dumka to Asansol. Prime Minister will also lay the foundation stone for three Railway projects viz. Redevelopment of Ranchi railway station; Jasidih Bypass Line and LHB Coach Maintenance Depot, Godda. The proposed redeveloped Ranchi Station will have world-class passenger amenities including a Food Court, Executive Lounge, Cafeteria, Air-Conditioned Waiting Halls etc. for ensuring ease of movement as well as comfort of the passengers.
PM in Patna
Prime Minister will address the closing ceremony of centenary celebrations of Bihar Legislative Assembly. Prime Minister will inaugurate Shatabdi Smriti Stambh which has been built to commemorate 100 years of Bihar Vidhan Sabha.
Prime Minister will lay the foundation stone of Vidhan Sabha museum. Different galleries in the museum will demonstrate the history of democracy in Bihar and evolution of current civic structure. It will also have a Conference Hall with a capacity of more than 250 persons. Prime Minister will also lay the foundation stone of Vidhan Sabha guest house on the occasion.