Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the inauguration of Golden Jubilee Celebrations of Agradoot Group of Newspapers
06 JUL 2022 6:44PM by PIB Delhi
The energetic Chief Minister of Assam Shri Himanta Biswa Sharma ji, Ministers Shri Atul Bora ji, Keshab Mahanta ji, Pijush Hazarika ji, Chairman of the Golden Jubilee Celebration Committee Dr. Dayanand Pathak ji, Chief Editor of Agradoot and veteran journalist Shri Kanak Sen Deka ji, other dignitaries, ladies and gentlemen!
My heartiest congratulations and best wishes to all my friends, journalists, staff and readers associated with the powerful voice of North East in Assamese language, Agradoot, on 50 years i.e. five decades of golden journey! I hope 'Agradoot' scales newer heights in the times to come. My best wishes to Pranjal and his young team!
The choice of Srimanta Sankardev Kalakshetra for this ceremony is also wonderfully aligned with this occasion. Srimanta Sankardev Ji had strengthened the spirit of 'Ek Bharat, Shreshtha Bharat' through Assamese poetry and compositions. The same values have also been enriched by 'Dainik Agradoot' with its journalism. Your newspaper has played a huge role in keeping the spirit of harmony and unity alive in the country.
Under the guidance of Deka ji, the Dainik Agradoot has always kept the national interest paramount. Even during the Emergency, when our democracy was attacked, Dainik Agradoot and Deka ji did not compromise on journalistic values. He not only empowered Indian journalism in Assam, but also created a new generation for value based journalism.
In the 75th year of independence, the golden jubilee celebrations of the Dainik Agradoot is not only reaching a milestone, but is also an inspiration for journalism and national duty in the 'Azadi Ka AmritKaal'.
Friends,
For the past few days, Assam is also facing great challenges and difficulties in the form of floods. Normal life has been seriously disrupted in many districts of Assam. Himanta ji and his team are working hard day and night for relief and rescue operation. From time to time I also keep communicating with many people there about this. Talks are going on with the Chief Minister. Today, I assure the people of Assam and the readers of Agradoot that the Central and State Governments are working together to bring them out of their difficulties.
Friends,
The role of 'journalism in Indian languages' has been a pioneer in India's tradition, culture, freedom struggle and development journey. Assam has been an awakened area in terms of journalism. Journalism was started in Assamese language about 150 years ago which continued to prosper with the passage of time. Assam has given many such journalists and editors to the country who have given new dimensions to vernacular journalism. Even today, this kind of journalism is doing a great service in connecting the common man with the government.
Friends,
The journey of the Dainik Agradoot in the last 50 years narrates the story of the change that has taken place in Assam. People's movements have played an important role in bringing about this change. The people's movements protected the cultural heritage and the pride of Assam. And now with the help of public participation, Assam is writing a new development story.
Friends,
Democracy is inherent in the Indian society because there is a way to eliminate differences by contemplation, debates and discussion here. When there is a dialogue, there is a solution. It is through dialogue that possibilities expand. Therefore, along with the flow of knowledge in Indian democracy, the stream of information is also flowing continuously and ceaselessly. Agradoot has also been an important medium of carrying forward this tradition.
Friends,
No matter which part of the world we live in today, the newspaper published in our mother tongue makes us feel at home. You are already aware that the Dainik Agradoot in Assamese language was published twice a week before. It had started its journey from there. Now it has become a daily newspaper. And now it is also available online in the form of e-paper. No matter which corner of the world you are in, you can stay connected with Assam and the news of Assam.
The development journey of this newspaper reflects the transformation and digital development of our country. Digital India today has become a strong medium of 'local connect'. Today the person, who reads online newspaper, also knows how to make online payment. Dainik Agradoot and our media have been a witness to this transformation of Assam and the country.
Friends,
As we are completing 75 years of independence, there is one question we must ask. Why should intellectual space be limited to a few people who know a particular language? This question is not only about emotions but also about scientific logic. Just imagine! Why did India lag behind in research and development in the last three industrial revolutions even when India had a tradition of knowledge, innovation, new thoughts and ideas for centuries?
A major reason for the same is that we had this wealth in Indian languages. The expansion of Indian languages was hindered during the long period of colonialism, and modern science, knowledge and research was limited to only a few languages. A large section of India had no access to those languages or to that knowledge. That is, the scope of Intellect's expertise kept shrinking due to which the pool of invention and innovation also became limited.
In the 21st century, when the world is moving towards the fourth industrial revolution, India has a huge opportunity to lead the world. This opportunity is because of our data power and digital inclusion. We are trying to ensure that no Indian should be deprived of best information, best knowledge, best skill and best opportunity just because of language barriers.
That is why we encouraged studies in Indian languages in the National Education Policy. The students who are studying in their respective mother tongue will be able to understand the needs of their region and the aspirations of their people irrespective of the profession they choose later. Besides, now we are trying to make the world's best content available in Indian languages. For this we are working on the National Language Translation Mission.
We are trying to ensure that every Indian is able to use the Internet, which is a huge storehouse of knowledge and information, in his own language. The Bhashini platform has been launched for this purpose just two days ago. This is the Unified Language Interface of Indian languages, an attempt to connect every Indian to the Internet easily so that he/she can easily communicate and connect with this modern source of information, knowledge, government, government facilities in the mother tongue.
It is important from every aspect both social and economic, to make the Internet available to crores of Indians in their mother tongue. Above all, it will help a lot in strengthening the spirit of ' Ek Bharat, Shrestha Bharat', connecting with different states of the country, for travelling and understanding the culture.
Friends,
The entire North East including Assam is very rich in terms of tourism, culture and biodiversity. Yet, this entire area has not been explored as much as it should have been. The rich heritage that Assam has in the form of language and music should reach the country and the world. For the last 8 years, an unprecedented effort is being made to link Assam and the entire North East with modern connectivity. With this, the role of Assam and North East India in India's growth story is increasing continuously. Now if this region is connected digitally in terms of languages, then the culture, tribal tradition and tourism of Assam will be highly benefitted.
Friends,
Therefore, I would like to make a special request to all the vernacular journalism institutions of the country like 'Agradoot' to make our readers aware of every such effort of Digital India. Everyone's effort is needed to enrich and empower India's tech future. The positive role played by our media in campaigns like Swachh Bharat Mission is appreciated all over the country and the world even today. Similarly, by participating in fulfilment of the resolutions of the country during the 'Amrit Mahotsav', you can give it a new direction and a new energy.
You are well aware of water conservation and its importance in Assam. In this direction, the country is currently taking forward the Amrit Sarovar Abhiyan. The country is working towards construction of 75 Amrit Sarovars in every district. I have full confidence that with the help of Agradoot, there will be no person in Assam who will not be associated with it. Everyone's efforts can give a new impetus to this.
Similarly, the local people of Assam and our tribal society have contributed so much in the freedom struggle. As a media institution, you can play a major role in taking this glorious past to the masses. I am sure that the duty of instilling energy in these positive efforts within the society that Agradoot has been performing for the last 50 years will be continued for many decades to come. It will continue to work as a leader in the development of the people of Assam and the culture of Assam.
Well informed or a better informed society should be our goal! Let us all work together in this direction. Once again I wish you all the best for this golden journey and heartiest wishes for a better future!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অগ্ৰদূত গ্ৰুপ অফ নিউজপেপাৰ্ছৰ সোণালী জয়ন্তী সমাৰোহৰ উদ্বোধন উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ পাঠ
06 JUL 2022 6:44PM by PIB Guwahati
অসমৰ শক্তিমান মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা জী, মন্ত্ৰী শ্ৰী অতুল বৰা জী, কেশব মহন্ত জী, পীযুষ হাজৰিকা জী, গোল্ডেন জুবিলি চেলিব্ৰেচন কমিটিৰ অধ্যক্ষ ডাঃ দয়ানন্দ পাঠক জী, অগ্ৰদূতৰ চীফ এডিটৰ তথা কলমেৰে ইমান দীঘলীয়া সময় ধৰি যিজনে তপস্যা কৰিছে, সাধনা কৰিছে, সেইজন কনকসেন ডেকা জী, অন্য মহানুভৱ, দেৱী আৰু সজ্জন,
অসমীয়া ভাষাত উত্তৰ পূবৰ শক্তিশালী কণ্ঠ, দৈনিক অগ্ৰদূতৰ সৈতে জড়িত সকলো বন্ধু, সাংবাদিক, কৰ্মচাৰী আৰু পাঠকক ৫০ বছৰ- পাঁচ দশকৰ সোণালী যাত্ৰাৰ বাবে মই বহুত বহুত অভিনন্দন জনাইছো, বহুত বহুত শুভকামনা জনাইছো। অনাগত সময়ত অগ্ৰদূতে নতুন উচ্চতা স্পৰ্শ কৰক, ভাই প্ৰাঞ্জল আৰু যুৱ টীমক মই ইয়াৰ বাবে শুভকামনা জনাইছো।
এই সমাৰোহৰ বাবে শ্ৰীমন্ত শঙ্কৰদেৱ কলাক্ষেত্ৰৰ বাছনিও নিজে নিজেই অদ্ভুত সংযোগ। শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱে অসমীয়া কাব্য আৰু ৰচনাৰ মাধ্যমত এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ ধাৰণাক শক্তিশালী কৰিছিল। সেই মূল্যকে দৈনিক অগ্ৰদূতেও নিজৰ সাংবাদিকতাৰে সমৃদ্ধ কৰিছে। দেশত সদ্ভাৱৰ, একতাৰ, বন্তি জ্বলাই ৰখাত আপোনালোকৰ কাকতে সাংবাদিকতাৰ মাধ্যমত বৃহৎ ভূমিকা পালন কৰিছে।
ডেকা জীৰ মাৰ্গদৰ্শনত দৈনিক অগ্ৰদূতে সদায়েই ৰাষ্ট্ৰহিতক সৰ্বোপৰি ৰাখিছে। ইমাৰ্জেঞ্চীৰ সময়তো যেতিয়া গণতন্ত্ৰৰ ওপৰত সবাতোকৈ ডাঙৰ আক্ৰমণ হয়, তেতিয়াও দৈনিক অগ্ৰদূত আৰু ডেকা জীয়ে সাংবাদিকতাৰ প্ৰমূল্যৰ ক্ষেত্ৰত আপোচ কৰা নাই। তেওঁ কেৱল অসমতে ভাৰতীয়তাৰে ওতঃপ্ৰোত সাংবাদিকতাক শক্তিশালী কৰা নাই, বৰং মূল্য আধাৰিত সাংবাদিকতাৰ বাবে এটা নতুন প্ৰজন্মও প্ৰস্তুত কৰে।
স্বাধীনতাৰ ৭৫তম বৰ্ষত দৈনিক অগ্ৰদূতৰ সোণালী জয়ন্তী সমাৰোহ কেৱল এটা পৰ্যায়ত গৈ উপনীত হোৱা নহয়, বৰং এয়া স্বাধীনতাৰ অমৃত কালত সাংবাদিকতাৰ বাবে, ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্তব্যৰ বাবে প্ৰেৰণাও।
বন্ধুসকল,
যোৱা কিছু দিনৰ পৰা অসম বানৰ ৰূপত ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান আৰু জটিলতাৰ সন্মুখীনো হৈ আছে। অসমৰ বহু জিলাত সাধাৰণ জীৱন বহুত প্ৰভাৱিত হৈছে। হিমন্ত জী আৰু তেওঁৰ টীমে সাহায্য আৰু উদ্ধাৰৰ বাবে দিনে-নিশাই পৰিশ্ৰম কৰি আছে। মোৰো সময়ে সময়ে তাক লৈ তাৰ বহু মানুহৰ সৈতে কথা-বতৰা হৈ আছে। মুখ্যমন্ত্ৰী জীৰে কথা-বতৰা হৈ আছে। মই আজি অসমৰ মানুহক, অগ্ৰদূতৰ পাঠকসকলক এই ভৰষা দিছো যে কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰে লগ হৈ, তেওঁলোকৰ সংকট কম কৰাত লাগি আছে।
বন্ধুসকল,
ভাৰতৰ পৰম্পৰা, সংস্কৃতি, স্বাধীনতা সংগ্ৰাম আৰু বিকাশ যাত্ৰাত ভাৰতীয় ভাষাৰ সাংবাদিকতাৰ ভূমিকা অগ্ৰণী হৈ আছে। অসম তো সাংবাদিকতাৰ ক্ষেত্ৰত বহুত জাগ্ৰত ক্ষেত্ৰ। আজিৰ পৰা প্ৰায় দেৰশ বছৰৰ আগতেই অসমীয়াত সাংবাদিকতা আৰম্ভ হৈছিল আৰু যি সময়ৰ লগে লগে সমৃদ্ধ হৈ থাকিল। অসমে এনেকুৱা বহু সাংবাদিক, এনেকুৱা বহু সম্পাদক দেশক দিছে, যি ভাষিক সাংবাদিকতাক নতুন পৰিসৰ দিছে। আজিও এই সাংবাদিকতাই সাধাৰণ লোকক চৰকাৰ আৰু সফলতাক সংযুক্ত কৰাত বহুত ডাঙৰ সেৱা কৰি আছে।
বন্ধুসকল,
দৈনিক অগ্ৰদূতৰ যোৱা ৫০ বছৰৰ যাত্ৰাই অসমত হোৱা পৰিৱৰ্তনৰ কাহিনী শুনায়। জন আন্দোলনে এই পৰিৱৰ্তনক সাকাৰ কৰাত বিশেষ ভূমিকা পালন কৰিছে। জন আন্দোলনে অসমৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য আৰু অসমীয়া গৌৰৱৰ ৰক্ষা কৰিছে। আৰু এতিয়া জন অংশগ্ৰহণৰ জৰিয়তে অসমে বিকাশৰ নতুন গাঁথা লিখি আছে।
বন্ধুসকল,
ভাৰতৰ এই সমাজত গণতন্ত্ৰ এইবাবেই নিহিত আছে কিয়নো ইয়াত আলোচনাৰে, চিন্তাৰে, প্ৰতিটো মতভেদ দূৰ কৰাৰ পথ আছে। যেতিয়া সংবাদ হয়, তেতিয়া সমাধান ওলায়। সংবাদেৰেই সম্ভাৱনাৰ বিস্তাৰ হয়। সেয়ে ভাৰতীয় গণতন্ত্ৰত জ্ঞানৰ প্ৰৱাহৰ লগতে তথ্যৰ প্ৰৱাহো অবিৰত বৈ থাকিল আৰু নিৰন্তৰ বৈ আছে। অগ্ৰদূতো এই পৰম্পৰাক আগবঢ়াই নিয়াৰ মহত্বপূৰ্ণ মাধ্যম হৈ আছে।
বন্ধুসকল,
আজিৰ পৃথিৱীত আমি য'তেই নাথাকো, আমাৰ মাতৃভাষাত ওলোৱা কাকতে আমাক ঘৰৰ সৈতে সংযুক্ত হোৱাৰ অনুভৱ কৰায়। আপোনালোকেও জানে যে অসমীয়া ভাষাত ছপা হোৱা দৈনিক অগ্ৰদূত সপ্তাহত দুবাৰ ছপা হৈছিল। তাৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা ইয়াৰ যাত্ৰা প্ৰথমে দৈনিক কাকত হোৱালৈকে যায় আৰু এতিয়া ই ই-পেপাৰৰ ৰূপত অনলাইনো আছে। পৃথিৱীৰ যিকোনো প্ৰান্তত থাকিও আপুনি অসমৰ খবৰৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ থাকিব পাৰে, অসমৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ থাকিব পাৰে।
এই কাকতখনৰ বিকাশ যাত্ৰাত আমাৰ দেশৰ পৰিৱৰ্তন আৰু ডিজিটেল বিকাশৰ ৰেঙনি দেখা যায়। ডিজিটেল ইণ্ডিয়া আজি লোকেল কানেক্টৰ শক্তিশালী মাধ্যম হৈ পৰিছে। আজি যিজন লোকে অনলাইন কাকত পঢ়ে, তেওঁ অনলাইন পেমেণ্টো কৰিব জানে। দৈনিক অগ্ৰদূত আৰু আমাৰ মিডিয়া অসম আৰু দেশৰ এই পৰিৱৰ্তনৰ সাক্ষী হৈ আছে।
বন্ধুসকল,
স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ যি সময়ত আমি সম্পূৰ্ণ কৰি আছো, সেই সময়ত এটা প্ৰশ্ন আমি জৰুৰ সুধিব লাগে। Intellectual space কোনো বিশেষ ভাষাক জনা কিছুসংখ্যক লোকৰ মাজতে কিয় সীমিত থাকিব লাগে? এই প্ৰশ্ন কেৱল আৱেগৰ নহয়, বৰং বিজ্ঞান সন্মত যুক্তিৰো। আপুনি অলপ ভাবক, যোৱা ৩টা ঔদ্যোগিক ক্ৰান্তিত ভাৰতে ৰিছাৰ্চ এণ্ড ডেভেলপমেণ্টত পিছপৰি কিয় থাকিল? যিহেতু ভাৰতৰ ওচৰত জ্ঞানৰ, জনাৰ-বুজাৰ, নতুন চিন্তা কৰাৰ, নতুন কৰাৰ পৰম্পৰা শতিকাজুৰি চলি আহিছে।
ইয়াৰ এটা ডাঙৰ কাৰণ এইটো যে আমাৰ এই সম্পদ ভাৰতীয় ভাষাত আছিল। দাসত্বৰ দীঘলীয়া কালখণ্ডত ভাৰতীয় ভাষাৰ বিস্তাৰক বাধা দিয়া হ'ল, আৰু আধুনিক জ্ঞান-বিজ্ঞান, গৱেষণাক এটা-দুটা ভাষাত সীমিত কৰি দিয়া হ'ল। ভাৰতৰ বহুত ডাঙৰ বৰ্গৰ সেই ভাষালৈকে, সেই জ্ঞানলৈকে প্ৰাপ্তিয়েই নাছিল। অৰ্থাৎ বুদ্ধিমত্তাৰ, বিশেষীকৰণৰ পৰিসৰ নিৰন্তৰ সংক্ষিপ্ত হৈ গ'ল। যাৰ ফলত আৱিস্কাৰ আৰু উদ্ভাৱনৰ কামো সীমিত হৈ গ'ল।
২১শ শতিকাত যেতিয়া পৃথিৱী চতুৰ্থ ঔদ্যোগিক ক্ৰান্তিৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈ আছে তেতিয়া ভাৰতৰ ওচৰত পৃথিৱীক নেতৃত্ব দিয়াৰ বহুত ডাঙৰ সুযোগ আছে। এই সুযোগ আমাৰ ডেটা পাৱাৰৰ বাবে আছে, ডিজিটেল ইনক্লুজ্যনৰ কাৰণে আছে। যিকোনো ভাৰতীয়ই best information, best knowledge, best skill আৰু best opportunityৰ পৰা কেৱল ভাষাৰ কাৰণে বঞ্চিত হৈ নাথাকক, এয়া আমাৰ প্ৰয়াস।
সেয়ে আমি ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিত ভাৰতীয় ভাষাত পঢ়াক উৎসাহিত কৰিছো। মাতৃভাষাত পঢ়া এই ছাত্ৰ-ছাত্ৰী কাইলৈ যি বৃত্তিতেই যাওক লাগে, তেওঁৰ নিজৰ ঠাইৰ প্ৰয়োজন আৰু নিজৰ মানুহৰ আকাংক্ষাৰ উপলব্ধি থাকিব। ইয়াৰ লগতে এতিয়া আমাৰ প্ৰয়াস আছে যে ভাৰতীয় ভাষাত পৃথিৱীৰ উন্নত কণ্টেণ্ট উপলব্ধ হওক। ইয়াৰ বাবে national language translation missionৰ ওপৰত আমি কাম কৰি আছো।
প্ৰয়াস কৰা হৈছে যে ইণ্টাৰনেট, জ্ঞানৰ, তথ্যৰ বহুত ডাঙৰ ভাণ্ডাৰ, তাক প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই নিজৰ ভাষাত প্ৰয়োগ কৰিব পাৰক। দুদিন পূৰ্বে ইয়াৰ বাবে ভাষীনী প্লেটফর্ম লঞ্চ কৰা হৈছে। এয়া ভাৰতীয় ভাষাৰ Unified Language Interface, প্ৰতিজন ভাৰতীয়ক ইণ্টাৰনেটৰ সৈতে সহজেই সংযুক্ত কৰাৰ প্ৰয়াস। যাতে তেওঁলোক তথ্যৰ, জ্ঞানৰ এই আধুনিক স্ৰোতৰ সৈতে, চৰকাৰৰ সৈতে, চৰকাৰী সুবিধাৰ সৈতে সহজেই নিজৰ ভাষাৰে সংযুক্ত হ'ব পাৰে, সংবাদ কৰিব পাৰে।
ইণ্টাৰনেটক কোটি কোটি ভাৰতীয়ক নিজৰ ভাষাত উপলব্ধ কৰোৱা সামাজিক আৰু অৰ্থনৈতিক, সকলো পদক্ষেপতকৈ মহত্বপূৰ্ণ। সকলোতকৈ ডাঙৰ কথা হৈছে ই এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতক শক্তিশালী কৰিবলৈ, দেশৰ বেলেগ বেলেগ ৰাজ্যৰ সৈতে সংযুক্ত হ'বলৈ, ফুৰা-চকা কৰিবলৈ আৰু সংস্কৃতিক বুজিবলৈ ই বহুত ডাঙৰ সহায় কৰিব।
বন্ধুসকল,
অসম সহিতে সমগ্ৰ উত্তৰ পূব পৰ্যটন, সংস্কৃতি আৰু জৈৱবৈচিত্ৰ্যৰ দিশত বহুত সমৃদ্ধ। তথাপিও এতিয়ালৈকে এই সমগ্ৰ ক্ষেত্ৰখন সিমান explore হোৱা নাই। অসমৰ ওচৰত ভাষা, গীত-সংগীতৰ ৰূপত যি সমৃদ্ধ ঐতিহ্য আছে, সেয়া দেশ আৰু বিশ্বলৈকে গৈ পাব লাগে। যোৱা ৮ বছৰৰ পৰা অসম আৰু সমগ্ৰ উত্তৰ পূবক আধুনিক কানেক্টিভিটি হিচাপে সংযুক্ত কৰাৰ অভূতপূৰ্ব প্ৰয়াস চলি আছে। ইয়াৰ ফলত অসমৰ, উত্তৰ-পূবৰ, ভাৰতৰ বিকাশত অংশগ্ৰহণ অহৰহ বাঢ়ি আছে। এতিয়া ভাষাৰ দিশতো এই ক্ষেত্ৰখন ডিজিটেল কানেক্ট হ'লে অসমৰ সংস্কৃতি, জনজাতীয় পৰম্পৰা আৰু পৰ্যটন বহুত লাভবান হ'ব।
বন্ধুসকল,
সেয়ে মোৰ অগ্ৰদূতৰ দৰে দেশৰ সকলো ভাষাৰ সাংবাদিকতা কৰা সংস্থানৰ প্ৰতি বিশেষ নিবেদন থাকিব যে ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ এনেকুৱা প্ৰতিটো প্ৰয়াসৰ প্ৰতি নিজৰ পাঠকসকলক সজাগ কৰক। ভাৰতৰ tech futureক সমৃদ্ধ আৰু শক্তিশালী কৰিবলৈ সকলোৰে প্ৰয়াসৰ প্ৰয়োজন। স্বচ্ছ ভাৰত মিছনৰ দৰে অভিযানত আমাৰ মিডিয়াই যি সকাৰাত্মক ভূমিকা পালন কৰিলে, তাৰ সমগ্ৰ দেশ আৰু বিশ্বত আজিও প্ৰশংসা হয়। এনেকৈয়ে, অমৃত মহোৎসৱত দেশৰ সংকল্পতো আপোনালোক ভাগীদাৰ হৈ ইয়াক এটা গতি দিয়ক, নতুন শক্তি দিয়ক।
অসমত জল সংৰক্ষণ আৰু ইয়াৰ গুৰুত্বৰ সৈতে আপোনালোক ভালদৰে পৰিচিত। এই দিশতে দেশে এই সময়ত অমৃত সৰোবৰ অভিযানক আগবঢ়াই আছে। দেশে প্ৰতিখন জিলাত ৭৫টা অমৃত সৰোবৰৰ বাবে কাম কৰি আছে। ইয়াত সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস আছে যে অগ্ৰদূতৰ মাধ্যমত অসমৰ কোনো নাগৰিক এনেকুৱা নহ'ব যি ইয়াৰ সৈতে সংযুক্ত নহ'ব, সকলোৰে প্ৰয়াসে নতুন গতি দিব পাৰে।
এনেকৈয়ে, স্বাধীনতাৰ সংগ্ৰামত অসমৰ স্থানীয় লোকৰ, আমাৰ আদিবাসী সমাজৰ ইমান ডাঙৰ যোগদান আছে। এটা সংবাদ সংস্থানৰ ৰূপত এই গৌৰৱশালী অতীতক প্ৰতিজন লোকৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাত আপোনালোকে ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে। মোৰ বিশ্বাস আছে যে অগ্ৰদূতে সমাজৰ এই সকাৰাত্মক প্ৰয়াসক শক্তি দিয়াৰ নিজৰ কৰ্তব্য যাক যোৱা ৫০ বছৰ ধৰি পালন কৰি আহিছে, অনাগত বহু দশকলৈও পালন কৰিব, এনেকুৱা মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস আছে। অসমৰ মানুহ আৰু অসমৰ সংস্কৃতিৰ বিকাশত সি নেতা হিচাপে কাম কৰি থাকিব।
Well informed, better informed societyহে আমাৰ সকলোৰে কাম্য হওক, আমি সকলোৱেই মিলি ইয়াৰ বাবে কাম কৰো, এই সদিচ্ছাৰে এবাৰ আকৌ আপোনালোকক সোণালী যাত্ৰাৰ অভিনন্দন আৰু উন্নত ভৱিষ্যতৰ বহুত বহুত শুভকামনা!