Ministry of Electronics & IT
Minister Rajeev Chandrasekhar visits UK PM Boris Johnson along with Startups, Unicorn Heads from India
Discuss achievements of Digital India and seek future collaborations in Innovation & technology sector
"Need to work closely with partner countries for data security and in shaping the future of a secure internet," Rajeev Chandrasekhar at the IGF, UK
02 JUL 2022 4:11PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Electronics and Information Technology Rajeev Chandrasekhar on Friday met UK Prime Minister Boris Johnson along with a delegation of Indian startups, Unicorns and innovators. They both discussed about future collaborations and partnerships between India and UK in innovation and technology sector. Mr. Chandrasekhar also met Mr. Paul Scully, British MP in this connection.
Later briefing reporters, Mr. Chandrasekhar said both India and UK want to dramatically expand the innovation economy. We want to take the digital economy to be 25 per cent of the total economy. The UK government also wants to expand the slice of that pie too”, he said.
Mr. Chandrasekhar also held ministerial roundtable discussions with Ms. Priti Patel, Home Secretary- UK, Ms. Anne-Marie Trevelyan, Secretary of State for International Trade and President of the Board of Trade- Government of UK and Mr. Chris Philip, Minister for Technology & Digital Economy UK at the India Global Forum.
On Indias progress in the field of technology, the Minister said that unlike 1990s when India used to rely on all its technological needs and used to import all parts and equipment for everything it produced, the scenario is completely different today. “It is now designing 5G gear and manufacturing the devices that go into making of 5G products. All this has been achieved under Prime Minister Narendra Modi's Digital India vision," he added.
Mr. Chandrasekhar also attended a session on the Future of Digital at the IGF, UK where he put forth his views on the rapid digitalization and the need for safeguarding Digital Nagriks against user harm. As Cyberspace being a boundaryless domain, he called for collaboration amongst counties, especially like minded democracies, to ensure safety and trust for the users.
“The data economy has created an awareness that something needs to be done for the safety of user citizens. We as policymakers have to look at data from the prism of user safety. In the growth of the internet & big tech influence, we are at an inflection point. Safety& trust will be paramount & India can’t do that alone, we need to work with partner countries in shaping the future of a secure internet”, he emphasized.
Earlier in the day, Mr. Chandrasekhar offered obeisance at the statue of Basaveshvara, (or Basava as he is fondly referred to as), a 12th century Kannada philosopher and social reformer, who fought against discrimination on the lines of gender, caste or class. His ideas of democracy and ahimsa have inspired generations. The statue has been installed on the banks of Thames, near the British Parliament. It was unveiled by Prime Minister Narendra Modi in 2015.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
মন্ত্রী রাজীব চন্দ্রসেখরনা ভারতকী স্তার্তঅপশিং, য়ুনিকোর্ন হেদশিংগা লোয়ননা য়ু.কে.গী পি.এম. বোরিস জোনসন উনবা চৎখ্রে
দিজিতেল ইন্দিয়াগী মাইপাকখিবশিং খন্নখ্রে অমসুং ইনোভেসন অমদি তেক্নোলোজী সেক্তরদা তুংদা চুংশিন্ননবা মতেং নীখ্রে
“দেতা সেক্যুরিতীগীদমক অমসুং সেক্যুর ইন্তর্নেৎ অমগী তুংলমচৎ শেমগৎনবা পার্তনর ওইরিবা লৈবাকশিংগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবা তঙাই ফদে”, য়ু.কে.গী আই.জি.এফ.তা রাজীব চন্দ্রসেখরনা
02 JUL 2022 4:11PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী রাজীব চন্দ্রসেখরনা ইরাই নুমিৎতা ভারতকী স্তার্তঅপশিং, য়ুনিকোর্নশিং অমসুং ইনোভেতরশিংগী দেলিগেসন অমগা লোয়ননা য়ু.কে.গী প্রধান মন্ত্রী বোরিস জোনসনগা উনখ্রে। মখোয়না ইনোভেসন অমসুং তেক্নোলোজী সেক্তরদা ভারত অমসুং য়ু.কে.গী মরক্তা তুংদা চুংশিন্নবা অমসুং পার্তনরশিপশিং তৌবগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। শ্রী চন্দ্রসেখরনা হীরম অসিগী মতাংদা ব্রিতিশকী এম.পি. শ্রী পোল স্কুল্লীগা উনখি।
তুংদা পাউমীশিংগা উনবদা শ্রী চন্দ্রসেখরনা ভারত অমসুং য়ু.কে. অনিমক্তা ইনোভেসন ইকনোমী চাউনা পাকথোক-চাউথোকহনবা পাম্মি হায়না ফোঙদোকখি। “ঐখোয়না দিজিতেল ইকনোমী অসিনা অপুনবা ইকনোমীগী চাদা ২৫ ওইহনবা পাম্মি। য়ু.কে. সরকারনা মসিগী শরুক অসি হেনগৎহনবা পাম্লি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
শ্রী চন্দ্রসেখরনা য়ু.কে.গী হোম সেক্রেতরী কুমারি প্রিতি পতেল, য়ু.কে. সরকারগী স্তেৎ ফোর ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদকী সেক্রেতরী অমসুং বোর্দ ওফ ত্রেদকী প্রসিদেন্ত, কুমারি এন্নি মারি ত্রেভেলয়ন অমসুং তেক্নোলোজী এন্দ দিজিতেল ইকনোমী য়ু.কে.গী মন্ত্রী শ্রী ক্রিস ফিলিপকা লোয়ননা ইন্দিয়া গ্লোবেল ফোরমদা মিনিস্ত্রিএল রাউন্দতেবল পাঙথোকখি।
তেক্নোলোজীগী লমদা ভারতনা খুমাং চাউশিল্লক্লিবা অসিগী মতাংদা মন্ত্রীনা হায়খি, ১৯৯০গী মতমদা ভারতনা মাগী তেক্নোলোজীগী ওইবা মথৌ তাবশিংগীদমক অমসুং মানা পুথোক্লিবা খুদিংমক্কী পার্ত অমসুং ইক্বিপমেন্ত পুম্নমক ইম্পোর্তকী মীপাল তাংলমখিবা ফীভম অদুদগী ঙসিদা মপুং ফানা খেন্নবা উবা ফংলে। “মসিনা হৌজিক ৫জি গিয়র দিজাইন তৌরি অমসুং ৫জি প্রদক্তশিং শাবদা চংবা দিভাইসশিং মেন্যুফেকচর তৌরি। পুম্নমক অসি প্রধান মন্ত্রীগী দিইতেল ইন্দিয়া বিজনগী মখাদা মাইপাকপা ঙমখি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
শ্রী চন্দ্রসেখরনা য়ু.কে.গী আই.জি.এফ.তা ফ্যুচর ওফ দিজিতেল হায়বা সেসন অমদা শরুক য়াখি, মসিদা মহাক্না খোঙজেল য়াংনা দিজিতাইজেসন তৌরকপা অমসুং য়ুজরদা অকাইবা পীদনবা দিজিতেল নাগ্রিকশিং ঙাকশেনবগী মথৌ তাবগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি। সাইবরস্পেস অসি ঙমখৈ লৈতবা দোমেন অমা ওইবনা মহাক্না লৈবাকশিংদা মরু ওইবা ৱাখল্লোন মান্নবা দেমোক্রেসীশিংদা চুংশিন্নদুনা য়ুজরশিংগী শাফনবা অমসুং থাজবা লৈহন্নবা হোৎনসি হায়খি।
দেতা ইকনোমীনা য়ুজর সিতিজেনশিংগী শাফনাবা করিগুম্বা খরা তৌবা তঙাই ফদে হায়বগী এৱের্নেস পীখি। ঐখোয়না পোলিসী শেম্লিবা মীওইশিং ওইনা য়ুজরগী শাফবা হায়বা অসি মাংদা থম্লগা দেতাদা মসিগী মীৎয়েংদগী য়েংবা তাই। ইন্তর্নেৎ অমসুং অচৌবা তেক্কী ইথিল হেনগৎলক্লিবা অসিদা ঐখোয়না ইনফ্লেক্সনগী পোইন্ত অমদা লৈ। শাফবা অমসুং থাজবা হায়বা অসি য়াম্নমক মরু ওই অমসুং ভারত মথন্তনা মসি পাঙথোকপদা ঙমলোই, সেক্যুর ইন্তর্নেৎ অমগী তুংলমচৎ শেমগৎপদা পার্তনর ওইরিবা লৈবাকশিংনা পুন্না থবক তৌবা মথৌ তাই”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
নুমিৎ অসিগী অঙনবা শরুক্তা শ্রী চন্দ্রসেখরনা জেন্দর, ক্লাস নত্ত্রগা কাস্তকী লৈরিবা খেন্নবশিং অসিগী মায়োক্তা লেপখিবা ১২শুবা চহিচাগী কন্নরা ফিলোসোফর অমসুং সোসিএল রিফোর্মর বাসাবেশ্বরা (নত্ত্রগা বাসাবা হায়না মীয়াম্না খঙনবা)গী মীতমদা ইকাই খুম্নবা উৎখি। মহাক্কী দেমোক্রেসী অমসুং অহিমসাগী ৱাখল্লোনশিং অসিদা মীরোল কয়াদা ইথিল পীখি। মীতম অসি ব্রিতিশ পার্লিয়ামেন্তগী মনাক্তা লৈবা থেমসকী তোর্বান্দা খিল্লি। মসি ২০১৫দা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মাইখুম হাংখিবনি।