Ministry of Information & Broadcasting
Government approves assistance for 7 journalists and 35 families of journalists under Journalist Welfare Scheme
16 families of journalists who lost their lives due to Covid-19 to get Government assistance
01 JUL 2022 6:24PM by PIB Delhi
The Central Government has approved a proposal of the Journalist Welfare Scheme Committee headed by Sh. Apurva Chandra, Secretary, Ministry of information and Broadcasting, to provide financial relief to the families of 35 journalists who have lost their lives. This includes 16 families of journalists who died due to Covid-19 under the Journalist Welfare Scheme (JWS). The families will be provided with assistance up to Rs. 5 lakhs.
The JWS Committee also recommended assistance to two journalists suffering from permanent disability and to five journalists for their medical treatment of major ailments as per the JWS guidelines. The committee has approved a total assistance of Rs. 1.81 Cr during the meeting.
So far, assistance under the scheme has been provided to 123 families of the journalists who have lost their lives due to Covid-19. With the current approvals, in the current meeting a total of 139 families have been provided assistance.
Under the scheme, the families of journalists are provided with financial assistance up to Rs 5 lakh in the event of the death of the journalist causing extreme hardship. Assistance is also provided to journalists in case of permanent disability, serious accidents and major health ailments.
During the last financial year, 134 journalists and their families were provided assistance under various categories amounting to Rs. 6.47 Crore.
The JWS committee meeting was attended by Shri Jaideep Bhatnagar, Principal Director General, PIB, Shri Vikram Sahay, Joint Secretary (I&B) along with the journalist representatives of the Committee, Sh. Santosh Thakur, Sh. Amit Kumar, Sh. Umeshwar Kumar, Ms Sarjana Sharma, Sh. Raj Kishore Tiwari and Sh. Ganesh Bisht.
Journalists and their families can apply for assistance under the Journalist Welfare Scheme (JWS) through the PIB website at https://accreditation.pib.gov.in/jws/default.aspx
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
সরকারনা জর্নেলিস্ত ৱেলফেয়র স্কিমগী মখাদা জর্নেলিস্ত ৭ অমদি জর্নেলিস্তশিংগী ইমুং ৩৫দা মতেং পীননবা অয়াবা পীখ্রে
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থৱাই মাংখ্রবা জর্নেলিস্তশিংগী ইমুং ১৬না সরকারগী মতেং ফংলগনি
01 JUL 2022 6:24PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা থৱাই মাংখ্রবা জর্নেলিস্ত ৩৫গী ইমুং-মানুংশিংদা শেল-থুমগী ওইবা মতেং পীননবা ইনফোর্মেসন অমদি ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী সেক্রেতেরী শ্রী অপুর্ব চন্দ্রনা লুচিংদুনা জর্নেলিস্ত ৱেলফেয়র স্কিম কম্মিতীনা থাংগৎলকখিবা ৱারোল অমবু অয়াবা পীখ্রে৷ মসিদা জর্নেলিস্ত ৱেলফেয়র স্কিম (জে.দবল্যু.এস.)গী মখাদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শিখিবা জর্নেলিস্তশিংগী ইমুং ১৬ য়াওরি৷ ইমুংশিং অসিদা লুপা লাখ ৫ য়ৌনা শেলগী ওইবা মতেং পীরগনি৷
জে.দবল্যু.এস. কম্মিতীনা জে.দবল্যু. এস.কী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না পর্মেনেন্ত দিসএবিলিতী নাদুনা লৈরিবা জর্নেলিস্ত অনিদা অমদি জর্নেলিস্ত মঙাদা মখোয়গী অরুবা লাইওংশিং লাইয়েংবদা শেল-থুমগী ওইবা মতেং পীনবসু অয়াবা পীখি৷মীফম অসিদা কম্মিতীনা মতেং পাংননবগীদমক লুপা কোতি ১.৮১গী অপুনবা শেনফম অমা এপ্রুব তৌখ্রে৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা, স্কিম অসিগী মখাদা পীরিবা মতেং অসি কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থৱাই মাংখ্রবা জর্নেলিস্তশিংগী ইমুং ১২৩দা ফংহনখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এপ্রুবেলশিং অসিদা লোইননা, চৎথরিবা মীফম অসিদা পুন্না ইমুং ১৩৯দা মতেং পীখ্রে৷
স্কিম অসিগী মখাদা, জর্নেলিস্তনা শিখিদুনা চাওনা অৱা-চৈথেং নংলবা মতমদা জর্নেলিস্তশিংগী ইমুং-মানুংশিংদা লুপা লাখ ৫ য়ৌনা মতেং পীরি৷ করিগুম্বা মতমদা জর্নেলিস্তশিংনা পুন্সি চুপ্পগী ওইনা মীমান্নবা ঙমদনা লৈবগী ফিভম ওইরবা, অরুবা খুদোংথিবশিং মাইয়োক্নরিবা অমদি অরুবা হকচাংগী লাইনাশিং নারকপা মতমদা জর্নেলিস্তশিংদা মতেংসু পীরি৷
হৌখিবা শেনবা-চহিগী মতমদা, জর্নেলিস্ত ১৩৪ অমদি মখোয়গী ইমুং-মানুংশিংদা তোঙান তোঙানবা কাংলুপকী মখাদা লুপা কোতি ৬.৪৭ য়ৌনা মতেং পীরি৷
জে.দবল্যু.এস. কম্মিতীগী মীফম অসিদা পি.আই.বি.গী প্রিন্সিপাল দাইরেক্তরত জেনেরেল শ্রী জয়দীপ ভতনগর, (আই. অমসুং বি.) জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী বিক্রম সহে অমদি কম্মিতীগী জর্নেলিস্ত রিপ্রজেন্তেতিবশিং, শ্রী সন্তোশ থাকুর, শ্রী অমিত কুমার, শ্রী উমেশ্বর কুমার, শ্রীমতি সর্জনা শর্ম, শ্রী রাজ তিৱারি অমদি শ্রী গনেশ বিস্তনা শরুক য়াখি৷
জর্নেলিস্তশিং অমদি মখোয়গী ইমুং-মানুংশিংনা জর্নেলিস্ত ৱেলফেয়র স্কিম (জে.দবল্যু.এস.)গী মখাদা মতেং লৌননবগীদমক পি.আই.বি.গী ৱেবসাইত https://accreditation.pib.gov.in/jws/default.aspx কী খুৎথাংদা মতেং নিরকপা য়াগনি৷