Ministry of Electronics & IT
CERT-In extends timelines for enforcement of Cyber Security Directions till 25 September, 2022 for MSMEs and for the validation aspects of subscribers/customers details
It will enable MSMEs to build capacity required for the implementation of the Cyber Security Directions of 28.04.2022
Data Centres, VPS providers, Cloud Service providers and VPN Service providers are also given additional time for implementation of mechanisms relating to validation aspects of subscribers/customers details
28 JUN 2022 11:52AM by PIB Delhi
The Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In) serves as the national agency for performing various functions in the area of cyber security in the country as per provisions of section 70B of the IT Act, 2000. CERT-In continuously analyses cyber threats and handles cyber incidents tracked and reported to it. CERT-In issued directions relating to information security practices in exercise of powers bestowed u/s 70B(6) of the Information Technology Act to promote Open, Safe & Trusted and Accountable Internet in the country on 28 April, 2022.
Subsequently, in response to general queries received by CERT-In, a set of Frequently Asked Questions (FAQs) document was also released by Hon’ble Minister of State for Electronics & Information Technology & Skill Development and Entrepreneurship, Shri Rajeev Chandrasekhar on 18 May, 2022 to enable better understanding of various stakeholders as well as to promote Open, Safe & Trusted and Accountable Internet in the country.
MeitY and CERT-In are in receipt of requests for the extension of timelines for implementation of these Cyber Security Directions of 28th April, 2022 in respect of Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs). Further, additional time has been sought for implementation of mechanism for validation of subscribers/customers by Data Centres, Virtual Private Server (VPS) providers, Cloud Service providers and Virtual Private Network Service (VPN Service) providers.
The matter has been considered by CERT-In and it has been decided to provide extension till 25 September, 2022 to Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) in order to enable them to build capacity required for the implementation of the Cyber Security Directions. In addition, Data Centres, Virtual Private Server (VPS) providers, Cloud Service providers and Virtual Private Network Service (VPN Service) providers are also provided with additional time till 25 September, 2022 for implementation of mechanisms relating to the validation aspects of the of subscribers/customers details. The order to this effect is available at https://www.cert-in.org.in/Directions70B.jsp
An additional set of FAQs is also being published at https://www.cert-in.org.in/Directions70B.jsp which would address specific queries received by CERT-In recently.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
সি.ই.আর.তি-ইন্না এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক্তা অমসুং সবস্ক্রাইবরশিং/কস্তমরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং ভেলিদেসন তৌনবগীদমক সাইবর সেক্যুরিতী দিরেক্সনশিং এনফোর্স তৌনবগী মতম সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২২ ফাওবা শাংদোকখ্রে
মসিনা ২৮.০৪.২০২২দা থোকখিবা সাইবর সেক্যুরিতী দিরেক্সনশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী এম.এস.এম.ই.শিংনা মথৌ তাবা কেপাসিতী শেমগৎচবা ঙমহল্লগনি
দেতা সেন্তরশিং, ভি.পি.এস. প্রোভাইদরশিং, ক্লাউদ সর্ভিস প্রোভাইদরশিং অমসুং ভি.পি.এন. সর্ভিস প্রোভাইদরশিংদসু সবস্ক্রাইবরশিং/কস্তমরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং ভেলিদেসন তৌবগী হীরমগা মরী লৈনবা মেকানিজমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা অহেনবা মতম পীখ্রে
28 JUN 2022 11:52AM by PIB Imphal
আই.তি. এক্ত, ২০০০গী সেক্সন ৭০বিগী প্রোবিজনশিংগী মখাদা লৈবাক অসিগী সাইবর সেক্যুরিতীগী লমদা তোঙান-তোঙানবা মথৌ পাঙথোক্নবা নেস্নেল এজেন্সী ওইনা ইন্দিয়ন কম্প্যুতর ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স তীম (সি.ই.আর.তি.-ইন)না থৌদাং য়ারি। সি.ই.আর.তি.-ইন্না লেপ্পা লৈতনা সাইবর থ্রেৎশিং এনলাইস তৌরি অমসুং সাইবর ইন্সিদেন্তশিং ত্রেক তৌরি অমদি মখোয়বু রিপোর্ত তৌরি। সি.ই.আর.তি.- ইন্না লৈবাক অসিদা ওপন ওইবা, শাফবা অমসুং থাজবা য়াবা অমদি একাউন্তেবল ওইবা ইন্তর্নেৎ লৈহন্নবগীদমক ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্তকী ৭০বি(৬)কী পীরিবা শক্তিশিং শীজিন্নদুনা ইনফোর্মেসন সেক্যুরিতী প্রেক্তিসশিংগা মরী লৈনননা এপ্রিল ২৮, ২০২২দা দাইরেক্সনশিংগী চেরোল অমা থোকখি।
মসিগী মতুংদা সি.ই.আর.তি.-ইন্দা লাকপা জেনরেল ক্বেরীশিংগী পাউখুম ওইনা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংনা হেন্না নীংথিনা খঙবা ঙম্নবা লোয়ননা লৈবাক অসিদা অসিদা ওপন ওইবা, শাফবা অমসুং থাজবা য়াবা অমদি একাউন্তেবল ওইবা ইন্তর্নেৎ লৈহন্নবগীদমক মে ১৮, ২০২২দা ইলেক্ত্রিনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোর্শিপকী ইকাই খুম্নরবা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাজীব চন্দ্রসেখরনা ফ্রিক্বেন্তলী অস্ক ক্বেসনশিং (এফ.এ.ক্যু.শিং)গী দোক্যুমেন্তগী সেৎ অমা ফোঙখি।
এম.ই.আই.তি.ৱাই. অমসুং সি.ই.আর.তি.- ইন্না মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম এন্তর্প্রাইসেস (এম.এস.এম.ই.শিং)দা এপ্রিল ২৮, ২০২২দা থোকখিবা সাইবর সেক্যুরিতী দিরেক্সনশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী পীরিবা মতম অসি শাংদোকপীনবা হায়জরকখি। মখাদা তানা দেতা সেন্তরশিং, ভর্চুএল প্রাইবেৎ সর্ভর (ভি.পি.এস.) প্রোভাইদরশিং, ক্লাউদ সর্ভিস প্রোভাইদরশিং অমসুং ভর্চুএল প্রাইবেৎ নেৎৱার্ক সর্ভিস (ভি.পি.এন. সর্ভিস) প্রোভাইদরশিংনা সবস্ক্রাইবর/কস্তমরশিংগী ভেলিদেসন তৌবগী মেকানিজম ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা অহেনবা মতম পীনবসু হায়জরকখি।
সি.ই.আর.তি.- ইন্না ৱাফম অসি খন্নখি অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী দিরেক্সনশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক মথৌ তাবা কেপাসিতী মখোয়না শেমগৎচবা ঙম্নবগীদমক মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম এন্তর্প্রাইসেস (এম.এস.এম.ই.শিং)দা পীবা মতম সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২২ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখি। মসিগী মথক্তা, দেতা সেন্তরশিং, ভর্চুএল প্রাইবেৎ সর্ভর (ভি.পি.এস.) প্রোভাইদরশিং, ক্লাউদ সর্ভিস প্রোভাইদরশিং অমসুং ভর্চুএল প্রাইবেৎ নেৎৱার্ক সর্ভিস (ভি.পি.এন. সর্ভিস) প্রোভাইদরশিংদসু সবস্ক্রাইবর/কস্তমরশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং ভেলিদেসন তৌবগী হীরমগা মরী লৈনবা মেকানিজমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২২ ফাওবা মতম পীগনি। হীরম অসিগী মতাংদা থোকখিবা ওর্দর মসিদা ফংবীগনি https://www.cert-in.org.in/Directions70B.jsp
সি.ই.আর.তি-ইন্দা নৌনা লাকখিবা অখন্নবা ক্বেরীশিংগী পাউখুম পীরিবা এফ.এ.ক্যু.শিংগী অহেনবা সেৎ অমসু ফোঙখি হায়রি অসি মসিদা ফংবীগনি https://www.cert-in.org.in/Directions70B.jsp