Ministry of Information & Broadcasting
DD INDIA UNDERTAKES EXTENSIVE ARRANGEMENTS FOR THE ONE-OF-A-KIND ‘GUARDIAN RING FOR YOGA’ PROGRAMME ON JUNE 21ST, 2022
18 JUN 2022 10:21AM by PIB Delhi
A unique and innovative programme, ‘The Guardian Ring’ has been envisaged for this year’s International Yoga Day, 2022. As announced by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi in his Mann ki Baat programme, the Guardian Ring programme celebrates the movement of the Sun, underlining the concept of ‘One Sun, One Earth’. From East to West, people from all countries would welcome the Sun with Yoga, celebrating the Indian tradition of Surya Namaskar or sun-salutation. This one-of-a-kind programme is being telecast live exclusively on DD India, the international channel of India’s Public Broadcaster Prasar Bharati.
In line with this year’s theme of ‘Yoga For Humanity’, the programme would showcase people of different nationalities coming together to celebrate Yoga at the crack of the dawn. On June 21st, over 80 Indian Missions and Embassies are organising Yoga Events on a grand scale at iconic locations in their countries. Several Heads of States, dignitaries and celebrities will also be participating in the same.
While the missions abroad organise Yoga activities on International Day of Yoga every year, it is the first time that it has been conceptualised in the manner of a ‘Guardian Ring’ - streaming feed from different countries starting from East, the land of the rising Sun, at 3 AM IST and subsequently moving westward.
This has been possible through extensive technical, production and engineering arrangements made by DD India, ensuring seamless streaming of 80 Yoga events from world over in a marathon broadcast from 3am to 10pm IST. From Australia to New York, from Africa to Latin America, spanning continents and timezones, DD India will bring exclusive visuals from iconic locations world over to viewers everywhere.
The mammoth programme involved collaboration with Ministry of Ayush and Ministry of External Affairs, apart from coordination with individual Missions and Embassies. The historic programme will further take India’s message of ‘Vasudaiva Kutumbakam’ and showcase the unification power of India’s Yoga tradition.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
দি.দি. ইন্দিয়ানা জুন ২১, ২০২২দা পাঙথোক্কদবা তোপ-তোপ্পা ‘গর্জিয়ন রিং ওফ য়োগ’ প্রোগ্রামগীদমক চাউনা শেম-শাবা হৌখ্রে
18 JUN 2022 10:21AM by PIB Imphal
তোপ-তোপ্পা অমসুং অনৌবা প্রোগ্রাম, ‘দি গর্জিয়ন রিং’ চহি অসিগী মালেমগী য়োগ নুমিৎ, ২০২২গীদমক পাঙথোক্নবা শেম-শারি। ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী মন কী বাত প্রোগ্রামদা লাউথোকখিবা অদুগুম্না গর্জিয়ন রিং প্রোগ্রাম অসিনা ‘ৱান সন, ৱান আর্থ’ হায়বা ৱাখল্লোন অসিগী মতুং ইন্না নুমিৎকী খোঙচৎ অসি পালন তৌগনি। নোংপোক্তগী নোংচুপ ফাওবা লৈবাক পুম্নমক্কী মীয়াম্না য়োগ তৌদুনা সুর‍্যা নমস্কারগী ভারতকী চৎনবী অসিগা লোয়ননা নুমিৎপু ওক্কনি। তোপ-তোপ্পা প্রোগ্রাম অসি অখন্ননা ভারতকী পব্লিক ব্রোদকাস্তর প্রসার ভারতিগী ইন্তর্নেস্নেল চেনেল ওইরিবা দি.দি. ইন্দিয়াদা লাইব তেলিকাস্ত তৌগনি।
চহি অসিগী থিম ‘য়োগ ফোর হ্যুমেনিতী’গী মখাদা ্রোগ্রাম অসিনা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী মীয়াম্না নোংঙাল্লমদাইগী মতমদা য়োগ তৌনবা অমত্তা ওইনা পুনশিনবা অদু উৎকনি। জুন ২১দা, মখোয়গী লৈবাকশিংদা লৈবা মরু ওইবা মফমশিংদা পাকচাউনা ইন্দিয়ন মিসন অমসুং এম্বেসী ৮০ হেনবনা য়োগগী থৌরমশিং পাঙথোক্কনি। লৈবাকশিংগী মকোক, দিগনিতরী অমসুং সেলেব্রিতি কয়ানা হায়রিবা অসিদা শরুক য়াগনি।
চহি খুদিংগী মালেমগী য়োগ নুমিৎতা মপালদা লৈরিবা মিসনশিংনা য়োগগী থৌরমশিং পাঙথোক্লবসু লেন্দ ওফ দি রাইজিং সন হায়না খঙনরিবা নোংপোক্তগী আই.এস.তি.দা অয়ুক পুং ৩দগী হৌদুনা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী স্ত্রীমিং তৌদুনা মথং-মথং নোংচুপলোমদা চত্থখিগদবা –‘গর্জিয়ন রিং’ অসিগী মওংদা পাঙথোক্কদবা অসি হন্দক্না অহানবা ওইরি।
মসি দি.দি. ইন্দিয়ানা অচৌবা তেক্নিকেল, প্রদক্সন অমসুং ইঞ্জিনীয়রিংগী শিল-লাংলিবশিং অসিগী খুত্থাংদা ওইথোকপা ঙমহনদুনা আই.এস.তি.দা অয়ুক্কী পুং ৩দগী নুমিদাং পুং ১০ ফাওবা মরাথোন ব্রোদকাস্ত অমদা মালেম শিনবা থুংবদগী য়োগী থৌরম ৮০ অপনবা লৈতনা স্ত্রীম তৌগনি। ওস্ত্রেলিয়াদগী ন্যু য়োর্ক, অফ্রিকাদগী লেতিন অমেরিকা, কন্তিনেন্ত অমসুং তাইমজোনশিং শুনবা দি.দি. ইন্দিয়ানা মফম খুদিংমক্তা লৈরিবা ভ্যুৱরশিংদা মালেম শিনবা থুংবদা লৈরিবা মরু ওইবা মফমশিংদগী অখন্নবা ভিজ্যুএলশিং উহনগনি।
অচৌবা প্রোগ্রাম অসিদা তোঙান-তোঙানবা মিসন অমসুং এম্বেসীশিংগা খুৎশম্নবগী মথক্তা আয়ুশ অমসুং মপাল থৌরম মন্ত্রালয়গা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা পাঙথোক্কনি। পুৱারী ওইরগদবা প্রোগ্রাম অসিনা ভারতকী ‘ভসুদৈবা কুতুম্বকম’গী পাউজেল অসি পীগনি অমসুং ভারতকী য়োগগী চৎনবীগী অপুনবগী শক্তি অসি উৎকনি।