Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Fourth batch of ‘Bird Identification and Basic Ornithology’ course completed
GSDP- a Pan India initiative by MoEF&CC
GSDP-an opportunity for environment contribution and securing employment
16 JUN 2022 1:15PM by PIB Delhi
Ministry of Environment, Forest & Climate Change (MoEF&CC), in line with the Skill India Mission of the Prime Minister, has taken forward the initiative for skill development in the environment and forest sector to enable India's youth to get gainful employment under the Green Skill Development Programme (GSDP). The programme endeavors to develop green skilled workers having technical knowledge and commitment to sustainable development for the attainment of the Nationally Determined Contributions (NDCs), Sustainable Development Goals (SDGs), National Biodiversity Targets (NBTs), as well as Waste Management Rules (2016).
In the current financial year, i.e. 2022-2023, WWF ENVIS RP has conducted four batches of the GSDP Certificate Course in “Bird Identification and Basic Ornithology”. The course gave an opportunity to students from across the country to gain an exposure about various aspects of ornithology. 30% of the students who attended the courses have been already placed in relevant sectors. The course is free of cost and fully funded by MoEF&CC.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
মরিশুবা বেৎচকী ‘উচেক মশক খঙদোকপা অমসুং ওর্নিথোলোজীগী বেসিক’ কোর্স লোইশিনখ্রে
জি.এস.দি.পি.- এম.ও.ই.এফ. অমসুং সি.সি.গী পেন-ইন্দিয়াগী খোঙথাং
জি.এস.দি.পি.- অকোয়বগী ফিভমগীদমক্তা শরুক তম্বা অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবা অমা
16 JUN 2022 1:15PM by PIB Imphal
ইনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ মন্ত্রালয় (এম.ও.ই.এফ. অমসুং সি.সি.)না প্রধান মন্ত্রী স্কিল ইন্দিয়া মিসনগা মরী লৈননা গ্রীন স্কিল দিভেলপমেন্ত প্রোগ্রাম (জি.এস.দি.পি.)গী মখাদা ভারতকী নহারোলশিংদা থবক্কী কান্নবা খুদোংচাবা ফংহন্নবগীদমক্তা ইনভাইরনমেন্ত অমসুং ফোরেস্ত সেক্তরদা স্কিল দিভেলপ তৌবগী খোঙথাং অমা পায়খৎলি। নেস্নেল্লী দিতর্মাইন্দ কন্ত্রিব্যুসন (এন.দি.সি.), সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত গোল (এস.দি.জি.), নেস্নেল বাইওদাইবর্সিতী তার্গেত (এন.বি.তি.)কা লোয়ননা ৱেস্ত মেনেজমেন্ত রুল্স (২০১৬) ফংনবগীদমক্তা সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ততা খোঙফম চেৎপা অমসুং তেক্নিকেল নোলেজ লৈবা স্কিল লৈবা ৱর্কর শেম্বগী পান্দম প্রোগ্রাম অসিনা থম্লি।
হৌজিক চৎলিবা শেনবা চহি, হায়বদি, ২০২২-২৩, অসিদা দবল্যু.দবল্যু.এফ. ই.এন.ভি.আই.এস. আর.পি.না ‘উচেক মশক খঙদোকপা অমসুং ওর্নিথোলোজীগী বেসিক’ হায়বসিগী জি.এস.দি.পি. সর্তিফিকেত কোর্সকী বেৎচ মরি পাংথোকখ্রে। কোর্স অসিনা লৈবাক শিংবা থুংবগী মহৈরোইশিংদা ওর্নিথোলোজীগা মরী লৈনবা হীরম কয়াগী মতাংদা খঙবগী খুদোংচাবা পীরি। কোর্স অসিদা শরুক য়াখিবা মহৈরোই ৩০%না মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা থবক ফংনখ্রে। কোর্স অসি শেল অমত্তা লৌদনা এম.ও.ই.এফ. অমসুং সি.সি.না মপুং ওইনা ফন্দিং তৌদুনা পাংথোকপনি।