Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves grant of moratorium to Cochin Port Authority on repayment of GoI loans for a period of three years
14 JUN 2022 4:18PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved a moratorium of three years (2020-21, 2021-22 & 2022-23) to Cochin Port Authority (CoPA) towards repayment of the balance outstanding Government of India (GoI) loans amounting to Rs. 446.83 crore to tide over the financial crisis due to COVID-19 pandemic.
The amount was to be repaid in 10 instalments commencing from 2018-19. However, Cochin Port Authority could pay the instalments of 2018-19 and 2019-20 only. From 2020-21, the traffic was badly impacted due to Covid-19 pandemic which adversely impacted the cash inflow. As a result, Cochin Port could not pay the instalments of 2020-21 and 2021-22.
Cochin Port has been brought under the Major Port Authorities Act, 2021 with effect from November 2021. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) on 24.08.2016 had approved the proposal for waiver of Penal interest on Government of India Loans taken by Cochin Port for various infrastructural developmental activities during 1936-37 to 1994-95.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা চহি অহুম চংনা ভারত সরকারগী লোনশিং শিংনবগী অয়াবা মন্ত্রীম্দলনা পীরে
14 JUN 2022 4:18PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা থেংনরিবা শেন-থুমগী খুদোংচাদবশিং কোক্নবা ভারত সরকারগী লুপা কোতি ৪৪৬.৮৩গী লোনগী শেনফম কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা শিংনবা চহি অহুমগী মোরাতোরিয়ম(২০২০-২১, ২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩) অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
২০১৮-১৯দগী হৌরগা শেনফম অদু ইন্সতোলমেন্ত ১০ থোক্না শিংগৎকদবনি। অদুবু, কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা ২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০ খক্তগী ইন্সতোলমেন্তশিং পীগদবনি। ২০২১-২২দগী হৌনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা জহাজ চৎথোক-চৎশিন তৌবা শাথিনা হন্থখিবদগী শেন লাকপা হন্থখি। মসিনা মরম ওইদুনা কোচিন পোর্তনা ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২গী ইন্সতোলমেন্তশিং পীথোকপা ঙমখিদে।
নবেম্বর ২০২১দগী হৌনা মেজর পোর্ত ওথোরিতিস এক্ত, ২০২১গী মখাদা কোচিন পোর্ত ওথোরিতি লৈরক্লে। কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগীদমক ১৯৩৬-৩৭ অমসুং ১৯৯৪-৯৫ ফাওবগী মনুংদা ভারত সরকারদগী লৌখিবা লোনশিংগী পেনাল ইন্তরেস্তশিং কোকথোকপগী ৱাফম ২৪.০৬.২০১৬দা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স(সি সি ই এ)না অয়াবা পীখ্রে।