উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মিউজম্না নাগরিক খুদিংমক চাউথোকচবা পোকহল্লে, উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী ভেনকিয়া নাইদুনা হায়খি
শ্রী নাইদুনা হায়খি, লায়রবা, লাইরিক ময়েক চত্তবা কোকহন্নবগী থবকশিংদগী হৌরগা স্পেসকী লমদা থিজিনবগী অনৌবা মাইপাকপশিং য়াওনা থবক কয়া উৎলি
ঙসি মিনিত ৯০ প্রধানমন্ত্রী সংগ্রাহলয় য়েংখি
13 JUN 2022 3:40PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি অমসুং রাজ্য সভাগী চিয়ারমেন শ্রী এম. ভেনকিয়া নাইদুনা হায়খি লৈবাক অসিগী মাইপাক্লবা গনতন্ত্রগী খোঙচৎ অমসুং নিংতম্বা ফংবদগী লৈবাক অসিগী খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী অওনবশিংগী মতাংদা নিংথিনা উৎতুনা প্রাইম মিনিস্তরস মিউজম(প্রধানমন্ত্রী সংগ্রাহলয়)না লৈবাক অসিগী নাগরিক খুদিংমক চাউথোকচবা পোকহল্লে।
ঙসি শ্রী ভেনকিয়া নাইদুনা মহাক্কী লোয়নবগী শ্রীমতি উশা নাইদুগা লোয়ন্না নেহরু মেমোরিয়েল মিউজম এন্দ লাইব্রেরি(এন এম এম এল)দা লৈবা প্রধানমন্ত্রী সংগ্রাহলয় য়েংখি অমসুং হৌজিক ফাওবদা লৈরিবা ভারতকী খোঙচৎ উৎপা ওদিও-ভিজুএলগী তোঙান-তোঙানবা শক্তমশিং মিনিত ৯০ রোম য়েংখি।
ভিজিতর বুক্তা মহা্ক্কী ৱারোলশিং ইরদুনা শ্রী নাইদুনা হায়খি; “ঐখোয়গী লৈবাক্কী লুচিংবশিংগী তোঙান-তোঙানবা শক্তমশিং অমসুং ইকায়খুম্নবশিং মিউজম অসিদা উৎলি অমসুং ঐখোয়গী গনতন্ত্রগী মরুওইবা অমা ওইরিবা পুন্না হিংমিন্নবগী শক্তমগী পাউচেলশিং শন্দোক্লি। লায়রবা অমসুং লাইরিক ময়েক চত্তবা কোকহন্নবগী থবকশিংদগী হৌরগা স্পেসকী লমদা থিজিনবগী অনৌবা মাইপাকপশিং য়াওনা থবক কয়া উৎতুনা নাগরিকশিং পুক্নিং থৌগৎলি”।
নেহরু মেমোরিয়েল মিউজম এন্দ লাইব্রেরি(এন এম এম এল)গী ইজুকিউতিপ কাউন্সিলগী চিয়রমেন শ্রী ন্রিপেন্দ্র মিশ্রা অমসুং নেহরু মেমোরিয়েল মিউজম এন্দ লাইব্রেরি(এন এম এম এল)গী ইজুকিউতিপ কাউন্সিলগী ভাইস চিয়রমেন দোক্তর এ.সুরয়া প্রকাসনা প্রধান মন্ত্রী মিউজমগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিং শন্দোক্না তাকখি অমসুং শ্রী ভেনকিয়া নাইদুগী ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি।
শ্রী নাইদুনা হায়খি অনৌবা তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা মিউজম্না অয়েংবশিংদা লৈবাক্কী চাউথোকচবা পোকপা হেনগৎহনগনি অমসুং লৈবাকশিংগী মরক্তা মকোক থোঙবা ঙম্নবা লৈবাক অসিনা অচৌবা খোঙথাংশিং থাংনবা মখোয়না থৌরাং তৌবা ঙমগনি।
মিউজম অসিদা মহাক্না উখিবশিং অদুগী মতাংদা শ্রী নাইদুনা ফেসবুক্তা পোস্ত অমা থাগৎখি অমসুং ইথিল পীনবা মীপুম খুদিংমক মিউজম অসি য়েংনবা অমসুং চাউথোকচবা পোক্নবা তকশিনখি।
ফেসবুক লিঙ্ককী মফম অসিদা নম্বীয়ু :- https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=340884731548091&id=100068797016931
সিমুলেতেৎ হেলিকোপ্তর তোংদুনা তুংদা লাক্কদবা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা অচৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং হায়বদি নেসনেল হায়ৱেজশিং, অশাংবা থোঙশিং অমসুং তন্নেলশিং, স্মার্দ সিতিশিং অমসুং লৈবাক্কী মফম কয়াদা পায়খৎলিবা অতোপ্পা অনৌবা প্রোজেকশিং য়েংবদা উপ-রাস্ত্রপতি অঙকপা পোকখি।
প্রধানমন্ত্রী মিউজম অসিদা নিংতম্বা মমাংগী মরুওইবা থৌদোকশিং, ১৮শুবা চহিচাগী তঙ্খাইদা লৈখিবা ভারতকী নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং মতুং তারকপদা বৃতিস লৈঙাক লাকপা, সংবীধান শেমখিবা, প্রধান মন্ত্রী পন্দিৎ জৱাহরলাল নেহরুদগী হৌরগা দোক্তর মনমোহন সিংহ ফাওবগী প্রধান মন্ত্রী ১৪গী মতমদা লৈখিবা খুদোংচাদবশিং অমসুং মাইপাকপশিং উৎলি।
মিউজম অসি চহি অসিগী এপ্রিল ১৪দগী মীয়ামদা য়েংহল্লে। নেহরু মেমোরিয়েল মিউজম এন্দ লাইব্রেরি(এন এম এম এল)গী ইজুকিউতিপ কাউন্সিলগী চিয়রমেন শ্রী ন্রিপেন্দ্র মিশ্রা অমসুং নেহরু মেমোরিয়েল মিউজম এন্দ লাইব্রেরি(এন এম এম এল)গী ইজুকিউতিপ কাউন্সিলগী ভাইস চিয়রমেন দোক্তর এ.সুরয়া প্রকাস, উপ-রাস্ত্রপতিগী সেক্রেতরি শ্রী সুবরাও, এন.এম.এম.এলগী দিরেক্তর শ্রী সঞ্জিব নন্দন, প্রধান মন্ত্রী মিউজমগী চীফ কিউরেতর গৌরি কৃষ্ণন অমসুং অতৈ শক্নাইরবশিং থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।

Vice President's Secretariat
Prime Ministers Museum instills pride in every citizen, says Vice President Shri Venkaiah Naidu
​​​​​​​Offers immersive experience of the journey of fighting poverty, illiteracy to scaling new heights in space exploration, says Shri Naidu
Spends 90 minutes in the Pradhanmantri Sangrahalaya today
13 JUN 2022 3:40PM by PIB Delhi
Vice President of India and Chairman of Rajya Sabha Shri M. Venkaiah Naidu has said that the Prime Ministers Museum (Pradhanmantri Sangrahalaya) instills pride in every citizen for the nation by offering an immersive experience of the country's successful democratic journey and its socio-economic transformation since independence.
Shri Venkaiah Naidu, along with his spouse Smt. Usha Naidu, today visited the Pradhanmantri Sangrahalaya located in the Nehru Memorial Museum and Library (NMML) accompanied by his wife Smt. Usha Naidu and spent 90 minutes keenly watching various components of the audio-visual presentations on India's journey to the present.
The Vice President along with his spouse visiting Pradhanmantri Sangrahalaya today.
Writing his comments in the Visitors' Book, Shri Naidu said; "The museum showcases and honours the diversity in our national leadership and thereby sends the message of inclusiveness, which is vital for a vibrant democracy like ours. This exhibition is bound to inspire every citizen through the immersive experience it offers of the transformation of our nation from fighting poverty and illiteracy to scaling new heights in space exploration."
Shri Nriprendra Mishra, Chairman of the Executive Council, NMML and Dr. A. Surya Prakash, Vice Chairman of the Executive Council, NMML explained various components of the Prime Ministers Museum and answered a few queries of Shri Venkaiah Naidu.
Shri Naidu further noted that the elevating experience the modern, technology based museum offers to the visitors is "Certain to enhance his or her pride for the nation and prepares them for the giant steps the nation will take in the coming years to reach the top among the comity of nations."
Shri Naidu recounted his experience at the Sangrahalya in a facebook post and urged every citizen to visit it for inspiration and to be filled with pride.
Click here Facebook link :- https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=340884731548091&id=100068797016931
The Vice President was particularly thrilled by the simulated helicopter ride into the future of India encasing extension of various mega infrastructure projects like National Highways, long bridges and tunnels, Smart Cities and other new projects in progress in various parts of the country.
The Prime Ministers Museum offers accounts of major pre-independence events, prosperity of the country in the mid 18th century and the subsequent British legacy, making of the Constitution, the challenges faced and achievements made during the tenures of 14 Prime Ministers from Pt. Jawaharlal Nehru till Dr. Manmohan Singh.
The museum was opened for the public on April 14 this year. Shri Nripendra Misra, Chairperson of the Executive Council of the Nehru Memorial Museum & Library, Shri A. Surya Prakash, Vice-Chairman, Executive Council, NMML, Shri IV Subbarao, Secretary to the Vice President, Shri Sanjiv Nandan Sahai, Director, NMML, Ms Gauri Krishnan, Chief Curator, Pradhanmantri Sangrahalaya and others were present during the visit.