প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ জাপানৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম ইয়োশিহিদে সুগাৰ
24 MAY 2022 2:25PM by PIB Guwahati
জাপানৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম ইয়োশিহিদে সুগাই ২০২২ ৰ ২৪ মে’ত টকিঅ’ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰে।
তেওঁলোকে ২০২১ ৰ ছেপ্টেম্বৰত ৱাশ্বিংটন ডি.চি.ত অনুষ্ঠিত প্ৰথম ‘ইন-পাৰ্ছন’ কোৱাড নেতৃত্ব সন্মিলনত তেওঁলোকৰ দ্বিপাক্ষিক বৈঠককে ধৰি তেওঁলোকৰ পূৰ্ববৰ্তী পাৰস্পৰিক মত-বিনিময়ৰ কথা স্মৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-জাপানৰ সম্পৰ্ক গভীৰ আৰু সুদৃঢ়কৰণৰ ক্ষেত্ৰত সুগাৰ বৰঙণিৰ শলাগ লয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত-জাপানৰ বিশেষ কৌশলগত ও বিশ্ব অংশীদাৰিত্বক অধিক সুদৃঢ়কৰণ সন্দৰ্ভত মত-বিনিময় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সুগাৰ নেতৃত্বত জাপানৰ সাংসদৰ এটা প্ৰতিনিধি দলক ভাৰতলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
Former Japanese Prime Minister H.E. Mr. Yoshihide Suga calls on Prime Minister
24 MAY 2022 2:25PM by PIB Delhi
Former Prime Minister of Japan H.E. Mr. Yoshihide Suga called on Prime Minister Shri Narendra Modi on 24 May 2022 in Tokyo.
They recalled their previous interactions, including their bilateral meeting on the sidelines of the first in-person Quad Leaders’ Summit in Washington D.C. in September 2021. Prime Minister appreciated Mr. Suga’s contribution in deepening and strengthening India-Japan relations.
The two leaders exchanged views on on further strengthening the India-Japan Special Strategic & Global Partnership. Prime Minister invited Mr. Suga to lead a delegation of Japanese MPs to India.