ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାପାନର ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାନ୍ୟବର ଶ୍ରୀ ୟୋସିହିଦେ ସୁଗା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି
24 MAY 2022 2:25PM by PIB Bhubaneswar
ଜାପାନର ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାନ୍ୟବର ଶ୍ରୀ ୟୋସିହିଦେ ସୁଗା ୨୪ ମଇ ୨୦୨୨ ରେ ଟୋକିଓ ଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି ।
ସେମାନେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୧ ରେ ୱାଶିଂଟନ୍ ଡିସିରେ ପ୍ରଥମ କ୍ୱାଡ୍ ନେତୃତ୍ୱ ସମ୍ମିଳନୀରେ ସେମାନଙ୍କର ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବୈଠକ ସହିତ ପୂର୍ବ ପାରସ୍ପରିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ମନେ ପକାଇଥିଲେ । ଭାରତ-ଜାପାନ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର ତଥା ଦୃଢ କରିବାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସୁଗାଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ଭାରତ-ଜାପାନର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ରଣନୀତି ଏବଂ ଆର୍ନ୍ତଜାତୀୟ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ଉପରେ ଦୁଇ ନେତା ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସୁଗାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଜାପାନର ସାଂସଦମାନଙ୍କର ଏକ ପ୍ରତିନିଧୀ ଦଳ ଭାରତ ଆସିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Former Japanese Prime Minister H.E. Mr. Yoshihide Suga calls on Prime Minister
24 MAY 2022 2:25PM by PIB Delhi
Former Prime Minister of Japan H.E. Mr. Yoshihide Suga called on Prime Minister Shri Narendra Modi on 24 May 2022 in Tokyo.
They recalled their previous interactions, including their bilateral meeting on the sidelines of the first in-person Quad Leaders’ Summit in Washington D.C. in September 2021. Prime Minister appreciated Mr. Suga’s contribution in deepening and strengthening India-Japan relations.
The two leaders exchanged views on on further strengthening the India-Japan Special Strategic & Global Partnership. Prime Minister invited Mr. Suga to lead a delegation of Japanese MPs to India.