ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅସୀମିତ ଦେୟତା ପାଇଁ ତୃତୀୟ ପକ୍ଷ ବୀମା ନିମନ୍ତେ ମୂଳ ପ୍ରିମିୟମ୍ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି
26 MAY 2022 11:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ବୀମା ନିୟାମକ ଓ ବିକାଶ ପ୍ରାଧିକରଣର ପରାମର୍ଶ କ୍ରମେ କେନ୍ଦ୍ର ସଡକ ପରିବହନ ଏବଂ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ମୋଟର ଯାନ (ତୃତୀୟ ପକ୍ଷ ବୀମା ମୂଳ ପ୍ରିମିୟମ୍ ଏବଂ ଦେୟତା) ନିୟମାବଳୀ, ୨୦୨୨ର ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି । ୨୫ ମେ ୨୦୨୨ରେ ଜାରି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜରିଆରେ ପ୍ରକାଶିତ ଏହି ନିୟମାବଳୀ ୧ ଜୁନ୍‌, ୨୦୨୨ ଠାରୁ ଲାଗୁ ହେବ ।
କଥିତ ନିୟମାବଳୀ ଅଧୀନରେ ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ବାହନ ଗୁଡିକ ନିମନ୍ତେ ଅସୀମିତ ଦେୟତା ବାବଦକୁ ତୃତୀୟ ପକ୍ଷ ବୀମା ପାଇଁ ମୂଳ ପ୍ରିମିୟମର ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରା ଯାଇଛି । ଉକ୍ତ ନିୟମ ଗୁଡିକର ପ୍ରିମିୟମ୍‌ରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ରିହାତି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଅନୁମତି ରହିଛି –
1. ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକର ବସ୍ ପାଇଁ ୧୫% ର ରିହାତି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
2. ଭିଂଟେଜ୍ କାର୍ ରୂପରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ଘରୋଇ କାର୍‌ ପ୍ରିମିୟମ୍‌ରେ ୫୦%ର ରିହାତି ପାଇଁ ଅନୁମତି ଦିଆଯାଇଛି ।
3. ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ଏବଂ ହାଇବ୍ରିଡ୍ ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ଗାଡ଼ି ପାଇଁ ପ୍ରମିୟମ୍ ଉପରେ ଯଥାକ୍ରମେ ୧୫% ଏବଂ ୭.୫%ର ରିହାତିକୁ ଅନୁମତି ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଛି ।
ଗେଜେଟ୍ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଦେଖିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ

Ministry of Road Transport & Highways
Notification issued pertaining to base premium for third party insurance for unlimited liability
26 MAY 2022 11:44AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways, in consultation with the Insurance Regulatory and Development Authority of India, has published Motor Vehicles (Third Party Insurance Base Premium and Liability) Rules, 2022 vide notification dated 25.05.2022. The rules shall come into force on 1st June, 2022.
In the said rules, base premium for third party insurance for unlimited liability has been notified for various classes of vehicles. Following discounts in premium are also allowed in the said rules-
• A discount of 15% has been provided for Educational institution buses
• A discounted price of 50% of the premium has been allowed to a private car registered as Vintage Car.
• A discount of about 15 % and 7.5% on the premium has been allowed for Electric and Hybrid Electric Vehicles, respectively.
Click here to see Gazette notification