কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারত্তা এফ.ৱাই.২১-২২দা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৮৩.৫৭গী এনুএল এফ.দি.আই. ইনফ্লো লাকখি
ভারতনা খোঙজেল য়াংনা পাম্নরবা ইনভেস্তমেন্ত দেস্তিনেসন অমা ওইরক্লি; হৌখিবা চহি ২০ অসিদা এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিং অসি শরুক ২০ হেনগৎলকখি
মেন্যুফেকচরিংদা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোশিং অসি এফ.ৱাই, ২০২১-২২দা ৭৬% হেনগৎলকখি
পোস্ত-কোবিদতা এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিং ২৩% হেনগৎলকখি
কর্নাতকানা ভারতকী ওইনা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো খ্বাইদগী ৱাংনা ফংবা রাজ্য ওইরি
খ্বাইদগী ৱাংবা ইক্বিতী ইনফ্লোশিং অসি সিঙ্গাপুরদগী (২৭%) লাকখি, মতুংদা য়ু.এস.এ.(১৮%) লৈখি
২৫% রোমগী শিয়রগা লোয়ননা কম্প্যুতর সোফৱেয়র ‌এন্দ হর্দৱেয়রনা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো খ্বাইদগী ৱাংনা ফংবা সেক্তর ওইখি
20 MAY 2022 4:19PM by PIB Imphal
ভারতনা শেনবা চহি ২০২১-২২দা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৮৩.৫৭গী এনুএল এফ.দি.আই. ইনফ্লো লাকপগী রেকোর্দ তৌখি। য়ুক্রেনদা চত্থরিবা মিলিতরী ওপরেসনশিং অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ লৈজরবসু মমাংগী চহিগী এফ.দি.আই. অসি য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১.৬০ ওইখিবা অদুদগী হেন্দুনা শেনবা চহি ২০২১-২২দা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা এনুএল এফ.দি.আই. ইনফ্লো য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৮৩.৫৭ ওই হায়না রিপোর্ত তৌরকখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০১৪-১৫দা ভারত্তা লাকখিবা এফ.দি.আই. ইনফ্লো অসি শুপ্নগী য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪৫.১৪ ওইখি। ভারতজূ এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিং অসি ইনফ্লোশিং অসি য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪.৩ ওইরমখিবা এফ.ৱাই.৩-০৪দগী হৌদুনা শরুক ২০ হেনগৎলকখি।
হৌখিবা শেনবা চহি মরিদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অপুনবা এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
সিরিএল মশিং
শেনবা চহি
এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিংগী শেনফম
(য়ু,এস.দি. বিলিয়ন্দা)
১.
২০১৮-১৯
৬২.০০
২.
২০১৯-২০
৭৪.৩৯
৩.
২০২০-২১
৮১.৯৭
৪.
২০২১-২২
৮৩.৫৭
মখা তানা, ভারত অসি মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা ফোরেন ইনভেস্তমেন্তশিং তৌনবগী পাম্নরবা লৈবাক অমা খোঙজেল য়াংনা ওইরক্লি। মমাংগী এফ.ৱাই. ২০২০-২১ (য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১২.০৯)গা চাংদম্নবদা এফ.ৱাই. ২০২১-২২ (য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২১.৩৪)দা মেন্যুফেকচরিং সেক্তরশিংদা লাকপা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো অসি ৭৬% হেনগৎলকখি।
মখাদা পীরিবা ত্রেন্দশিং অসিনা ভারতকী ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত ইনফ্লোগী মাগী স্তেসন তাক্লিবা এনদোর্সমেন্ত অমা ওইদুনা গ্লোবেল ইনভেস্তরশিংগী মরক্তা পাম্নরবা ইনভেস্তমেন্ত দেস্তিনেসন অমা ওইরি।
পানবা য়াবদি ভারত্তা প্রি-কোবিদতা (ফেব্রুৱারী, ২০১৮দগী ফেব্রুৱারী, ২০২০: য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৪১.১০) রিপোর্ত তৌরকখিবা এফ.দি.আই. ইনফ্লোগা চাংদম্নবদা এফ.দি.আই. ইনফ্লো অসি পোস্ত-কোবিদতা (মার্চ, ২০২০দা মার্চ ২০২২: য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১৭১.৮৪) ২৩% হেনগৎলকখি।
এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোশিংগী মকোক থংবা ইনভেস্তর লৈবাকশিংগী ওইনা শেনবা চহি ২০২১-২২দা ‘সিঙ্গাপুর’না ২৭%গা লোয়ননা এপেক্সতা লৈরি, মতুংদা য়ু.এস.এ. (১৮%) অমসুং মোরিসিয়স (১৬%)না তুংইনখি। রোমগী শিয়রগা লোয়ননা ‘কম্প্যুতর সোফৱেয়র ‌এন্দ হর্দৱেয়র’না এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো খ্বাইদগী ৱাংনা ফংবা সেক্তর ওইখি, মতুংদা মথংশিৎনা সর্ভিসেস সেক্তর (১২%) অমসুং ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রী (১২%) লৈখি।
‘কম্প্যুতর সোফৱেয়র ‌এন্দ হর্দৱেয়র’ সেক্তরগী মখাদা ‌এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী মনুংদা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোশিং খ্বাইদগী ৱাংনা ফংখিবা মরু ওইবা রাজ্যশিং অদুদি কর্নাতকা (৫৩%), দিল্লী (১৭%) অমসুং মহারাস্ত্র (১৭%)না ওইখি। এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী মনুংদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অপুনবা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফলোগী শিবর ৩৮% ওইবগা লোয়ননা কর্নাতকানা ভারতকী ওইনা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লো খ্বাইদগী ৱাংনা ফংবা রাজ্য ওইরি, মহারাস্ত্র (২৬%) অমসুং দিল্লী (১৪%)না তুং ইনখি। এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী মনুংদা কর্নাতকাদা লাকখিবা ইক্বিতী ইনফ্লোশিংগী অয়াম্বা শরুক অসি ‘কম্প্যুতর সোফৱেয়র ‌এন্দ হর্দৱেয়র’ (৩৫%), ‘ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রী’ (২০%) অমসুং ‘এজুকেসন’ (১২%) সেক্তরশিং অসিদা রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা চহি নিপান অসিদা সরকারনা পাইখৎখিবা খোঙথাংশিং অসিনা মরম ওইরগা লৈবাক অসিদা লাক্লিবা এফ.দি.আই. ইনফ্লোশিংগী চাংশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা, অনৌবা রেকোর্দশিং থম্বা উবা ফংলি। সরকারনাভারত অসি পাম্নরবা অমসুং ইনভেস্তর ফ্রেন্দলী দেস্তিনেসন ওইহনবা ঙম্নবা এফ.দি.আই. পোলিসী অসি লেপ্পা লৈতনা য়েংশিনখি অমসুং মতম মতমগী মতুং ইন্না অচৌবা অহোংবশিং পুরকখি। সরকারনা এফ.দি.আই.গীদমক লিবরেল অমসুং ত্রান্সপরেন্ত ওইবা পোলিসী অমা শেমখি মসিদা ওতোমেতিক রুৎকী মখাদা সেক্তর অয়াম্বা এফ.দি.আই.গীদমক ওপন ওইনা লৈহল্লি। ইজ ওফ দুইং বিজিনেস ফংহন্নবা অমসুং ইনভেস্তমেন্তশিং লাকহন্নবা এফ.দি.আই. পোলিসী লিবরেলাইজ অমসুং সিম্প্লিফাই তৌনবা কোল মাইনিং, কন্ত্রেক্ত মেন্যুফেকচরিং, দিজিতেল মীদিয়া, সিঙ্গল ব্রান্দ রিতেল ত্রেদিং, সিভিল এভিএসন, দিফেন্সম, ইন্সুরেন্স অমসুং তেলিকোম অসিগুম্বা সেক্তরশিংদা হন্দক্তা রিফোর্মশিং পুরকখি।

Ministry of Commerce & Industry
India gets the highest annual FDI inflow of USD 83.57 billion in FY21-22
India rapidly emerges as a preferred investment destination; FDI inflows have increased 20-fold in last 20 years.
FDI equity inflows in Manufacturing rise by 76% in FY 2021-22
FDI inflows rise by 23% post-Covid
Karnataka emerges as the top FDI equity inflow recipient state in India
Top FDI equity inflows from Singapore (27%) followed by U.S.A (18%)
Computer Software and Hardware becomes the top recipient sector of FDI Equity inflow with a share of around 25%
20 MAY 2022 4:19PM by PIB Delhi
India has recorded highest ever annual FDI inflow of USD 83.57 billion in the Financial Year 2021-22. In 2014-2015, FDI inflow in India stood at mere 45.15 USD billion as compared to the highest ever annual FDI inflow of USD 83.57 billion reported during the financial year 2021-22 overtaking last year’s FDI by USD 1.60 billion despite military operation in Ukraine and COVID-19 pandemic. India’s FDI inflows have increased 20-fold since FY03-04, when the inflows were USD 4.3 billion only.
The details of total FDI inflows reported during the last four financial years are as under:
S. No.
Financial Year
Amount of FDI inflows
(in USD billion)
1.
2018-19
62.00
2.
2019-20
74.39
3.
2020-21
81.97
4.
2021-22
83.57
Further, India is rapidly emerging as a preferred country for foreign investments in the manufacturing sector. FDI Equity inflow in Manufacturing Sectors have increased by 76% in FY 2021-22 (USD 21.34 billion) compared to previous FY 2020-21 (USD 12.09 billion).
The following trends in India’s Foreign Direct Investment inflow are an endorsement of its status as a preferred investment destination amongst global investors.
It may be noted that FDI inflow has increased by 23% post-Covid (March, 2020 to March 2022: USD 171.84 billion) in comparison to FDI inflow reported pre-Covid (February, 2018 to February, 2020: USD 141.10 billion) in India.
In terms of top investor countries of FDI Equity inflow, ‘Singapore’ is at the apex with 27%, followed by U.S.A (18%) and Mauritius (16%) for the FY 2021-22.‘Computer Software & Hardware’ has emerged as the top recipient sector of FDI Equity inflow during FY 2021-22 with around 25% share followed by Services Sector (12%) and Automobile Industry (12%) respectively.
Under the sector `Computer Software & Hardware’, the major recipient states of FDI Equity inflow are Karnataka (53%), Delhi (17%) and Maharashtra (17%) during FY 2021-22. Karnataka is the top recipient state with 38% share of the total FDI Equity inflow reported during the FY 2021-22 followed by Maharashtra (26%) and Delhi (14%). Majority of the equity inflow of Karnataka has been reported in the sectors `Computer Software & Hardware’ (35%), Automobile Industry (20%) and `Education’ (12%) during the FY 2021-22.
The steps taken by the Government during the last eight years have borne fruit as is evident from the ever-increasing volumes of FDI inflow being received into the country, setting new records. The Government reviews the FDI policy on an ongoing basis and makes significant changes from time to time, to ensure that India remains attractive and investor friendly destination. Government has put in place a liberal and transparent policy for FDI, wherein most of the sectors are open to FDI under the automatic route. To further liberalise and simplify FDI policy for providing Ease of doing business and attract investments, reforms have been undertaken recently across sectors such as Coal Mining, Contract Manufacturing, Digital Media, Single Brand Retail Trading, Civil Aviation, Defence, Insurance and Telecom.