প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেপালগী লুম্বিনীদা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর ফোর বুদ্ধিস্ত কলচর এন্দ হেরিতেজকী শিলান্যাস পাঙথোকপা
16 MAY 2022 12:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেপালগী প্রধান মন্ত্রী রাইৎ ওনরেবল শের বহাদুর দেউবাগা লোয়ননা নেপালগী লুম্বিনীগী লুম্বিনী মোনাস্তিক জোন্দা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর ফোর বুদ্ধিস্ত কলচর এন্দ হেরিতেজ শাবগী শিলান্যাসকী থৌরম পাঙথোকখ্রে।
২. সেন্তর অসি মার্চ ২০২২দা আই.বি.সি অমসুং এল.দি.তি.গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা য়ান্ন-ৱারোল অমগী মখাদা লুম্বিনী দিবেলপমেন্ত ত্রস্ত (এল.দি.তি.)না আই.বি.সি.দা পীখিবা লম অমদা নই দিল্লীগী ইন্তর্নেস্নে বুদ্ধিস্ত কনফেদরেসন (আই.বি.সি.)না শাগনি।
৩. থেরবাদ, মহায়ান অমসুং বজ্রয়ান, মরু ওইবা বুদ্ধিস্তকী ত্রেদিসন অহুম অসিগী মনুং চনবা লম্বোইবশিংনা পাঙথোকপা শিলান্যাস থৌরম অসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী অনিনা সেন্তর অসিগী মোদেল অমা মাইখুম হাংদোকখি।
৪. শাবা লোইবগা সেন্তর অসিনা মালেমদা লৈরিবা তীর্থ য়াত্রা চৎপা মীওই অমসুং লমকোইবশিংবু বুদ্ধিজম লাইনীংগী হীরমশিং অসি খঙহন্নবা মখোয়বু তরাম্না ওক্লিবা মালেমগী থাক্কী ফেসিলিতী অমা ওইরগনি। মসি মতমগা চুনবা বিল্দিং, ইনর্জী, ঈশিং অমসুং ৱাতর হেন্দলিংদা নেৎজিরো কমপ্লেন্ত ওইহনগনি অমসুং লাইখুরুম্নবা হোল, মেদিতেসন সেন্তরশিং, লাইব্রেরী, একজিবিসন হোল, কেফেতেরিয়া, ওফিস অমসুং অতোপ্পা তঙাই ফদবা কয়া অমা য়াওগনি।

Prime Minister's Office
Shilanyaas of India International Centre for Buddhist Culture and Heritage in Lumbini, Nepal
16 MAY 2022 12:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, along with Prime Minister of Nepal Rt. Hon’ble Sher Bahadur Deuba, performed the shilanyaas ceremony for construction of the India International Centre for Buddhist Culture and Heritage in the Lumbini Monastic Zone, Lumbini, Nepal.
The Centre will be constructed by the International Buddhist Confederation (IBC), New Delhi, on a plot allocated to IBC by the Lumbini Development Trust (LDT), under an agreement between IBC and LDT signed in March 2022.
After the shilanyaas ceremony, which was performed by monks belonging to three major Buddhist traditions, Theravada, Mahayana and Vajrayana, the two Prime Ministers also unveiled a model of the Centre.
Once completed, the Centre will be a world-class facility welcoming pilgrims and tourists from all over the world to enjoy the essence of spiritual aspects of Buddhism. It will be a modern building, NetZero compliant in terms of energy, water and waste handling, and will house prayer halls, meditation centers, library, exhibition hall, cafeteria, offices and other amenities.