নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং শান্ন-খোৎনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা থোমাস কপ লৌবা ভারতকী বেদমিন্তন তীমগী লুপা করোর ১গী মনা লাওথোকখ্রে
15 MAY 2022 4:52PM by PIB Imphal
মমাংদা অমুক্তা পাংথোকখিদ্রিবা থৌওং অমা ওইনা, য়ুথ এফিয়র্স অমসুং শান্ন-খোৎনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ভারতকী নুপাগী বেদমিন্তন তীম্না বেঙ্কোক্তা পাংথোকখিবা বেদমিন্তনগী থোমাস কপকী ফাইনেলদা ১৪রক শুনা চেম্পিয়ন ওইরবা ইন্দোনেসিয়াবু ৩-০দা মাইথীবা পীদুনা কপ অসিবু খ্বাইদগী অহানবা ওইনা লৌদুনা পুৱারী শেম্বগীদমক্তা লুপা করোর ১গী মনা লাওথোকখ্রে।
শ্রী অনুরাগ থাকুর সিংহনা মায় পাকপা অসিদা খুদক্কী ওইবা ৱারেপ লৌদুনা য়াম্না থুনা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। “ভারতনা মলেসিয়া, দেনমার্ক অমসুং ইন্দোনেসিয়াবু প্লে-ওফশিংদা থংন-থংননা মায়থীবা পীদুনা থোমাস কপ লৌবগী থোইদোক হেন্দোক্লবা থৌওং অসিনা কাঙলোন খরা কোমথোকহনবগী তঙাই ফদবা লৈহল্লে। হন্দক্কী ৱিকেন্দ অসিদা ভারত মচাশিংদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওহল্লিবা তীম অসিদা লুপা করোর ১গী মনা পীগনি লাওথোকপদা ঐহাক্না য়াম্না চাউথোকচবা ফাওজরি”, হায়না মহাক্না হায়খি।
মন্ত্রীনা ভারতকী তীমগী শান্নরোই, কোচ অমসুং সপ্পোর্ত স্তাফশিংবু থাগৎখি। “কিদম্বী শ্রীকান্ত অমসুং ঐচ.এস. প্রন্নোইনা কোর্ত্তা হেক খোঙদাবা খুদিংগী মায় পাক্তুনা ক্লিন স্লেত থমখি। সত্বিকসাইরাজ রঙ্কী রেদ্দী অমসুং চিরাগ শেত্তীগী দবলগী কম্বিনেসন্না নোক-আউত স্তেজতা শান্নখিবা মেৎচ অহুম্মক য়াওনা অপুনবা মেৎচ তরুক্কী মনুংদা দিসিসিব পোইন্ত মঙা লৌবা ঙমদুনা মায় পাকপগী চাং হেন্না ৱাংখৎহনখি”, হায়না মহাক্না হায়খি।
“লক্সয়া সেন্না ইন্দোনেসিয়াগী মাইয়োক্তা শান্নবা অহানবা মেৎচ থোইখিবদা স্তীলগুম্না কনবা ৱাখল্লোন অমসুং অনীংবা লৈ হায়বা উৎখি। এম.আর. আর্জুন অমসুং ধ্রুব কপিলা, কৃষ্ণ প্রসাদ গরাগা অমসুং পঞ্জালা বিষ্ণুবর্ধন গৌদকা লোয়ননা প্রিয়ান্সু রজতৱালীনা পুৱারী ওইরবা কেম্পেন অসিগী শরুক ওইখিবদা কান্নবা য়াম্না ফংলমগনি”, হায়না শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হায়খি।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং শান্ন-খোৎনবা মন্ত্রালয়না তীম অসিনা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা মায় পাকখিবা অসিদা শান্নরোইশিংদা ত্রেনিং অমসুং কম্পিতিসন সপ্পোর্ত পীদুনা তেংবাংখি। জনুৱারীদগী হৌখিবা নুমিৎ ১০নিগী নেস্নেল কেম্পনা শান্নরোইশিংগী ফিৎনেসকী থাক হেনগৎহনবদা তেংবাংখি। মথাইয়াস বোবু দবল কম্বিনেসন্দা তেংবাংনবগীদমক্তা কোচ ওইনা খনখিবগী থৌওংসু য়াম্না মশক নাইবা থবক ওইখি।
মন্ত্রালয়না মমাংগী চহি ৪দগী হৌনা ভারতকী বেদমিন্তন শান্নরোইশিংদা ত্রেনিং অমসুং কম্পিতিসনগীদমক্তা লুপা করোর ৬৭.১৯গী শনফমগী ফন্দিং পীখ্রবনি। মসিগী মনুংদা মীরম লৈবাক অমসুং ভারতকী কোচশিংগী তোলোব পীবগী শেনফম য়াওরি। অদুগা মমাংগী চহিমক্তদা, মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৪.৫ চঙদুনা ইন্তর্নেস্নেল এক্সপোজর ত্রিপ য়াম্লবদা ১৪দসু তেংবাংখিবনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister for Youth Affairs & Sports Shri Anurag Thakur announces Rs 1 crore reward to Thomas Cup-winning Indian team
15 MAY 2022 4:52PM by PIB Delhi
In an unprecedented move, Minister for Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur today announced an award of Rs 1 crore to Indian men’s badminton team which created history by winning the coveted Thomas Cup for the first time with a spectacular 3-0 victory over 14-time champion Indonesia in the final in Bangkok.
Shri Anurag Singh Thakur celebrated the victory with a spontaneous decision. “India’s extraordinary feat of winning the Thomas Cup with successive victories over Malaysia, Denmark and Indonesia in the play-offs called for a relaxation of rules. It is with pride that I announce the award of Rs 1 crore to the team that brought so much joy to the Indians this weekend,” he said.
The Minister complimented the players, coaches and support staff of the Indian team. “Kidambi Srikanth and HS Prannoykept a clean slate by winning each time they stepped on court.The doubles combination of Satwiksairakj Rankireddy and Chirag Shetty raised the bar to win decisive points in five of the six matches, including all three in the knockout stage,” he said.
“Lakshya Sen showed nerves of steel in winning the opening match against Indonesia. I am sure that doubles combination of MR Arjun and DhruvKapila ad Krishna Prasad Garaga and Panjala Vishnuvardhan Goud as well as Priyanshu Rajawatwill have gained immensely by being part of this historic campaign,” Shri Anurag Singh Thakur said.
The Ministry of Youth Affairs and Sports contributed to the unprecedented success of the team by providing the players with training and competition support. A 10-week National Camp starting January helped raise fitness levels of the players. The support to engage Mathias Boe as coach to assist the doubles combinations has been significant as well.
Over the past four years, the Ministry has extended funding worth Rs 67.19 crore to the Indian badminton players towards training and competition, including salaries of foreign and Indian coaches. And in the past year alone, the Ministry has supported as many as 14 international exposure trips at a cost of Rs 4.50 crore.