ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରୁଚଠାରେ ଉତ୍କର୍ଷ ସମାରୋହରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
ମହିଳାଙ୍କ ମର୍ଯ୍ୟାଦା ରକ୍ଷା ଓ ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସ୍ୱଚ୍ଛନ୍ଦ କରିଥିବାରୁ ସେ ଅଞ୍ଚଳର ମହିଳାଗଣ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଏକ ବିଶାଳ ରାକ୍ଷୀ ଉପହାର ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି
ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହିତ ଭାବବିନିମୟ
ସରକାର ନିଷ୍ଠା ଓ ସଂକଳ୍ପ ସହ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚିଥିଲେ ଆକାଂକ୍ଷିତ ସୁଫଳ ପ୍ରାପ୍ତ ହୁଏ
ମୋର ସ୍ୱପ୍ନ ହେଉଛି ପୂର୍ଣ୍ଣତା । ଆମେ ଶତ ପ୍ରତିଶତ ପୂରଣ ପାଇଁ ଆଗେଇବା ଦରକାର । ସରକାରୀ କଳ ଏଥିପାଇଁ ନିୟୋଜିତ ହେଲେ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବିଶ୍ୱାସ ଉଦ୍ରେକ ହେବ
ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ଶତପ୍ରତିଶତ ପହଞ୍ଚାଇବା ଅର୍ଥ ହେଲା ଜାତି ଧର୍ମ ବର୍ଣ୍ଣ ନିର୍ବିଶେଷରେ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଖରେ ସୁବିଧା ପହଞ୍ଚାଇବା- ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶ
12 MAY 2022 12:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟ ଭାରୁଚଠାରେ ଉତ୍କର୍ଷ ସମାରୋହକୁ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ସମ୍ବୋଧନ କରିଛନ୍ତି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଚାରିଟି ପ୍ରମୁଖ ଯୋଜନାରେ ରାଜ୍ୟ ସରକାର ପୂର୍ଣ୍ଣତା ହାସଲ କରିବା ଦୃଷ୍ଟିରୁ ପାଳନ କରାଯାଉଛି । ଏହା ଜରିଆରେ ଜିଲ୍ଲାଗୁଡିକରେ ସମୟାନୁସାରେ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ଗୁଜରାଟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଭାଇ ପଟେଲ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ସେ ଅଞ୍ଚଳର ମହିଳାମାନେ ଦେଶରେ ମହିଳାଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସ୍ୱଚ୍ଛନ୍ଦ କରିବା ନେଇ ମର୍ଯ୍ୟାଦା ବୃଦ୍ଧି ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ଏକ ବିଶାଳ ରାକ୍ଷୀ ଉପହାର ଦେଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଭିନ୍ନ ଯୋଜନାର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଥିଲେ ।
ଜଣେ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଝିଅର ପାଠପଢ଼ା ନେଇ ଜାଣିବାକୁ ଚାହିଁଥିଲେ । ଝିଅଟି ତା ବାପାଙ୍କ ସମସ୍ୟା ନେଇ ଭାବପ୍ରବଣ ହୋଇ ଉଠିଥିଲା । ଏଥିରେ ବ୍ୟଥିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଝିଅଟିର ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା ହିଁ ତାର ଶକ୍ତି ବୋଲି କହିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ସେ ଓ ତାର ପରିବାର କିପରି ଇଦ ପାଳନ କଲେ ବୋଲି ପରାରିଥିଲେ । ସେ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେବା ସହ ଟୀକା ନେଇଥିବା ଓ ନିଜର ଝିଅମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷିତ ପଥରେ ଆଗେଇ ଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଣେ ମହିଳା ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କାଳରେ ସେ ମର୍ଯ୍ୟାର ସହ ଜୀବନ ଅତିବାହିତ କରିବାକୁ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ ବୋଲି କହିବାରୁ ତାହାର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ଜଣେ ବିଧବା ଯୁବତୀ ସେ କିପରି ତାଙ୍କ ପିଲାଙ୍କୁ ଉତ୍ତମ ଶିକ୍ଷା ପ୍ରଦାନ ପାଇଁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି କହିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ଛୋଟକାଟର ଅର୍ଥ ବଞ୍ଚାଇବା ସହ ତାଙ୍କ ଜୀବନଯାତ୍ରାରେ ସହାୟକ ହେବାକୁ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ ।
ସମବେତ ଜନତାଙ୍କୁ ଉଦବୋଧନ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜିର ଉତ୍କର୍ଷ ସମାରୋହ ସରକାର ଯେତେବେଳେ ଏକ ସଂକଳ୍ପ ନେଇ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚିଛନ୍ତି ସେଥିରୁ ସଫଳତା ମିଳିଥାଏ ଓ ଏହା ତାହାର ପ୍ରତିଫଳନ । ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷାକୁ ନେଇ ଚାରିଟି ଯୋଜନାର ଶତପ୍ରତିଶତ ସଫଳତା ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରୁଚ ଜିଲ୍ଲା ପ୍ରଶାସନ ଓ ଗୁଜରାଟ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସନ୍ତୋଷ ଓ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଭାବ ଲକ୍ଷ୍ୟ କରିଥିଲେ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଅନେକ ତଫସିଲ ଭୁକ୍ତ ଉପଜାତି, ଜାତି ଓ ସଂଖ୍ୟାଲଘୁ ବ୍ୟକ୍ତି ସୂଚନା ଓ ସଚେତନତା ଅଭାବରୁ ଅନେକ ଯୋଜନାରୁ ବଞ୍ଚିତ ହେଉଛନ୍ତି । ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିଶ୍ୱାସର ଉତ୍ସାହ ଓ ସଚ୍ଚୋଟ ଅଭିପ୍ରାୟ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଫଳ ଦେଇଥାଏ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।
ସରକାର ଆଠବର୍ଷ ଶାସନ କାଳ ପୂରଣ କରିବାକୁ ଯାଉଥିବା ବେଳେ, ଏହି ସବୁ ସମୟ ସେବା, ସୁଶାସନ ଓ ଗରୀବ କଲ୍ୟାଣ ଦିଗରେ ବିନିଯୋଗ ହୋଇଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ । ତାଙ୍କ ପ୍ରଶାସନିକ ସଫଳତାର ଶ୍ରେୟ ସେ ଅଭାବ, ବିକାଶ ଓ ଦାରିଦ୍ର୍ୟରୁ ଶିଖିଥିବା ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ଦେଇଥିଲେ । ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବ୍ୟକ୍ତିର ଆବଶ୍ୟକତା ନେଇଥିବା ତାଙ୍କର ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ପାଥେୟ କରି ସେ କୌଣସି ଯୋଜନାର ହିତାଧିକାରୀ ସେ ତାର ଯେପରି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରାପ୍ୟ ହାସଲ କରିବ ତାହା ଉପରେ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଗୁଜରାଟର ମାଟି ତାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ବିଜୟରେ ସନ୍ତୁଷ୍ଟ ନରହି ସବୁବେଳେ ନାଗରିକଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଦିଗରେ ମନେନିବେଶ ନିମନ୍ତେ ଶିକ୍ଷା ଦେଇଛି । ମୋର ସ୍ୱପ୍ନ ହେଉଛି ପୂର୍ଣ୍ଣତା ଆମେ ଶତପ୍ରତିଶତ ହାସଲ କରିବା ନେଇ ଆଗେଇବା ଦରକାର । ସରକାରୀ କଳ ଏଥିପାଇଁ ନିୟୋଜିତ ହେଲେ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସର ଉଦ୍ରେକ ହେବ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୦୧୪ ମସିହା ବେଳକୁ ଦେଶର ପ୍ରାୟ ଅଧାଅଧି ଜନସଂଖ୍ୟା ଶୌଚାଳୟ, ଟିକାକରଣ, ବିଦ୍ୟୁତ ସଂଯୋଗ ଓ ବ୍ୟାଙ୍କ ଖାତା ସୁବିଧାରୁ ବଞ୍ଚିତ ଥିଲେ । ବିଗତ ଦିନରେ ସମସ୍ତଙ୍କ ସହଯୋଗରୁ ଆମେ ଅନେକ ଯୋଜନା ଶତ ପ୍ରତିଶତ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଛୁ । ଆଠବର୍ଷ ପରେ ପୁଣି ଆମେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସଂକଳ୍ପ ନେଇ ନିଜକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବା ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଶତପ୍ରତିଶତ ହିତାଧିକାରୀ ଅର୍ଥ ହେଲା ଜାତି, ଧର୍ମ, ବର୍ଣ୍ଣ ନିର୍ବିଶେଷରେ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଖରେ ସୁବିଧା ପହଞ୍ଚାଇବା – ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶ ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଲାଗି ଥିବା ଯୋଜନାରୁ କେହି ମଧ୍ୟ ବଞ୍ଚିତ ହେବା ଅନୁଚିତ । ଏଥିରେ ବାଛବିଚାର ବା ସନ୍ତୁଷ୍ଟିକରଣ ରାଜନୀତିର ମଧ୍ୟ ପରିସମାପ୍ତି ଘଟିବ । ପୂର୍ଣ୍ଣତା ଅର୍ଥ ସମାଜର ସମସ୍ତଙ୍କ ନିକଟରେ ସୁବିଧା ପହଞ୍ଚିବ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।
ସେ ଅଞ୍ଚଳର ବିଧବା ଭଉଣୀମାନେ ତାଙ୍କୁ ଉପହାର ଦେଇଥିବା ରାକ୍ଷୀ ପାଇଁ ସେ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେବା ସହ ଏହା ତାଙ୍କୁ ଆହୁରି ସଶକ୍ତ କରିବ ବୋଲି କହିଥିଲେ । ସେମାନଙ୍କ ସନ୍ଦିଚ୍ଛା ତାଙ୍କ ପାଇଁ ଢ଼ାଲ ଭଳି ଓ ଏହା ତାଙ୍କୁ ଅଧିକ ପରିକ୍ରମ ନିମେନ୍ତ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ ବୋଲି କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସମସ୍ତଙ୍କ ସହଯୋଗ ଓ ବିଶ୍ୱାସ ଯୋଗୁଁ ସେ ଲାଲକିଲ୍ଲାର ପ୍ରାଚୀର ଉପରୁ ପୂର୍ଣ୍ଣତାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ନେଇ ଘୋଷଣା କରିପାରିଥିଲେ । ଏହା ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷାର ଏକ ମସ୍ତବଡ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । ସେ ଏହି ଅଭିଯାନକୁ ଗରୀବଙ୍କ ମର୍ଯ୍ୟାଦା (ଗରିବ କୋ ଗରିମା) ନେଇ ଅଭିହିତ କରିଥିଲେ ।
ଗୁଜରାଟୀରେ ନିଜର ବକ୍ତବ୍ୟ ରଖି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରୁଚର ବାଣିଜିକ ଓ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ସ୍ମୃତିଚାରଣ କରିଥିଲେ । ସେ ତାଙ୍କର ଭାରୁଚ ସହ ଦୀର୍ଘ ସମ୍ପର୍କର ମଧ୍ୟ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ । ଶିଳ୍ପ ବିକାଶ ସହ ସ୍ଥାନୀୟ ଯୁବକଯୁବତୀଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷ ପୂରଣ ମୋଦି ଭାରୁଚର ବିକାଶ ହୋଇଛି । ସେ ମଧ୍ୟ ଅର୍ଥନୀତି, ଶିକ୍ଷା, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ଯୋଗାଯୋଗ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଥିବା ନୂତନ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଓ ମମ୍ଭାବନା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM addresses ‘Utkarsh Samaroh’ in Bharuch
Women of the region present a huge Rakhi to PM thanking him for all that he has done for the dignity and ease of living of women
Interacts with the beneficiaries
“Meaningful results are realized when the government sincerely reaches out to the beneficiary with a resolve”
8 years of the Government have been devoted to ‘Seva Sushasan aur Garib Kalyan’
“My dream is saturation. We should move towards 100 per cent coverage. Government machinery should get used to this and a belief should be generated among the citizens”
100% coverage of beneficiaries means delivering to every creed and every section equally with Sabka Saath, Sabka Vikas
12 MAY 2022 12:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed ‘Utkarsh Samaroh’ in Bharuch, Gujarat today via video conferencing. The programme marks the celebration of 100% saturation of four key schemes of the state government in the district, which will help provide timely financial assistance to those in need. Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Women of the region presented a huge Rakhi to the Prime Minister, wishing him health and long life and thanking him for all he has done for the dignity and ease of living of women in the country. The Prime Minister interacted with the beneficiaries of various schemes.
Interacting with a visually challenged beneficiary, the Prime Minister enquired about the education of his daughters. The daughter got emotional regarding her father’s problem. A visibly moved Prime Minister told her that her sensitivity is her strength. The Prime Minister also asked about how he and his family celebrated Eid. He complimented the beneficiary for getting vaccinated and nurturing the aspirations of his daughters. The Prime Minister interacted with a woman beneficiary and asked about her life and praised her determination to lead a life of dignity. A young widow informed the Prime Minister about her journey of giving a good life to her children. The Prime Minister suggested that she should get into small savings and asked the authorities to support her in her determined journey.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today's Utkarsh Samaroh is a testimony to the fruitful results achieved when the government sincerely reaches out to the beneficiary with a resolve. He commended the Bharuch district administration and Gujarat government for a 100 percent saturation of 4 schemes related to social security. The Prime Minister noted the satisfaction and confidence among the beneficiaries. He said many citizens from tribal, SC, and minority communities are deprived of the benefits of the schemes due to lack of information. He also noted that the spirit of Sabka Saath Sabka Vishwas and honest intentions invariably give good results.
Noting the upcoming 8th anniversary of the government, the Prime Minister said that 8 years of the Government have been devoted to ‘Seva Susashasan aur Garib Kalyan’. He credited the successes of his administration to the experience that he gained as one of the people learning about deprivation, development and poverty. Saying that he works on the basis of personal experience of the poverty and needs of the common people, he said that every entitled person should get the full benefit of the scheme. The Prime Minister said that the soil of Gujarat has taught him not to rest on his laurels and he is always aiming to improve and expand the scope and coverage of the welfare of the citizens. “My dream is saturation. We should move towards 100 per cent coverage. Government machinery should get used to this and a belief should be generated among the citizens.”
The Prime Minister noted that in 2014 almost half of the country's population was deprived of facilities like toilets, vaccination, electricity connection and bank accounts. Over the years, with everyone's efforts, we have been able to bring many schemes closer to 100% saturation. After 8 years, exhorted the Prime Minister, we need to rededicate ourselves with renewed determination and resolve.
The Prime Minister said 100% coverage of beneficiaries means delivering to every creed and every section equally with Sabka Saath, Sabka Vikas. No one should be left behind from every scheme for the welfare of the poor. This also finishes the politics of appeasement. Saturation means that the benefit reaches the last person in society.
He thanked the women for giving him strength in the form of the Rakhi that was presented to him by the widow sisters from the region. He said that their wishes are like a shield for him and inspire him to work harder.
The Prime Minister said that due to the efforts and faith of everyone, he could announce the aim of saturation from the ramparts of the Red Fort. He said that this is a huge programme of social security. He summed up this campaign as dignity to the poor (‘Gareeb ko Garima’).
Speaking in Gujarati, the Prime Minister recalled the commercial and cultural heritage of Bharuch. He also remembered his long association with Bharuch. He noted the industrial development and realisation of aspirations of the local youth and the place of Bharuch on the ‘main line’ of development. He also talked of the potentials in the new areas like economy,education, health and connectivity.