হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দিজিতেল হেল্থ সর্ভিস এপ্লিকেসন ৪০ আয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গা মাইপাক্না ইন্তিগ্রেৎ তৌখ্রে
11 MAY 2022 3:31PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না মাগী ফ্লেগশিপ স্কিম আয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী মখাদা হৌখিবা থা অহুম অসিদা এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্স এনভাইর্নমেন্তদা অহেনবা দিজিতেল হেল্থ সোল্যুসন ১৩ মাইপাক্না ইন্তিগ্রেসন তৌরে হায়না লাউথোকখ্রে। মসিনা সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২১দা নেস্নেল লোঞ্চকী লৌথোকখিবদগী ওইনা এ.বি.দি.এম. ইন্তিগ্রেতেদ সর্ভিস এপ্লিকেসনশিংগী অপুনবা মশিং ৪০ শুহনখ্রে। এ.বি.দি.এম. পার্তনরশিংগী ইকোসিস্তেম অসিদা হৌজিক গভর্নমেন্ত এপ্লিকেসন ১৬ অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর এপ্লিকেসন ২৪ শুখ্রে।
ইন্তিগ্রেসন অসি দিজিতেল হেল্থকী লমদা তোঙান-তোঙানবা দিজিতেল প্লেৎফোর্ম, য়ুজর এপ্লিকেসন অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা হৌজিক লৈরিবা অহোবা অসি মেনখৎপদা মতেং পাংগদবা এ,বি.দি.এম. অমসুং হেল্থ তেক সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগী মরক্তা তেক্নিকেল কোল্লাবোরেসন অমনি। হৌখিবা থা ৩দা এ.বি.দি.এম. পার্তনর্স ইকোসিস্তেমদা হাপচিনখিবা এপ্লিকেসন ১৩ অদু মখাদা পীরি (অকক্নবা ওর্দরদা পীবা নত্তে কতগোরীগী মতুং ইন্না পীবনি):
• দ্রুক্যের প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দ্রুক্যেরৱান, নারায়ন হেল্থ লিমিতেদকী অথমা অমসুং পিরামল স্বস্থ্য মেনেজমেন্ত এন্দ রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী অমৃত অসিগুম্বা ঐচ.এম.আই.এস. সোল্যুসনশিং।
• দা. লাল পেথলেবস লিমিতেদকী পেসেন্ত রেজিস্ত্রেসন এপ্লিকেসনগুম্বা এল.এম.আই.এস. সোল্যুসনশিং।
• অরগুসোফ ইন্দিয়া লিমিতেদকী মেদপ্লেৎ, জি.ঐচ,ভি. এদভান্স ক্যের প্রাইবেৎ লিমিতেদকী প্রিস্তিন ক্যের, অলাফাইদ সোল্যুসন্স প্রাইবেৎ লিমিতেদকী অলা ক্যের অমসুং ক্যুরলিঙ্ক প্রাইবেৎ লিমিতেদকী ক্যুরলিঙ্ক অসিগুম্বা হেল্থ তেক সর্ভিসশিং।
• নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গী আরোগ্য সেতুগুম্বা পর্সনেল হেল্থ রেকোর্দস (পি.ঐচ.আর.) এপ।
• ৱেস্ত বেঙ্ক হেল্থ এন্দ ফেমিলী ৱেল্ফিয়রগী নেস্নেল ভাইরেল হেপতাইতিস কন্ত্রোল প্রোগ্রাম (এন.ভি.ঐচ.সি.পি.), ইন্তিগ্রেতেদ হেল্থ মেনেজমেন্ত সিস্তেম, এন.আই.সি.গী রিপ্রদক্তিব এন্দ চাইল্দ হেল্থ (আর.সি.ঐচ.) পোর্তেল অমসুং নেস্নেল হেল্থ মিসন (এন.ঐচ.ঐম.গী অনমোল এপ্লিকেসন অমসুং সি-দেক মোহলিগী ই-সঞ্জীবনি অসিগুম্বা অতোপ্পা মশক থোকপা গভর্নমেন্ত সোল্যুসনশিং।
খঙজিনগদবা: প্রদক্ত খরদি দিজিতেল হেল্থ সোল্যুসনশিংগী কেতগোরী অমদগী হেন্না য়াওবা য়াওরি।
পার্তনরশিপ অসিগী মরু ওইবগী মতাংদা দা. আর.এস. শর্ম, সি.ই.ও., এন.ঐচ.এ.না হায়খি – “এ.বি.দি.এম. ইকোসিস্তেমগী শরুক অমা ওইনবা মাংদা থোরক্লিবা হেল্থ তেক ইনোবেতরশিংবু ঐখোয়না তরাম্না ওকই। এ.বি.দি.এম হৌদোকখিবগী থা তরেৎ অসিদা দিজিতেল প্লেৎফোর্মদা মশিং য়াম্লবা য়ুজর এপ্লিকেসনশিং ইন্তিগ্রেৎ তৌরি। হৌজিক্কী ওইনা ঐখোয়গী এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সতা এক্তিব ইন্তিগ্রেতর ৮৬৭ য়াওরি। মসিগী মনুংদা মরু ওইবা এপ্লিকেসন ৪০দি মখোয়গী ইনইগ্রেসন মপুং ফানা তৌখ্রে অমসুং ভারতকী দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তেমদা য়ুজর কয়া কন্নেক্ত তৌরি।
মখা তারদুনা দা. শর্মনা হায়খি – “এ.বি.দি.এম. পার্তনর্স ইকোসিস্তেম অসিদা প্রাইবেৎ সেক্তরদগী থৱায় য়াওনা শরুক য়াবা উবা ফংলি। ভারতকী হেল্থক্যের ইন্দস্ত্রীনা মাগী মীওই বিলিয়ন ১.৩৫গী শেবা তৌরিবা মওং অসিদা অহোংবা পুরক্নবা ঐখোয়না পান্দম থম্বগা লোয়ননা এন.ঐচ.এ.না কোল্লাবোরেতিব দিবেলপমেন্ত অসিবু পুক্নিং থৌগৎলি।”
মখোয়গী এ.বি.দি.এম. ইন্তিগ্রেসন ফেব্রুৱারী ৯. ২০২২গী মমাংদা লোইখ্রবা লেমহৌরিবা হেল্থ তেক এপ্লিকেসন ২৭ অদু মখাদা পীরি:
• এন.আই.সি.গী ই-হোস্পিতাল, সেন্তর ফোর দিবেলপমেন্ত ওফ এদভান্স কম্প্যুতিং (সি-দেক) নোইদাগী ই-সুশ্রুৎ, এপোলো হোস্পিতাল্সকী মেদমন্ত্র, প্লস৯১ তেক্নোলোজীস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী মেদিএক্সেল, ওর্বি হেল্থকী একাক্যের, থোতৱর্কস তেক্নোলোজীসকী বহমনী, দোকওন তেক্নোলোজীসকী দোকওন, বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ লিমিতেদকী বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ ফোর দোক্তর্স অমসুং বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ এপ অসিগুম্বা ঐচ.এম.আই.এস. সোল্যুসনশিং।
• এস.আর.এল. লিমিতেদকী সেন্ত্রেলাইজ লেবোরেতোরী ইনফোর্মেসন মেনেজমেন্ত সিস্তেমস (সি.এল.আই.এম.এস.) আমসুং ক্রেলিও হেল্থ সোফৱেয়রগী ক্রেলিওহেল্থ অসিগুম্বা এল.এম.আই.এস. সিস্তেমশিং।
• নেস্নেল ই-গভর্নান্স দিবিজনগী দিজিলোক্কর, দ্রিফকেস হেল্থতেক প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দ্রিফকেস অমসুং দোকপ্রাইম তেক্নোলোজীসকী দোকপ্রাইম অসিগুম্বা হেল্থ লোক্কর সর্ভিস প্রোভাইদরশিং।
• প্রে্তো তেক্নোলোজীসকী প্রেক্তো, বেরাতন হেল্থ প্রাইবেৎ লিমিতেদকী বেরাতন হেল্থ, মরশা হেল্থক্যেরগী মরশা হেল্থ ক্লিনিকেল দিসিজন সপ্পোর্ত সিস্তেম (সি.দি.এস.এস.), এন.ই.সি. সোফৱেয়র সোল্যুসন্স ইন্দিয়াগী ইন্দিয়ন জোইন্ত রেজিস্ত্রী (আই.জে.আর), ৱান৯৭ কম্ম্যুনিকেসন্স লিমিতেদকী পেতিএম, রিলাইন্স দিজিতেল হেল্থ লিমিতেদকী জিওহেল্থহব, রক্ষা হেল্থ ইনফোর্মেসন সর্ভিসেস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী রক্ষা অমসুং ইনফোর্মদি.এস, তেক্নোলোজীস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দোক্সপর অসিগুম্বা হেল্থ তেক প্লেয়রশিং।
• হকশেল অমসুং বাইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচএফ.দবল্যু.)গী কোৱিন, সেন্ত্রেল তি.বি. দিবিজন, এম.ও.ঐচএফ.দবল্যু.গী নিক্ষে, হেল্থ দিপার্তমেন্ত দি.এন.ঐচ. এন্দ দি.দি.গী ই-আরোগ্য, আন্ধ্র প্রদেশ হেল্থ এন্দ ফেমিলি ৱেল্ফিয়র দিপার্তমেন্তগী আন্ধ্র প্রদেশকী মেদিকেল স্তাফকী এ.এন.এম. এ.পি. হেল্থ এপ অমসুং ই.ঐচ.আর., নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ হেল্থ এন্দ ফেমিলি ৱেল্ফিয়র (এন.আই.ঐচ.এফ.দবল্যু.)গী সি.পি.ঐচ.সি.-এন.সি.দি.), নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)গী ত্রাঞ্জেক্সন মেনেজমেন্ত সিস্তেম (তি.এম.এস.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা (পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী বিনিফিসরী আইদেন্তিফিকেসন সিস্তেম (বি.আই.এস.) অসিগুম্বা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা দিবেলপ তৌবা অতোপ্পা হেল্থ তেক সোল্যুসনশিং।
এন.ঐচ.এ.না এ.দি.বি.এম. ইন্তিগ্রেসন প্রোসেস অসি ফগৎহন্নবা অমসুং লায়থোকহন্নবা ফীদবেক/সজেসনশিং লৌনবগীদমক ইন্তিগ্রেতর ৪০ অসিগা লোয়ননা দাইরেক্ত ইন্তরেক্সন সেসন অমা পাঙথোক্নবা নই দিল্লীদা মে ১৩, ২০২২দা ইন্তিগ্রেতর্স কনভেন্সন অমসু শিল্লি।
এ.বি.দি.এম. ইমন্তিগ্রেসনশিং অসি এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সকী (দিজিতেল হেল্থ প্রদক্ত অসি তশেংনা শীজিন্নবগীদমক লাইব ওইহন্দ্রিঙৈ মমাংদা ইন্তিগ্রেসন প্রোসেসশিং তেস্ত তৌনবগীদমক এক্সপরিমেন্তেসন তৌনবা দিজিতেল স্পেস অমা) খুত্থাংদা তৌবা ঙম্লি। দিজিতেল হেল্থ সর্ভিস প্রোভাইদর/দিবেলপর অমা হেক্তনা এ.বি.দি.এম. এ.পি.আই.গা লোয়ননা মখোয়গী সোফৱেয়র সিস্তেমশিং ইন্তিগ্রেসন অমসুং ভেলিদেৎ তৌবগী প্রি-দিফাইন প্রোসেস অমা ইন্দুনা এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সতা রেজিস্তর তৌবা য়াগনি। হৌজিক্কী ওইনা স্কিম অসিগী মখাদা মখোয়গী সোফৱেয়র সোল্যুসনশিং ইন্তিগ্রেৎ অমসুং ভেলিদেৎ তৌনবগীদমক এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সকী মখাদা পব্লিক অমসুং প্লাইবেৎ সেক্তর ইন্তিগ্রেতর ৮৬৭না এনরোল তৌখ্রে। এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সকী অহেনবা ই-পাউ মসিদা ফংগনি: https://sandbox.abdm.gov.in/। এ.বি.দি.এম. পার্তনরশিংগী মপুং ফাবা লিস্ত মসিদা ফংগনি: https://abdm.gov.in/home/partners.

Ministry of Health and Family Welfare
40 digital health service applications successfully integrated with Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM)
11 MAY 2022 3:31PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) under its flagship scheme Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) announced successful integration of additional 13 digital health solutions in the ABDM Sandbox environment in the last three months. This takes the tally of ABDM integrated service applications to 40 since the national launch was announced on Sep 27, 2021. The ABDM partners ecosystem now consists of 16 government applications and 24 private sector applications.
The integration is a technical collaboration between ABDM and health tech service providers that will help bridge the existing gap amongst different digital platforms, user applications and stakeholders in the digital health space. Following are the 13 applications added to ABDM Partners ecosystem in the last 3 months (listed category-wise in no particular order):
• HMIS solutions like DrucareOne by Drucare Pvt Ltd, Athma by Narayana Health Limited and Amrit by Piramal Swasthya Management and Research Institute.
• LMIS solution like Patient Registration Application by Dr Lal Pathlabs Ltd
• Health Tech solutions like MEDPlat by ArguSoft India Ltd, Pristyn Care by GHV Advanced Care Private Limited, ALA CARE by Alafied Solutions Private Limited and Curelink by Curelink Private Limited
• Personal Health Records (PHR) app like Aarogya Setu by National Informatics Centre (NIC)
• Other prominent government solutions like National Viral Hepatitis Control Program (NVHCP), Integrated Health Management System by West Bengal Health and Family Welfare, Reproductive & Child Health (RCH) Portal and Anmol application of National Health Mission (NHM) by NIC and e-Sanjeevani by C-DAC Mohali.
NOTE: Some products may have features of more than one category of digital health solutions.
Elaborating on the significance of this partnership, Dr R S Sharma, CEO, NHA said – “We welcome the health tech innovators who are actively coming forward to become a part of the ABDM ecosystem. In the last seven months of the launch of ABDM, growing number of popular user applications have integrated with the digital platform. Currently we have 867 active integrators in the ABDM Sandbox. Out of these, 40 major applications have already completed their integrations and are connecting more users to India’s digital health ecosystem.
Adding further, Dr Sharma said – “The ABDM partners ecosystem has seen enthusiastic participation from the private sector. NHA encourages this collaborative development as we aim to change the way Indian healthcare industry serves its 1.35 billion people.”
The remaining 27 health tech applications that had completed their ABDM integration before 9th Feb 2022 are as below:
• HMIS systems like e-Hospital by NIC, e-Sushrut by Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) Noida, Medmantra by Apollo Hospitals, MediXcel by Plus91 Technologies Private Limited, EkaCare by Orbi Health, Bahmni by Thoughtworks Technologies, DocOn by DocOn Technologies, Bajaj Finserv Health for Doctors and Bajaj Finserv Health App by Bajaj Finserve Health Limited,
• LMIS systems like Centralised Laboratory Information Management Systems (CLIMS) by SRL Limited and CrelioHealth by Crelio Health Software.
• Health locker service providers like DigiLocker by National e-Governance Division, DRiefcase by Driefcase Healthtech Pvt Ltd and DocPrime by DocPrime Technologies
• Health Tech players like Practo by Practo Technologies, Verraton Health by Verraton Health Pvt. Ltd, MarSha Health Clinical Decision Support System (CDSS) by MarSha Healthcare, Indian Joint Registry (IJR) by NEC Software Solutions India, Paytm by One97 Communications Limited, JioHealthHub by Reliance Digital Health Limited, Raxa by Raxa Health Information Services Private Limited and Doxper by InformDS Technologies Private Limited,
• Other health tech solutions developed by Central and State Governments like CoWIN by Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW), Nikshay by Central TB Division, MoHFW, e-Aarogya by Health Department DNH & DD, ANM AP HEALTH app for Andhra Pradesh Medical Staff and EHR by Andhra Pradesh Health and Family Welfare Department, CPHC-NCD Software by National Institute of Health & Family Welfare (NIHFW), Transaction Management System (TMS) and Beneficiary Identification System (BIS) of Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PM-JAY) by National Health Authority (NHA)
NHA is also organizing an Integrators Convention on 13th May 2022 in New Delhi to have a direct interaction session with these 40 integrators to seek feedback/ suggestions for improvement and simplification of the ABDM Integration process.
The ABDM integrations are achieved through ABDM Sandbox (a digital space for experimentation created for testing of integration processes before the digital health product is made live for the actual use). Any digital health service provider/ developer can register on the ABDM Sandbox by following a pre-defined process of integrating and validating their software systems with the ABDM APIs. Currently, 867 public and private sector integrators have enrolled under ABDM Sandbox for integrating and validating their software solutions under the scheme. More information on the ABDM Sandbox is available here: https://sandbox.abdm.gov.in/. The complete list of ABDM partners is available here: https://abdm.gov.in/home/partners.