ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମଇ ୧୨ ତାରିଖରେ ଭାରୁଚରେ " ଉତ୍କର୍ଷ ସମାରୋହ" କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଜିଲ୍ଲାରେ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଚାରୋଟି ପ୍ରମୁଖ ଯୋଜନାର ୧୦୦% ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବାର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରୁଛି
11 MAY 2022 3:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ୧୨ ମଇ ୨୦୨୨ ରେ ଗୁଜୁରାଟର ଭାରୁଚରେ "ଉତ୍କର୍ଷ ସମାରୋହ” କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଜିଲ୍ଲାରେ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଚାରୋଟି ପ୍ରମୁଖ ଯୋଜନାର ୧୦୦% ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବାର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରାଯିବ, ଯାହାକି ଆବଶ୍ୟକ ସମୟରେ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ ।
ବିଧବା, ବୃଦ୍ଧ ଓ ଗରିବ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସହାୟତା ଯୋଗାଇଦେବା ଯୋଜନାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଭରୁଚ ଜିଲ୍ଲା ପ୍ରଶାସନ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଜାନୁଆରୀ ୧ ରୁ ୩୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ‘ଉତ୍କର୍ଷ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ’' ଅଭିଯାନ ଚଳାଇଥିଲା । ଚାରୋଟି ଯୋଜନାରେ ସମୁଦାୟ ୧୨,୮୫୪ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଥିଲା ଯଥା ଗଙ୍ଗା ସ୍ୱରୂପ ଆର୍ଥିକ ସହାୟ ଯୋଜନା, ଇନ୍ଦିରା ଗାନ୍ଧୀ ବୃଦ୍ଧ ସହାୟ ଯୋଜନା, ନିରାଧାର ବୃଦ୍ଧ ଆର୍ଥିକ୍ ସହାୟ ଯୋଜନା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରିୟ କୁଟୁମ୍ବ ସହାୟ ଯୋଜନା ।
ଅଭିଯାନ ସମୟରେ, ଯେଉଁମାନେ ଏହି ଯୋଜନାର ଲାଭ ଗ୍ରହଣ କରୁନାହାଁନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ସଂଗ୍ରହ କରିବାକୁ ତାଲୁକା ୱାରି ହ୍ୱାଟ୍‍ସ ଆପ୍ ହେଲ୍ପଲାଇନ ନମ୍ବର ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା । ଜିଲ୍ଲାର ପୌରାଞ୍ଚଳରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ୱାର୍ଡ ଓ ସମସ୍ତ ଗ୍ରାମରେ ଉତ୍କର୍ଷ ଶିବିର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା ଯେଉଁଠାରେ ଆବଶ୍ୟକୀୟ କାଗଜପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରୁଥିବା ଆବେଦନକାରୀଙ୍କୁ ସେହି ସ୍ଥାନରେ ତତ୍କାଳ ଅନୁମୋଦନ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା । ଅଭିଯାନକୁ ଅଧିକ ସୁଗମ କରିବା ପାଇଁ ଉତ୍କର୍ଷ ସହାୟତା ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା ।

Prime Minister's Office
PM to address ‘Utkarsh Samaroh’ in Bharuch on 12th May
Programme marks celebration of 100% saturation of four key schemes of the state government in the district
11 MAY 2022 3:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address ‘Utkarsh Samaroh’ in Bharuch, Gujarat on 12th May, 2022 at 10:30 AM via video conferencing. The programme will mark the celebration of 100% saturation of four key schemes of the state government in the district, which will help provide timely financial assistance to those in need.
The district administration of Bharuch carried out ‘Utkarsh Initiative’ drive from 1st January to 31st March this year, with the aim to ensure complete coverage of schemes providing assistance to widows, elderly and destitute citizens. A total of 12,854 beneficiaries were identified across the four schemes viz. Ganga Swaroopa Aarthik Sahay Yojana, Indira Gandhi Vrudh Sahay Yojana, Niradhar Vrudh Aarthik Sahay Yojana and Rashtriy Kutumb Sahay Yojana.
During the drive, taluka-wise Whatsapp helpline numbers were announced to collect information about those who were not receiving benefits of the scheme. Utkarsh camps were organized in all villages and wards of municipality areas of the district, wherein applicants who provided necessary documents were given on the spot approval. Incentives were also given to Utkarsh assistants to further facilitate the drive.