মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী কেন্তিন ১০৭তা খাদি পোত্থোকশিংগী সেল হৌদোকখ্রে
09 MAY 2022 5:21PM by PIB Imphal
পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী কেন্তিনশিংদা খুৎনা শাবা খাদিগী পোত্থোকশিং য়োনবা হৌবগা লোয়ননা কেন্দ্র সরকারগী “স্বদেশি” দ্রাইবনা পেন-ইন্দিয়া এক্সপান্সন তৌবা হৌখ্রে। হোম এফিয়র্স অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা নীংথৌকাবা নুমিৎতা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.) কেন্তিন ১০৭তা খাদি পোত্থোকশিং য়োনবগী থৌরম হৌদোকখ্রে অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী কেন্তিন পুম্নমক্তা অথুবদা খাদিগী পোত্থোকশিং য়োনবা হৌরগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
“গান্ধীজীগী ওইনা খাদি অসি স্বদেসিগী খুদম অমা ওইখি অমসুং মসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী আত্মনির্ভর ভারতকী মঙলান থুংহন্নবা খুৎলাই অমসু ওইরি। খাদি মশামক অসিনা প্যুরিতী গরেন্তী তৌরি। পেরামিলিতী কেন্তিন ১০৭দা খাদিগী পোত্থোকশিং য়োনবা হৌরকপা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা পোকই অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা পেরামিলিতী কেন্তিনশিংদা খাদিগী পোত্থোকশিং অথুবদা য়োনবা হৌরকগনি,” হায়না গৃহ মন্ত্রীনা অসামগী তমুলপুরদা বি.এস.এফ.কী সেন্ত্রেল ৱার্কশোপ অমসুং স্তোরশিংগী উরেপ-উয়ুং তম্বগী থৌরম মনুংদা ফোঙদোকখি। থৌরম অসিদা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী হিমন্তা বিস্বা শর্ম, কে.ভি.আই.সি.গী চিয়রমেন শ্রী ইনাই কুমার সক্সেনা, হোম সেক্রেতরী শ্রী অজয় কুমার ভাল্লা অমসুং বি.এস.এফ. অমসুং সি.আর.পি.এফ.কী দিরেক্তর জেনরেলসু শরুক য়াখি।
শ্রী শাহনা লৈবাক অসিদা সস্তেনেবল রুরেল এমপ্লোইমেন্ত ফংহনবগীদমক কে.ভি.আই.সি.বু য়াম্না থাগৎখি অমসুং হনী মিসন, কুমহার সশক্তিকারন য়োজনা, লেদর এন্দ কার্পেন্তর এম্পাৱর্মেন্ত স্কিমশিং অসিগুম্বা কে.ভি.আই.সি.গী ফ্লেগশিপ স্কিমশিং অসিনা অসামগী বোরোলেন্দদা সস্তেনেবল এমপ্লোইমেন্ত পীবা ঙমগনি হায়না ফোঙদোকখি।“করিগুম্বা কে.ভি.আই.সি.না মীয়ামবু মখোয়গী সেল্ফ-এমপ্লোইমেন্ত এক্তিবিতীশিংগা লোয়ননা কন্নেক্ত তৌরবদি মসিনা বোরোলেন্দদা থবক ফংদবগী সমস্যা অসি শোইদনা কোকহনবা ঙমগনি অমসুং খুৎলাই থাদোক্লবা বোরোগী নহারোলশিংবু লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী লোয়ননা অমুক হন্না কন্নেক্ত তৌবা ঙমগনি,” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। গৃহ মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা কে.ই.আই.সিনা ২০২১-২২দা লুপা লাখ ১.১৫কী পুৱারি ওইরবা তর্নওভর অমা লাক্তুনা ২৫০%গী ময়াদা চাউনা গ্রোথ অমা রেজিস্তর তৌখি।
মমাংদা স্বদেসিদা শাহৌ পীবা ওইনা গৃহ মন্ত্রীনা খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি)গী খুত্থাংদা “স্বদেসি” প্রদক্তশিং য়ারিবা মখৈ য়োন্নবা সি.এ.পি.এফ. কেন্তিন পুম্নমক্তা মেন্দতরী ওইহনখি। মসিগী অহৌবা ওইনা, জাতিগী ফিরাল, লংজমগী ফদি, খোহি, হঙ্গাম থাও, ধুপ, দালিয়া, পপদ, অচার, হৈক্রুগী পোত্থোকশিং অসিনচিংবা য়াওনা পোৎলম ৩২ অসি দিল্লী এন.সি.আর., পঞ্জাব, হরিয়াা, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, অসাম অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংদা লৈবা কেন্তিনশিংদা সপ্লাই তৌখি।
কে.ভি.আই.সি.না হঙ্গাম থাও, লংজমগী ফক অমসুং শামতুগী কান্থাশিং সপ্লাই তৌনবগী পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী য়ান্নৱারোল অমা পীনরবা মতুংদা মসি চত্থরকখি। হৌজিক ফাওবদা কে.ভি.আই.সি.না তোঙান-তোঙানবা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা লুপা করোর ১৭কী ময়া ওইগদবা প্রদক্তশিং মাইপাক্না সপ্লাই তৌখ্রে। সপ্লাই অসিদা লুপা করোর ৫.৫০গী হঙ্গাম থাও কে.জি. লাখ ৩ (এম.তি. ৩০০০), লুপা করোর ১১গী লংজমগী মোম্পাক ফীদক লাখ ২.১০ অমসুং লুপা লাখ ৪০গী শামতুগী কান্থা য়াওরি।
পনবা য়াবদি, পেরামিলিতরী কেন্তিনশিংনা খাদিগী পোত্থোকশিং য়োন্নবা অচৌবা ফম্পাক অমা পীবিরি অমসুং মসিনা কে.ভি.আই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা অমসুং য়োনবদা হকথেংননা কান্নবা পীরগনি। খাদিগী ফী অমসুং রেদীমেদ গার্মেন্তশিং, কোস্মেতিক্স অমসুং অচা-অথক অমসুং হরবেল প্রদক্তশিং য়াওনা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা খাদি প্রদক্ত মখল কয়া অমা সপ্লাই তৌনবগী মোদেলিতীশিংদা থবক পাইখৎলি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Home Minister Shri Amit Shah Launches the Sale of Khadi Products in 107 Canteens of Paramilitary Forces
09 MAY 2022 5:21PM by PIB Delhi
The central government’s “Swadeshi” drive set off for a Pan-India expansion with the paramilitary forces’ canteens beginning the sale of handmade Khadi products. Minister of Home Affairs and Cooperation, Shri Amit Shah, on Monday, launched the sale of Khadi products in 107 Central Armed Police Forces (CAPF) canteens and said all canteens of paramilitary forces in the country will begin selling Khadi products very soon.
“For Gandhi Ji, Khadi was a symbol of Swadeshi and it is also a tool to fulfil Prime Minister Shri Narendra Modi’s dream of Aatmanirbhar Bharat. Khadi itself guarantees purity. I am delighted that the sale of Khadi products has begun in 107 paramilitary canteens and very soon Khadi products will be made available in all paramilitary canteens across the country,” the Home Minister said during the launch on the side lines of the foundation laying ceremony for the Central Workshop and Stores of BSF at Tamulpur in Assam. Chief Minister of Assam, Shri Himanta Biswa Sarma, Chairman KVIC, Shri Vinai Kumar Saxena, Home Secretary Shri Ajay Kumar Bhalla and Director General of BSF and CRPF were present on the occasion.
Shri Shah heaped praises on KVIC for creating sustainable rural employment in the country and said KVIC’s flagship schemes like Honey Mission, Kumhar Sashaktikaran Yojana, Leather and Carpenter Empowerment Schemes had the potential to create sustainable employment in Assam’s Bodoland. “If KVIC starts connecting people with its self-employment activities, this will surely eradicate the problem of unemployment in Bodoland and also reconnect the Bodo youths, who had given up arms, with the development of the nation,” he said. The Home Minister emphasized that under the leadership of Prime Minister, KVIC clocked a historic turnover of Rs 1.15 lakh crore in 2021-22, registering a massive growth of nearly 250%.
Earlier, in a bid to push Swadeshi, the Home Minister had made it mandatory for all CAPF canteens to sell maximum “Swadeshi” products through Khadi and Village Industries Commission (KVIC). To begin with, 32 products including National Flag, Cotton Towels, Honey, Kacchi Ghani Mustard Oil, Agarbatti, Daliya, Papad, Pickles, Amla products, etc. will be supplied in the canteens located in Delhi NCR, Punjab, Haryana, Gujarat, Uttar Pradesh, Assam and other states.
The development comes after KVIC’s historic agreements with paramilitary forces for the supply of mustard oil, cotton durries and woollen blankets. So far, KVIC has successfully supplied products worth nearly Rs 17 crore to different paramilitary forces. The supply includes 3 lakh KG (3000 MT) of Kacchi Ghani mustard oil worth Rs 5.50 crore, 2.10 lakh cotton bed durries worth Rs 11 crore and woollen blankets amounting to Rs 40 lakh.
Notably, the paramilitary canteens will provide a big platform to sell Khadi products and it will directly impact the production and sales of KVIC. Modalities are being worked out for supplying a wider range of Khadi products to the paramilitary forces that will include Khadi fabric and readymade garments, cosmetics and eatables and herbal products.