কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া পোস্তনা মীয়ামদা অকক্নবা সর্ভে, ৱাহং পাউহংগী খুত্থাঙদা সবসিদিশিং/মনা মথুম পীগনি হায়বা শাজিন্নবা য়ু.আর.এল.শিং/ৱেবসাইতশিংদগী চেকশিন্নবা খঙহল্লি
23 APR 2022 10:15AM by PIB Imphal
অকক্নবা সর্ভে, ৱাহং পাউহংশিংগী খুত্থাঙদা লৈঙাক্কী সবসিদিশিং পীগনি হায়বা অপীকপা য়ু.আর.এল.শিং/ অতেনবা য়ু.আর.এল.শিং য়াওবা য়ু.আর.এল./ৱেবসাইতশিং ৱাত্সএপ, তেলিগ্রাম, ইন্সতাগ্রাম অমসুং ই-মেল/ এস.এম.এস.নচিংবা সোসিএল মেদিয়াশিংদা শন্দোরকপা হৌখিবা নুমিৎ খরনিসিদা ইন্দিয়া পোস্তনা থেংনরে‍।
লৈবাকসিগী মীয়ামদা ঐখোয়না পাউদম্নিংবদি ইন্দিয়া পোস্তনা সবসিদি লাউথোকপা, সর্ভেদা য়ুম্ফম ওইরগা বোনস নৎত্রগা মনা মথুম পীবনচিংবা থবক থৌওংশিং তৌদে‍। অসিগুম্বা নোতিফিকেসন/মেসেজ/ইমেল ফংবদা মীয়াম্না থাজবিদনবা নৎত্রগা অসিগুম্বা শাজিন্নবা, মাঙনিংঙাই ওইবা মেসেজশিংগী পাউখুম পীবিদনবা নৎত্রগা ইশাগী লনাই ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোকপিদনবা নোল্লুকচরি‍। পোকপগী তাং, একাউন্ত নম্বর, মোবাইল নমবর, পোকফম অমসুং ও.তি.পি.নচিংবা ইশাগী শক্তাক খুদম ওইবা য়াবা ৱাফম অমত্তা পীথোকপিদনবা নোল্লুকচরি‍।
ইন্দিয়া পোস্তনা হায়রিবা য়ু.আর.এল./ লিঙ্ক/ ৱেবসাইতশিং অসি তোঙান তোঙানবা প্রিভেন্সন মেকানিজমশিংগী খুত্থাঙদা লৌথনবা মথৌ তাবা থবক থৌরমশিংবুদি পায়খৎলি‍। মীয়ামদা অমুক্কা হন্না অসিগুম্বা শেমজিন-শাজিনবা/ থাজনিংঙাই ওইদবা মেসেজ/ কম্ম্যুনিকেসন/ লিঙ্কশিংদা থাজবিদনবা নৎত্রগা পাউখুম পীবিদনবা নোল্লুকচরি‍।

Ministry of Communications
India Post warns public against fraudulent URLs/Websites claiming to provide subsidies/prizes through certain surveys, quizzes
23 APR 2022 10:15AM by PIB Delhi
India Post over the recent days has been observing various URLs/Websites getting circulated in social media such as WhatsApp, Telegram, Instagram and through emails / SMS containing tiny URLs/ Short URLs, claiming to be providing Government Subsidies through certain surveys, quizzes.
We wish to inform the citizens of the Country that India Post is not involved in any such activities like announcing Subsidies, Bonus or Prizes based on Surveys etc. Public receiving such notifications/messages /emails are requested not to believe or respond to such fake and spurious messages or share any personal details. It is also requested not share any personally identifiable information such as date of birth, Account numbers, mobile numbers, place of Birth & OTP etc.
India Post though is taking necessary action to prevent these URLs / links / Websites to be taken down through various prevention mechanisms. Public at large is once again requested not to believe or respond to any fake / spurious messages / communications / links.
India Post and Fact Check Unit of Press Information Bureau (PIB) have declared these URLs/Websites as fake through social media.