প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. এপ্রিল ২৪দা নেস্নেল পঞ্চায়তি রাজ নুমিৎ থৌরমদা শরুক য়ানবা জে এন্দ কেদা চৎকদৌরি
পি.এম.না লুপা করোর ২০,০০০গী মথক্তা ওইগদবা য়াম্লবা চাউখৎ থৌরাংশিং শঙ্গাবা অমদি উরেপ উয়ুং তম্লমগদৌরি
জম্মু অমসুং কাস্মিরবু হেন্না নকশিন্নহনগদবা বনিহাল কাজিগন্দ রোদ তন্নেল পি.এম.না শঙ্গাগদৌরি
পি.এম.না দিল্লী-অমৃতসর-কত্রা এক্সপ্রেসৱেকী লম্বীগী পেকেজ অহুম অমসুং রেতল অমদি ক্বার হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তম্লমগদৌরি
লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক্ত খুদিংদা ঈশিং তুংফম ৭৫ শেমগৎনবা অমদি নৌথোকহন্নবা পান্দমদা পায়খৎপা থৌরাং - অমৃত সরোবর পি.এম.না হৌদোক্কদৌরি
পি.এম.না মহাক্কী লৈবাক শেমবদা লৌরিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা থৌদাংগীদমক মহাক্কী মফমদা অহানবা লতা দীননাথ মঙ্গেসকর মনা লান্থোক্কদৌরিবা মুম্বাইদসু চৎকদৌরি
23 APR 2022 10:46AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী এপ্রিল ২৪, ২০২২গী অয়ুক পুং ১১:৩০রোম তাবদা নেস্নেল পঞ্চায়তি রাজ নুমিৎ থৌরমদা শরুক য়ানবগীদমক জম্মু অমসুং কাস্মিরদা চৎকদৌরি অমদি লৈবাক পুম্বগী গ্রাম সভাশিংগী মফমদা ৱা ঙাঙগদৌরি‍। মহাক্না সমবা দিস্ত্রিক্তকী পল্লি পঞ্চায়ত্তা চৎকনি‍। মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২০,০০০লোমগী ওইগদবা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমদি উরেপ উয়ুং তমবগী থবক তৌরমগনি‍। মহাক্না অমৃৎ সরোবর থৌরাংসু হৌদোক্কনি‍। মতুংদা, নুমিদাংৱাইরম পুং ৫দা, প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মফমদা ১বা লতা দীননাথ মঙ্গেস্কর মনা পীগদৌরিবা মুম্বাইদা পাঙথোক্কদবা মাস্তর লতা দীননাথ মঙ্গেস্কর এৱার্দ সেরেমোনী শরুক য়াগনি‍।
জে. এন্দ কে.দা পি.এম.
ওগস্ত ২০১৯দা জে এন্দ কেগা মরী লৈননা সংবিধানগী ওইবা অহোংবা পুরকখিবগা মতুংদগী, লৈঙাক অসিনা হান্না পানরুদবা খোঙজেলদা লমদম অসিগী মীয়ামগী পুন্সি মহিং লায়থোকহন্নবা অমদি লৈঙাক্লোন মশক থোক্না ফগৎহন্নবা মখল কয়াগী অহোংবশিং পুরকপদা মীৎয়েঙ চঙদুনা লাক্লি‍। মহাক্কী খোঙচৎ অসিদা শঙ্গারমগদৌরিবর অমদি উরেপ উয়ুং তম্লমগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসি তঙায় ফদনা মথৌ তাবা মচাকশিং ফংহনবদা, চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ লায়থোকহনবদা অমদি লমদমসিদা মচাক মথুম শেমগৎপদা চাউনা কান্নগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩১০০ চঙনা শাখিবা বনিহাল কাজিগন্দ রোদ তন্নেল শঙ্গারমগনি‍। কিলোমিতর ৮.৪৫ শাংবা তন্নেল অসিনা বনিহাল অমসুং কাজিগন্দগী অরাপ্পা কিলোমিতর ১৬ হন্থহনগনি অমদি চৎপগী মতম পুং অমগা মখায়রোম হন্থহনগনি‍। মসি ত্যুব অনিগী তন্নেলনি – অমমম্না মায়কৈ অমমমদা চৎপগী শীজিন্নবনি – ত্যুব অনি অসি শেম শানবগী অমদি অথু অকায়দা থোকপা য়ানবগীদমক মিতর ৫০০ খুদিংগী লম্বী অমনা শমজিন্নৈ‍। তন্নেল অসিনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মরক্তা নোংজু নুংশা নাইদনা শম্নহনগনি, অমদি মফম অনিসুবু হেন্না নকশিন্নহল্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৭৫০০ চঙনা শেমগৎকদৌরিবা দিল্লী-অমৃতসর-কত্রা এক্সপ্রেসৱেগী লম্বীগী পেকেজ অহুমগী উরেপ উয়ুং তম্লমগনি‍। মখোয়শিংদুদি এন.ঐচ.-৪৪গী বালসুৱাদগী গুরহা বেলদরন, হিরানগর ফাওবা; গুরহা বেলদরন, হিরানগরদগী জখ, বিজয়পুর ফাওবা; অমদি জম্মু এয়র্পোর্তকসু শম্নগদৌরিবা জখ, বিজয়পুরদগী কুনজ্বানি, জম্মু ফাওবগী – লেন৪/৬কী এক্সেস কন্ত্রোল্দ দিল্লী-কত্রা-অমৃতসর এক্সপ্রেসৱে শেমগৎ শাগৎপগী থবকশিংনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা রেতল অমসুং ক্বার হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। মেগাৱাৎ ৮৫০গী রেতল হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ৫৩০০লোম চঙনা কিস্ত্বর দিস্ত্রিক্তকী চেনব তুরেল মথক্তা শাগদবনি‍। মেগাৱাত ৫৪০গী ক্বার হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত অসিনা লুপা করোর ৪৫০০ চঙনা কিস্ত্বর দিস্ত্রিক্তা চেনব তুরেলগী মথক্তা শাগদবনি‍। প্রোজেক্ত অনি অসিনা লমদমসিগী মৈগী মথৌ তাবশিং ফংহনবা ঙম্লগনি‍।
জে এন্দ কেদা জন ঔসধি কেন্দ্রগী নেৎৱর্ক হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবা অমদি অফবা জেনেরিক হিদাকশিং অহোঙবা মমলদা ফংহন্নবগীদমক, কেন্দ্র ১০০ মথৌ তৌবা হৌখ্রে অমদি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি‍। হায়রিবা কেন্দ্রশিং অসি য়ু.তি. অসিগী কাচিন কোয়াদা লৈবনি‍। লৈবাকসিগী খ্বাইদগী অহানবা পঞ্চায়তপু কার্বোন ন্যুত্রেল ওইহনগদৌরিবা পল্লিদা শাগৎলিবা কিলোৱাৎ ৫০০গী সোলার পৱার প্লান্তসু মহাক্না শঙ্গাগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা স্বামিত্ব কার্দসু স্কিম অসিগী মখাদা লৈরিবা বিনিফিসিয়রীশিংদা য়েন্থোক্কনি‍। নেস্নেল পঞ্চায়তি রাজ নুমিত্তা মখোয় মখোয়গী মায় পাকপশিংগীদমক তোঙান তোঙানবা কাঙলুপশিংদা মনা ফংখ্রবা পঞ্চায়তশিংদা মহাক্না মনাগী শেন্ফমসু খুৎশিন্নগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা লমদমদুগী খুঙ্গঙগী অরিবা মতমগী লনশিং উৎলিবা ইনতেক ফোতো গেল্লরী, অমসুং ভারত্তা মতৌ তমজনিংঙাই ওইবা স্মার্ত ভিলেজ শেমগৎনবগী খুঙ্গঙগী ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ্তা য়ুম্ফম ওইদুনা শেমগৎপা মোদেল – নোকিয়া স্মার্তপুরদসু চৎকনি‍।
অমৃৎ সরোবর
ঈশিং তুংফমশিং নৌনা ঈশিং তুংহন্নবগীদমক, জে এন্দ কেগী খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা অমৃৎ সরোবর কৌবা অনৌবা থৌরাং অমসু হৌদোক্কনি‍। থৌরাং অসি লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক্ত খুদিংমক্তা ঈশিং তুংফম ৭৫ শেমগৎপা অমদি নৌনা ঈশিং তুংহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা পায়খৎপনি‍। মসি লৈঙাক অসিগী অজাদি কা অমৃৎ মহোতসব পাঙথোকপগী অতোপ্পা মওং অমনি‍।
মুম্বাইদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিল পুং ৫ তাবা মতমদা মুম্বাইদা মাস্তর দীননাথ মঙ্গেস্কর এৱার্দ সেরেমোনীদা শরুক য়াগনি‍। থঔরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা ১বা লতা দীননাথ মঙ্গেস্কর এৱার্দ লান্থোক্কনি‍। ভারত রত্ন লতা মঙ্গেস্করবু নীংশিংদুনা লিংখৎলিবা মনা অসি চহি খুদিংগী লৈবাক শেমবদা শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাং লৌবা মীওই অমমমদা পীগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit J&K to participate in celebrations of National Panchayati Raj Day on 24th April
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple development initiatives worth over Rs 20,000 crore
PM to inaugurate Banihal Qazigund Road Tunnel which will help bring the regions of Jammu and Kashmir closer
PM to lay foundation stone of three road packages of Delhi-Amritsar-Katra Expressway and Ratle & Kwar Hydroelectric projects
PM to launch Amrit Sarovar - an initiative aimed at developing and rejuvenating 75 water bodies in each district of the country
PM to also visit Mumbai where he will be conferred 1st Lata Deenanath Mangeshkar Award for exemplary contribution towards nation building
23 APR 2022 10:46AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will undertake a visit to Jammu & Kashmir to participate in the celebration of National Panchayati Raj Day at around 11:30 AM on 24 April, 2022 and address all the Gram Sabhas across the country. He will visit Palli Panchayat in Samba district. During the visit, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development initiatives worth around Rs 20,000 crore. He will also launch the Amrit Sarovar initiative. Thereafter, at around 5 PM, Prime Minister will attend the Master Deenanath Mangeshkar Awards Ceremony in Mumbai, where he will also receive the 1st Lata Deenanath Mangeshkar Award.
PM in J&K
Since the introduction of constitutional reforms with regards to J&K in August 2019, the government has been focussed on bringing about wide ranging reforms to substantially improve governance and enhance ease of living for the people of the region at an unprecedented pace. The projects being inaugurated and whose foundation stone is being laid in this visit will go a long way in facilitating provision of basic amenities, ensuring ease of mobility and development of infrastructure in the region.
Prime Minister will inaugurate the Banihal Qazigund Road Tunnel, built at a cost of over Rs 3100 crore. The 8.45 Km long tunnel would reduce the road distance between Banihal and Qazigund by 16 km, and reduce journey time by around one and a half hour. It is a twin tube tunnel – one for each direction of travel – with the twin tubes being interconnected by a cross passage every 500m, for maintenance and emergency evacuation. The tunnel would help establish an all weather connection between Jammu and Kashmir, and bring the two regions closer.
Prime Minister will lay the foundation stone of three road packages of Delhi-Amritsar-Katra Expressway, being built at a cost of over Rs. 7500 crore. They are for the construction of 4/6 lane access controlled Delhi-Katra-Amritsar Expressway from: Balsua on NH-44 to Gurha Baildaran, Hiranagar; Gurha Baildaran, Hiranagar to Jakh, Vijaypur; and Jakh, Vijaypur to Kunjwani, Jammu with spur connectivity to Jammu Airport.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Ratle and Kwar Hydroelectric projects. The 850 MW Ratle Hydroelectric Project will be constructed on Chenab river in Kishtwar District at a cost of around Rs 5300 crore. The 540 MW Kwar Hydroelectric Project will also be built on Chenab river in Kishtwar District at a cost of over Rs. 4500 crore. Both the projects will help meet the power requirements of the region.
In order to further expand the network of Jan Aushadi Kendras in J&K and to make good quality generic medicines at affordable prices available, 100 Kendras have been made functional and will be dedicated to the nation by the Prime Minister. These Kendras are located in the remote corners of the UT. He will also inaugurate a 500 KW solar power plant at Palli, which will make it the country’s first panchayat to become carbon neutral.
Prime Minister will hand over SVAMITVA cards to beneficiaries under the scheme. He will also transfer award money to Panchayats which are winners of awards given across different categories on National panchayati Raj Day for their achievements. Prime Minister will also visit the INTACH photo gallery which depicts the rural heritage of the region, and Nokia Smartpur, a rural entrepreneurship-based model designed to create ideal smart villages in India.
Amrit Sarovar
With a view to ensure rejuvenation of water bodies, during the visit to J&K, the Prime Minister will also launch a new initiative named Amrit Sarovar. It is aimed at developing and rejuvenating 75 water bodies in each district of the country. It is yet another ode of the government towards the celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav.
PM in Mumbai
Prime Minister will attend the Master Deenanath Mangeshkar Awards Ceremony in Mumbai at around 5 PM. On this occasion, Prime Minister will be conferred 1st Lata Deenanath Mangeshkar Award. This award, which has been instituted in memory of Bharat Ratna Lata Mangeshkar, will be given every year exclusively to one individual for exemplary contribution towards nation building.