শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফাইনান্স মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না ৱাশিংতন দি.সি. এফ.এ.তি.এফ.কী মিনিস্তেরিয়ল মীতিংদা শরুক য়াখ্রে
22 APR 2022 9:46AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না ৱার্লদ বেঙ্ক গ্রুপ অমসুং ইন্তর্নেস্নেল মোনিতরী ফন্দ (আই.এম.এফ.)কী ২০২২গী স্প্রিং মীফমগা লোইননা ২০২২গী এপ্রিল ২১দা ৱাশিংতন দি.সি.দা পাংথোকখিবা এফ.এ.তি.এফ.মিনিস্তেরিয়ল মীতিংদা শরুক য়াখ্রে।
মীফম অদুনা চহি ২০২২-২৪গীদমক্তা এফ.এ.তি.এফ.কী স্ত্রেতেজিক প্রায়োরিতীশিং এন্দোর্স তৌদুনা অমসুং এফ.এ.তি.এফ. গ্লোবল নেতৱার্ক, ম্যুচুৱল এভাল্যুৱাশনগী এফ.এ.তি.এফ. সীস্তেমশিং, ইন্তর্নেস্নেল বেনিফিসিয়েল ওনরশিপ ত্রান্সপরেন্সী, ক্রিমিনেল এসেতশিং হেন্না ইফেক্তিব ওইবা মওংদা রিকোভর তৌনবা, দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেশনগী মতেং লৌনবা, এফ.এ.তি.এফ.কী স্ত্রেতেজিক প্রায়োরিতীশিংগীদমক্তা সস্তেন্নেবল ফন্দিং লৈহনবদা মন্ত্রীশিংগী স্ত্রেতেজিক দাইরেক্সনদা মিৎয়েং থমখি।
মীফম অদুদা, ফাইনান্স মন্ত্রীনা মোনী লোন্দরিং, তেরোরিস্ত ফাইনান্সিং অমসুং প্রোলিফেরেশন ফাইনান্সিংগী মতাংদা ভারতকী ফিরেপ অদুগী মতাংদা অমুক্কসু হন্না থাজবা পীখি অমসুং বেনিফিসিয়েল ওনরশীপ ত্রান্সপরেন্সী, এসেত রিকোভরী, অমসুং গ্লোবল ফাইনান্সিয়েল সীস্তেমবু ঙাক শেন্দুনা থম্বদা এফ.এ.তি.এফ. গ্লোবল নেতৱার্কনা লৌখিবা থৌদাং অদুগীদমক্তা মখোয়না তৌখিবা থবক অদুগীদমক্তা এফ.এ.তি.এফ.পু য়ানিংবা ফোংদোকখি অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখি।
শ্রীমতি সিতারামননা স্ত্রেতেজিক প্রায়োরিতীশিং সপোর্ত তৌরকখি অমসুং হায়খি মদুদি ভারতনা এফ.এ.তি.এফ.না মোনী লোন্দরিং, তেরোরিস্ত ফাইনান্সিং অমসুং মাস দেস্ত্রক্সনগী খুৎলাইশিং শন্দোকপদা ফাইনান্সিং তৌবগী মায়োক্তা গ্লোবল এলাইন্স অমা হোৎনরিবশিং অদুদা এফ.এ.তি.এফ.তা মথৌতাবা রিসোর্সশিং অমসুং মতেং পীনবা লৈপ্লি হায়না হায়খি।

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman attends FATF Ministerial Meeting in Washington D.C.
22 APR 2022 9:46AM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman attended the FATF Ministerial Meeting in Washington D.C. on 21st April 2022, conducted along-side the 2022 Spring Meetings of the World Bank Group and the International Monetary Fund (IMF).
This meeting focussed on Ministers’ providing strategic direction, by endorsing the FATF’s strategic priorities for the years 2022-24 and reinforcing Ministers’ commitment to ensure suitable funding for the delivery of the strategic priorities which are Strengthening the FATF Global Network, FATF systems of Mutual Evaluations, Enhancing International Beneficial Ownership Transparency, Increasing Capabilities to more effectively recover Criminal assets, Leveraging Digital Transformation, Ensuring Sustainable Funding for FATF Strategic priorities.
During the Meeting, the Finance Minister reaffirmed India’s commitment to fighting Money Laundering, Terrorist Financing and Proliferation Financing and acknowledged and appreciated FATF on their work on Beneficial Ownership Transparency, Asset Recovery, and the role of FATF Global network in safeguarding the global financial system.
Smt. Sitharaman extended support to the strategic priorities and said that India is committed to provide the necessary resources and support to FATF in its endeavour as a global alliance against money laundering, terrorist financing and financing of proliferation of weapons of mass destruction.