কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী রেৎ মার্চকী ওইনা ১৪.৫৫% ওইরি
ইনফ্লেসন্দা রেৎ ৱাংনা লৈরিবা অসি মরুওইনা ক্রদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস, মিনরেল ওইলশিং, তঙাইফদনা চংবা মেতলশিং অসিনচিংবগী মমলদা ৱাংখৎলকপদগীনি
২০২২গী মার্চ থাগী (বেজ ইয়ার: ২০১১-১২) ভারত্তা হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বরশিং
18 APR 2022 12:24PM by PIB Imphal
চহিগী ওইবা ইনফ্লেসন রেৎ অসি ২০২১গী মার্চ থাদা ৭.৮৯% ওইখিবগা য়েংনবদা, ২০২২গী মার্চ (২০২১গী মার্চকী মথক্তা) থাদা ১৪.৫৫% ওইরি। ২০২২গী মার্চতা ইনফ্লেসন রেৎ ৱাংনা লৈরিবা অসি মরুওইনা ক্রদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস, মিনরেল ওইলশিং, তঙাইফদনা চংবা মেতলশিং অসিনচিংবগী মমলদা ৱাংখৎলকপদগীনি, মসি রুসিয়া-য়ুক্রেন ইরাংনা মালেমগী সপ্লাই চেন্দা অকাইবা থোকহল্লকপদগীনি।
প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.) দিপার্তমেন্তগী ইকোনোমিক এদভাইজরগী ওফিসনা ঙসি ২০২২গী মার্চ (প্রোবিজনেল) থাগী অমসুং ২০২২গী জানুৱারী থাগী (ফাইনেল)গী (বেজ ইয়ার: ২০১১-১২) ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বরশিং থাদোরক্লি। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)গী প্রোবিজনেল ফিগরশিং অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী ৱার্কিং নুমিৎতা) থা অদুমক্কী চয়োল অনিগী মতমগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্সেস অমসুং খনগৎলবা মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী অপুনবা শেমগৎতুনা থাদোকপনি। চয়োল ১০গী মতুংদা, ইন্দেক্স অসি শেম-শাবা লোইশিনগনি অমসুং অরোইবা ফিগরশিং থাদোরক্কনি অমসুং মতুংদা ফ্রোজন তৌদুনা থমগনি।
পোৎলম পুম্বা অমসুং দবল্যু.পি.আই.গী মচাকশিংগী অরোইবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বরশিং অমসুং ইনফ্লেসন রেৎ মখাদা পীরি।
ইন্দেক্স নম্বরশিং অমসুং চহিগী ওইবা ইনফ্লেসন রেৎ (ৱাই-ও-ৱাই %দা) *
পোৎলম পুম্বা/মপুং ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
জানুৱারী -২২ (এফ.)
ফেব্রুৱারী-২২ (পি.)
মার্চ-২২ (পি.)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্বা
১০০.০
১৪৩.৮
১৩.৬৮
১৪৪.৯
১৩.১১
১৪৮.৮
১৪.৫৫
I মরুওইবা পোৎলমশিং
২২.৬
১৬৭.৫
১৫.৬০
১৬৬.৮
১৩.৩৯
১৭০.৩
১৫.৫৪
II ফুইল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৩৫.৩
৩৪.৩৬
১৩৯.০
৩১.৫০
১৪৬.৯
৩৪.৫২
III মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিং
৬৪.২
১৩৭.২
৯.৫০
১৩৮.৪
৯.৮৪
১৪১.৬
১০.৭১
চান-থক্নবগী ইন্দেক্স
২৪.৪
১৬৬.৩
৯.৫৫
১৬৬.৪
৮.৪৭
১৬৭.৩
৮.৭১
খঙহনজবা: পি.: প্রোবিজনেল, এফ.: ফাইনেল, * মমাং চহিগী মান্নবা থাদা হোৎপা দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী ওইবা রেৎ
২০২২গী ফেব্রুৱারীগা য়েংনবদা ২০২২গী মার্চ থাগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা থা অমদগী থা অমদা অহোংবা লৈরিবা অসি ২.৬৯%নি। দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা থাগী ওইনা অহোংবা হৌখিবা থা তরুক্কী শম্লপ্পা মখাদা পীরি:
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স#তা থা অমদগী থা অমা ফাওবগী (এম.-ও.-এম. %দা) অহোংবা
পোৎলম পুম্বা/মপুং ওইবা গ্রুপ
Weight
Oct-২১
Nov-২১
Dec-২১
Jan-২২
Feb-২২ (P)
Mar-২২(P)
পোৎলম পুম্বা
১০০.০০
২.৪০
২.১৩
-০.২৮
০.৩৫
০.৭৬
২.৬৯
I মরুওইবা পোৎলমশিং
২২.৬২
৩.৩৬
৩.৩১
০.০০
-০.৫৩
-০.৪২
২.১০
II ফুইল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৫.৮৮
৭.৯৪
-১.৬২
১.১২
২.৭৩
৫.৬৮
III মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১.৪২
০.৫২
-০.০৭
০.৫১
০.৮৭
২.৩১
চান-থক্নবগী ইন্দেক্স
২৪.৩৮
২.৮৪
২.৩৪
-০.৮২
-১.৭১
০.০৬
০.৫৪
খঙহনজবা: পি.: প্রোবিজনেল, # থাগী ওইবা রেৎ অহোংবা, মমাং থাদা হোৎপা থা অমদগী থা অমা ফাওবা (এম.-ও.-এম.)গী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা
দবল্যু.পি.আই.গী মপুং ওইবা গ্রুপকী থা অমদগী থা অমা ফাওবা অহোংবা:
1. মরুওইবা পোৎলমশিং (অরুম্বা ২২.৬২%): - মসিগী মপুং ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাদা ১৬৬.৮ (প্রোবিজনেল)দগী ২০২২গী মার্চতা ১৭০.৩% (প্রোবিজেল) ওইদুনা ২.১০% হেনগৎখি। ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং ২০২২গী ফেব্রুৱারীগা য়েংনবদা নেচুরেল গ্যাস (২১.১৮%), মিনরেল (৯.৭২%) অমসুং চান-থক্নবগী পোৎলম নত্তবা (২.৯৩%)গী মমল ২০২২গী মার্চতা হেনগৎখি। ২০২২গী ফেব্রুৱারীগা য়েংনবদা চান-থক্নবগী পোৎলম (-০.৮২%) দা তাখি।
2. ফুইল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): - মসিগী মপুং ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাদা ১৩৯.০ (প্রোবিজনেল)দগী ২০২২গী মার্চতা ১৪৬.৯(প্রোবিজনেল) ওইদুনা ৫.৬৮%দা হেনগৎখি। ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাগা য়েংনবদা ২০২২গী মার্চতা মিনরেল থাও (৯.১৯%) মমল হেনগৎখি।
3. মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিং (অরুম্বা ৬৪.২৩%):- মসিগী মপুং ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাদা ১৩৮.৪ (প্রোবিজনেল)দগী ২০২২গী মার্চতা ১৪১.৬ (প্রোবিজনেল) ওইদুনা ২.৩১%দা হেনগৎখি। মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিংগী দিজিৎ অনিগী গ্রুপতা এন.আই.সি. ২২গী মনুংদা, ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাগা য়েংনবদা ২০২২গী মার্চতা গ্রুপ ১৮গী মমল হেনগৎপা অমসুং গ্রুপ ৩গী মমল তাবা থেংনখি। মমলশিং হেনগৎলিবা অসি মরুওইনা তঙাইফদনা চংবা মেতালশিং, চান-থক্নবা পোত্থোকশিং, কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং অমসুং তেক্সতাইলশিংনা পীবনি। ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাগা য়েংনবদা ২০২২গী মার্চতা মমল তাথরকপা উবা ফংলিবা গ্রুপ খরা হায়রগদি অতৈ ত্রান্সপোর্ত মচাকশিংগী মেনুফেকচর; ফার্মাসিয়ুতিকেলশিং, মেদিকেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং; বিবরেজশিংনি।
দবল্যু.পি.আই.গী চান-থক্নবগী ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): মরুওইবা আর্তিকল গ্রুপতগী ‘চান-থক্নবগী আর্তিকলশিং’ য়াওনা চান-থক্নবা ইন্দেক্স অমসুং মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিংদগী ‘চান-থক্নবগী পোত্থোক্তা ২০২২গী ফেব্রুৱারীদা ১৬৬.৪ ওইবদগী ২০২২গী মার্চতা ১৬৭.৩দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই.গী চান-থক্নবগী ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী রেৎ ২০২২গী ফেব্রুৱারী থাদা ৮.৪৭%দগী ২০২২গী মার্চতা ৮.৭১%দা হেনগৎখি।
২০২১গী দিসেম্বর থাগী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ ইয়ার: ২০১১-১২=১০০): ২০২২গী জানুৱারী থাগী ওইনা অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং “পোৎলম পুম্বগী’ইনফ্লেসন রেৎ (বেজ: ২০১১-১২=১০০) ১৪৩.৮ অমসুং ১৩.৬৮% মথংশিৎনা লৈরি। ভারত পুম্বগী ২০২২গী মার্চকী ওইনা পোৎলম গ্রুপ কয়াগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসন রেৎ এনেক্স Iদা লৈরে। পোৎলম গ্রুপ কয়াগী হৌখিবা থা তরুক্কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী ওইবা ইনফ্লেসন রেৎ (ৱাই.ও.ৱাই.) এনেক্স IIদা পীরি। পোৎলম গ্রুপ কয়াগী থা তরুক্কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স এনেক্স IIIদা পীরি>
রেস্পোন্স রেৎ: ২০২২গী মার্চকী দবল্যু.পি.আই.গী রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৮৪.৪দা পুনশিল্লি, মসিদা ২০২২গী অরোইবা ফিগর অসি রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৯২.০দা য়ুম্ফম ওইরি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগর অসিনা দবল্যু.পি.আই.গী অরোইবা রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না রিভিজন চৎথগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দিসেস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ http://eaindustry.nic.in দা ফংবিগনি।
Next date of Press Release: WPI for the month of April, ২০২২ would be released on ১৭/৫/২০২২.
মথংগী প্রেস রিলিজগী তারিক: ২০২২গী এপ্রিল থাদী দবল্যু.পি.আই. ১৭/৫/২০২২দা থাদোক্কনি।
পুক্নিং চংবিনবগীদমক
দবল্যু.পি.আই. (বেজ ২০১৭-১৮)গী অনৌবা পরিংগী দেতা খোমজিনবা অসি ভারত সরকারগী নেস্নেল স্তেতেতিকেল ওফিসকী ফীল্দ ওপরেসন দিবিজনগী মতেংনা হৌখ্রে। ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিএল এস্তাব্লিসমেন্তদা (করিগুম্বা খনগৎলবা) ২০১৭গী এপ্রিলদগী থাগী ওইনা দেতা খোমজিনবদা এম.এস.ও.গী সর্ভে সুপর্ভাইজর/সর্ভে ইনুমেরেতরশিংগা লোয়ননা মতেং পাংনবগীদমক হংবা য়াই।
এনেক্স - I
২০২২গী মার্চকী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দিসেস অমসুং ইনফ্লেসনগী রেৎ (বেজ ইয়ার: ২০১১-১২=১০০)
পোৎলমশিং/মপুং ওইবা গ্রুপ/ গ্রুপশিং/সব- গ্রুপশিং/আইতেমশিং
অরুম্বা
ইন্দেক্স (খ্বায়দগী অরোইবা থা) *
থাগী মতুংদা খ্বায়দগী অরোইবা থা
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী রেৎ ৱাই.ও.ৱাই.)
২০২০-২০২১
২০২০-২০২১*
২০২০-২০২১
২০২০-২০২১ *
মার্চ-২১
মার্চ - ২০২২*
পোৎলমশিং পুম্বা
১০০
১৪৮.৮
১.৪১
২.৬৯
১.২৯
১২.৯৬
৭.৮৯
১৪.৫৫
I. মরুওইবা পোৎলমশিং
২২.৬২
১৭০.৩
০.২০
২.১০
১.৭০
১০.১৭
৭.২৮
১৫.৫৪
এ. চান-থক্নবগী পোৎলম
১৫.২৬
১৬৯.০
-০.৭০
-০.৮২
৩.১৫
৪.০৯
৩.৪৪
৮.০৬
চেং-হৱাই
২.৮২
১৬৭.৭
০.১৯
২.১৩
-২.৫৯
১.৬৬
-৪.০৮
৮.১২
ফৌ
১.৪৩
১৬৩.২
-০.১২
০.৯৩
১.৮৪
-০.৭৪
১.৩৮
১.০৫
গেহু
১.০৩
১৭১.৪
০.৪৭
৩.১৯
-৪.০০
৪.৭৩
-৭.৭৩
১৪.০৪
হৱাই
০.৬৪
১৭৫.১
১.৪২
০.৯২
১১.৬৩
৬.৮০
১৩.১৪
২.২২
মনা-মশিং
১.৮৭
১৭৯.৭
-১০.৫১
-১৫.৪৮
৩.৩৭
০.৪২
-৫.১৯
১৯.৮৮
আলু
০.২৮
১৭৯.২
-২.৫১
৫.৮৫
৪৯.৯৫
-৩৪.২৮
-৩৩.৪০
২৪.৬২
তিল্হৌ
০.১৬
২১৮.৬
-৩৩.৫১
-১৮.১৩
-১৬.৭৩
-৭.০৭
৫.১৫
-৯.৩৩
উহৈ
১.৬০
১৭৭.১
৫.০৫
৫.৩৫
১.৪৫
১১.২৬
১৬.১৮
১০.৬২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৯.৭
০.১৯
১.২০
৪.৫৭
২.১৮
২.৬৫
২.৯০
য়েরুম, শাদুম অমসুং ঙা
২.৪০
১৬৯.৬
০.১৯
১.৩৭
২.৮৫
৮.৪৭
৫.৫৯
৯.৪২
বি. চান-থক্নবগী পোৎলম নত্তবা
৪.১২
১৭৫.২
১.৯৭
২.৯৪
১.৩৩
২১.২১
১১.৯৪
২৫.৪১
থাও মরু
১.১২
২২৬.৬
৫.৫৩
৫.২০
৬.৮২
৩২.৬১
২৩.৫৮
২২.৪৯
সি. মিনরেল
০.৮৩
২২৪.৭
২.০৬
৯.৭২
৬.৭৮
১৮.৩৫
১৯.৯৬
১৯.৪৬
দি. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪১
১৫১.৬
৪.৬৭
২১.১৮
-১৭.৪৪
৫৬.৫২
৩৮.৪৯
৬৯.২০
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৬১.৯
৬.০১
২৫.৪১
-১৫.৬৯
৭৭.৭৭
৮৪.১৩
৮৩.৫৬
II. ফুইল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৪৬.৯
৩.৩১
৫.৬৮
-৮.০৩
৩২.৮৬
৯.৭৫
৩৪.৫২
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩৩.০
৬.৩৯
৫.২২
-২.৭৫
৪৩.৩৩
১০.৮২
২৪.৮৮
পেত্রোল
১.৬০
১৪৯.৬
৯.৮০
৬.৪০
-১১.৮৯
৬৩.১৪
২১.৭২
৫৩.৪৪
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৫৭.৭
৯.২৮
৮.৩১
-১৪.৩৯
৫৯.৫৭
১৯.৭৭
৫২.২২
III. মেনুফেরচর তৌরবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১৪১.৬
১.৫১
২.৩১
২.৭৬
১১.০১
৭.৮৪
১০.৭১
এম.এফ./ও. চান-থক্নবা পোত্থোকশিং
৯.১২
১৬৪.৬
২.১৮
৩.০০
৫.৫৯
১১.৬০
৯.৭৪
৯.৮৮
মনা-মশিং অমসুং শাগা থাও অমসুং মহাও
২.৬৪
২০০.২
৪.৯৩
৫.৯৮
২০.২৬
৩০.২৫
৩৫.৫১
১৬.০৬
এম.এফ./ও. বিবরেজশিং
০.৯১
১২৭.৬
০.৩২
-০.৬২
০.৭১
১.৯৫
০.৩২
২.০৮
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং
০.৫১
১৬১.৩
-০.৭৫
০.৩৭
২.৪৮
১.৯০
২.১৪
২.২২
এম.এফ./ও. তেক্সতাইলশিং
৪.৮৮
১৪৩.৫
২.০০
০.৭৭
-০.১০
১৪.৯১
৯.১৭
১২.৬৪
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফিরোল
০.৮১
১৪৫.২
০.২৯
০.০০
০.১৮
৩.২৮
১.১৬
৩.৭১
এম.এফ./ও. শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং
০.৫৪
১২১.৭
০.৭৭
০.৩৩
-০.৫৯
১.১৩
০.০৯
৩.৪৯
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক
০.৭৭
১৪৪.১
১.১০
১.১৯
০.৭০
৪.৭০
৩.৬৯
৪.৬৫
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
১৪৬.৭
৩.৯৮
৩.০২
০.৫২
১২.৭৭
৮.৫৫
১২.২৪
এম.এফ./ও. কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
১৪১.৫
২.০৩
১.৫৮
০.৬০
১২.৮৬
৮.৭৪
১২.৬৬
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেলশিং, মেদিস্নেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং
১.৯৯
১৩৬.৩
০.৪৫
-১.৩৭
২.৮১
৩.৭৩
২.৮৫
২.১৭
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিককী পোত্থোকশিং
২.৩০
১২৯.৮
২.৭৫
২.১২
২.৫৭
১২.১৬
১১.২৭
৮.৬২
এম.এফ./ও. অতৈ নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোকশিং
৩.২০
১২৭.৩
১.৯৫
০.৭৯
০.৭৯
৫.১১
৩.৫৩
৫.৯১
সিমেন্ত, সুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৯.০
৩.১৭
০.৮৬
১.১৪
৪.৫২
৩.৮৭
৪.৩৭
এম.এফ./ও. মরুওইবা মেতালশিং
৯.৬৫
১৫৬.২
২.৩৯
৭.৬৫
৪.৮৭
২৫.৫০
১৬.৯৮
২৫.৯৭
মিল্দ স্তীল – তঙ্খায় লোইরবা স্তীল
১.২৭
১২৭.৯
৪.৪৫
৫.৩৫
৪.৯৪
১৮.৯৪
১৫.১৪
১৫.৯৬
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ মেতালগী পোত্থোকশিং, মেচিন্নরী অমসুং ইক্যুপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
১৩৪.৪
০.৯১
১.০৫
০.৩৭
১২.৪৪
৫.৬৪
১০.৩৪
খঙহনজবা: * = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও.= মেনুফেকচর ওফ
এনেক্স-II
পোৎলমশিং/মপুং ওইবা গ্রুপ/ গ্রুপশিং/সব- গ্রুপশিং/আইতেমশিং
অরুম্বা
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা থা ৬কী ইনফ্লেসন ফিগরশিং
ওক্তোবর-২১
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জানুৱারী-২২
ফেব্রুৱারী-২২*
মার্চ-২২*
পোৎলম পুম্বা
১০০.০
১৩.৮৩
১৪.৮৭
১৪.২৭
১৩.৬৮
১৩.১১
১৪.৫৫
I. মরুওইবা পোৎলমশিং
২২.৬২
৭.৩৮
১০.২১
১৩.৭৮
১৫.৬০
১৩.৩৯
১৫.৫৪
এ. চান-থক্নবা পোৎলমশিং
১৫.২৬
০.০৬
৪.৮২
৯.৬৮
১০.৪০
৮.১৯
৮.০৬
চেং-হৱাই
২.৮২
৩.১৫
৩.৯৮
৫.১৬
৫.৪৮
৬.০৭
৮.১২
ফৌ
১.৪৩
-০.৫৫
-০.১৮
০.২৫
০.৫৬
০.০০
১.০৫
গেহু
১.০৩
৮.১৪
১০.১৪
১১.৪১
১০.৪০
১১.০৩
১৪.০৪
হৱাই
০.৬৪
৫.০১
২.৮৪
৩.৯১
৪.৬৩
২.৭২
২.২২
মনা-মশিং
১.৮৭
-১৭.৪৫
৩.৪৪
৩১.৪৬
৩৮.৩৪
২৬.৯৩
১৯.৮৮
আলু
০.২৮
-৫০.১০
-৪৮.১৮
-৪২.৪৮
-১৪.৪৫
১৪.৭৮
২৪.৬২
তিল্হৌ
০.১৬
-২৪.২৮
-৩৪.৩৯
-১৯.০৮
-১৫.৯৮
-২৬.৩৭
-৯.৩৩
উহৈ
১.৬
১৬.৭০
১৫.৫০
১৫.১৬
১২.৩৬
১০.৩০
১০.৬২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১.৭৫
১.৮১
২.০৮
২.২১
১.৮৭
২.৯০
য়েরুম, শাদুম অমসুং ঙা
২.৪
৬.৩৯
৯.৪০
৬.৮১
১০.১৮
৮.১৪
৯.৪২
বি. চান-থক্নবা নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
১৮.৪১
১৩.৪১
১৯.২৮
২০.৪৮
২৪.২৩
২৫.৪১
থাও মরু
১.১২
২৬.৩৯
২৪.৮৮
২৭.৮০
২৩.২৭
২২.৮৮
২২.৪৯
সি. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৬.৫৭
২৬.১৮
১৮.৮৭
৩০.০৩
১১.১২
১৯.৪৬
দি. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪১
৮৬.৩৬
৭১.১১
৪৭.৫০
৫৫.৪০
৪৬.১৪
৬৯.২০
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১০৬.৭৭
৮৪.৪৬
৫১.৩৮
৬০.৫৯
৫৫.১৭
৮৩.৫৬
II. ফুইল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩৮.৬১
৪৪.৩৭
৩৮.০৮
৩৪.৩৬
৩১.৫০
৩৪.৫২
এল.পি.জি.
০.৬৪
৫৩.৭৭
৬৬.৬২
৬০.৩০
৪৮.৯৮
২৬.২৭
২৪.৮৮
পেত্রোল
১.৬০
৬৯.৭৪
৮৯.৭৫
৭৫.১৩
৬৬.৫৮
৫৮.৩৩
৫৩.৪৪
ঐচ.এস.দি.র
৩.১০
৭৫.১৩
৮৭.১৪
৭০.৫৫
৬৪.০০
৫৩.৫৯
৫২.২২
III. মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১২.৮৭
১২.৩৪
১০.৭১
৯.৫০
৯.৮৪
১০.৭১
এম.এফ./ও. চান-থক্নবগী পোত্থোকশিং
৯.১২
১২.৮১
১০.৬৭
৮.৭৫
৮.০৬
৯.০০
৯.৮৮
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাওশিং অমসুং মহাওশিং
২.৬৪
৩৩.২১
২৪.৩৮
১৬.১৯
১৩.৭১
১৪.৯০
১৬.০৬
এম.এফ./ও. বিবরেজশিং
০.৯১
২.৯৯
২.৯৯
৩.৪১
২.৮৩
৩.০৫
২.০৮
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং
০.৫১
১.৬৫
১.৯২
২.৯৯
১.৯০
১.০৭
২.২২
এম.এফ./ও. তেক্সতাইলশিং
৪.৮৮
১৭.৪২
১৮.২৪
১৬.৮৮
১৩.৮৯
১৪.০১
১২.৬৪
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফিরোল
০.৮১
৪.২৭
৩.৩৭
৩.৯৫
৩.৭৩
৪.০১
৩.৭১
এম.এফ./ও. শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং
০.৫৪
১.১০
০.৬৮
১.০১
১.৯৪
৩.৯৪
৩.৪৯
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক
০.৭৭
৫.৭৬
৫.৪৯
৫.৩২
৪.১১
৪.৫৫
৪.৬৫
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
১৪.৯১
১৬.৩৩
১৬.৪১
১৪.৬০
১৩.২৯
১২.২৪
এম.এফ./ও. কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
১৪.৯৮
১৫.৪০
১৪.২৯
১৩.৮২
১৩.১৬
১২.৬৬
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেলশিং, মেদিস্নেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং
১.৯৯
৪.২১
৩.১৮
৩.৫৬
৪.২৬
৪.০৭
২.১৭
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিককী পোত্থোকশিং
২.৩০
১৫.১৮
১৩.৯৩
১১.১০
৯.৬৫
৯.২৯
৮.৬২
এম.এফ./ও. অতৈ নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোকশিং
৩.২০
৬.২৭
৭.১৯
৬.৫৬
৭.১৬
৭.১২
৫.৯১
সিমেন্ত, সুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৫.৯৫
৮.২৩
৬.১৮
৬.৭২
৬.৭৬
৪.৩৭
এম.এফ./ও. মরুওইবা মেতালশিং
৯.৬৫
৩২.১৪
২৮.৭৯
২২.৫৪
১৬.৫৩
১৯.৮২
২৫.৯৭
মিল্দ স্তীল – তঙ্খায় লোইরবা স্তীল
১.২৭
২৫.৯৪
১৯.৩০
১৪.৫৩
১২.৫০
১৪.৯৬
১৫.৯৬
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ ওইবা মেতালগী পোত্থোকশিং, , মেচিন্নরী অমসুং ইক্যুপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
১৪.২২
১৪.২৪
১২.৮৯
১১.২৮
১০.১৯
১০.৩৪
খঙহনজবা: * = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও.= মেনুফেকচর ওফ
এনেক্স-III
পোৎলমশিং/মপুং ওইবা গ্রুপ/ গ্রুপশিং/সব- গ্রুপশিং/আইতেমশিং
অরুম্বা
থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
ওক্তোবর-২১
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জানুৱারী-২২
ফেব্রুৱারী-২২*
মার্চ-২২*
পোৎলম পুম্বা
১০০.০
১৪০.৭
১৪৩.৭
১৪৩.৩
১৪৩.৮
১৪৪.৯
১৪৮.৮
I. মরুওইবা পোৎলমশিং
২২.৬২
১৬৩.০
১৬৮.৪
১৬৮.৪
১৬৭.৫
১৬৬.৮
১৭০.৩
এ. চান-থক্নবা পোৎলমশিং
১৫.২৬
১৭১.৬
১৭৮.৩
১৭৬.৭
১৭২.০
১৭০.৪
১৬৯.০
চেং-হৱাই
২.৮২
১৬০.৪
১৬১.৯
১৬২.৯
১৬৩.৬
১৬৪.২
১৬৭.৭
ফৌ
১.৪৩
১৬২.৮
১৬২.৮
১৬২.৬
১৬২.৯
১৬১.৭
১৬৩.২
গেহু
১.০৩
১৫৯.৪
১৬২.৯
১৬৪.১
১৬৪.৬
১৬৬.১
১৭১.৪
হৱাই
০.৬৪
১৭৮.৩
১৭৭.৪
১৭৫.২
১৭৪.০
১৭৩.৫
১৭৫.১
মনা-মশিং
১.৮৭
২৩৮.০
২৯১.৩
২৮১.২
২৩৬.০
২১২.৬
১৭৯.৭
আলু
০.২৮
২০৪.৬
২৫৪.৫
২০৯.৬
১৭১.৭
১৬৯.৩
১৭৯.২
তিল্হৌ
০.১৬
২৯৩.১
২৯০.২
২৬৭.৬
২৬৫.৫
২৬৭.০
২১৮.৬
উহৈ
১.৬
১৭৩.৩
১৬৭.৭
১৬৩.৩
১৬১.৮
১৬৮.১
১৭৭.১
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৩
১৫৭.৫
১৫৭.৩
১৫৭.৪
১৫৭.৮
১৫৯.৭
য়েরুম, শাদুম অমসুং ঙা
২.৪
১৬১.৪
১৬৩.০
১৬১.৫
১৬৫.৬
১৬৭.৩
১৬৯.৬
বি. চান-থক্নবা নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
১৫৩.৭
১৫৬.৫
১৬৪.৬
১৬৫.৯
১৭০.২
১৭৫.২
থাও মরু
১.১২
১৯৯.৭
২০২.৩
২১০.১
২১০.৮
২১৫.৪
২২৬.৬
সি. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৭৮.৭
১৯৮.৬
২০৪.৭
২২৪.৭
২০৪.৮
২২৪.৭
দি. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস
২.৪১
১১৮.৯
১১৫.৫
১০৯.৩
১২২.৩
১২৫.১
১৫১.৬
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১১৬.০
১১১.৬
১০৪.০
১১৯.৮
১২৯.১
১৬১.৯
II. ফুইল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১২৬.০
১৩৬.০
১৩৩.৮
১৩৫.৩
১৩৯.০
১৪৬.৯
এল.পি.জি.
০.৬৪
১১৬.১
১৩২.৮
১৩৬.৯
১৩১.৪
১২৬.৪
১৩৩.০
পেত্রোল
১.৬০
১২৫.১
১৩৮.৯
১৩৩.১
১৩৫.১
১৪০.৬
১৪৯.৬
ঐচ.এস.দি.র
৩.১০
১৩১.৭
১৪১.১
১৩৬.১
১৪১.২
১৪৫.৬
১৫৭.৭
III. মেনুফেকচর তৌরবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১৩৫.৯
১৩৬.৬
১৩৬.৫
১৩৭.২
১৩৮.৪
১৪১.৬
এম.এফ./ও. চান-থক্নবগী পোত্থোকশিং
৯.১২
১৫৮.৫
১৫৭.৬
১৫৬.৬
১৫৬.৯
১৫৯.৮
১৬৪.৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাওশিং অমসুং মহাওশিং
২.৬৪
১৮৭.৩
১৮৪.২
১৮০.১
১৮০.৮
১৮৮.৯
২০০.২
এম.এফ./ও. বিবরেজশিং
০.৯১
১২৭.৪
১২৭.৩
১২৭.২
১২৭.৩
১২৮.৪
১২৭.৬
এম.এফ./ও. হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং
০.৫১
১৬০.২
১৫৯.১
১৬১.৯
১৬০.৭
১৬০.৭
১৬১.৩
এম.এফ./ও. তেক্সতাইলশিং
৪.৮৮
১৩৪.৮
১৩৮.১
১৩৯.২
১৪০.২
১৪২.৪
১৪৩.৫
এম.এফ./ও. শেৎনবা ফিরোল
০.৮১
১৪৪.২
১৪৪.২
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৫.২
১৪৫.২
এম.এফ./ও. শাউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং
০.৫৪
১১৯.০
১১৮.৭
১১৯.৮
১২০.৯
১২১.৩
১২১.৭
এম.এফ./ও. উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক
০.৭৭
১৪১.৪
১৪২.১
১৪২.৫
১৪১.৯
১৪২.৪
১৪৪.১
এম.এফ./ও. চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
১৩৭.২
১৩৯.৬
১৪১.২
১৪২.১
১৪২.৪
১৪৬.৭
এম.এফ./ও. কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
১৩৪.৩
১৩৬.৪
১৩৬.৮
১৩৭.৫
১৩৯.৩
১৪১.৫
এম.এফ./ও. ফার্মাসিয়ুতিকেলশিং, মেদিস্নেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং
১.৯৯
১৩৬.০
১৩৬.২
১৩৬.৬
১৩৭.১
১৩৮.২
১৩৬.৩
এম.এফ./ও. রব্বর অমসুং প্লাস্তিককী পোত্থোকশিং
২.৩০
১২৬.৭
১২৭.৬
১২৭.১
১২৭.৩
১২৭.১
১২৯.৮
এম.এফ./ও. অতৈ নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোকশিং
৩.২০
১২৩.৮
১২৫.৩
১২৫.১
১২৫.৮
১২৬.৩
১২৭.৩
সিমেন্ত, সুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৬.৫
১২৮.৯
১২৭.১
১২৭.০
১২৭.৯
১২৯.০
এম.এফ./ও. মরুওইবা মেতালশিং
৯.৬৫
১৪৩.৯
১৪৩.৬
১৪১.৯
১৪৩.১
১৪৫.১
১৫৬.২
মিল্দ স্তীল – তঙ্খায় লোইরবা স্তীল
১.২৭
১২০.৯
১১৯.৩
১১৮.২
১২০.৬
১২১.৪
১২৭.৯
এম.এফ./ও. ফেব্রিকেতেৎ ওইবা মেতালগী পোত্থোকশিং, , মেচিন্নরী অমসুং ইক্যুপমেন্ত নত্তনা
৩.১৫
১৩০.৯
১৩২.৪
১৩৩.১
১৩৩.২
১৩৩.০
১৩৪.৪
খঙহনজবা: * = প্রোবিজনেল, এম.এফ./ও.= মেনুফেকচর ওফ

Ministry of Commerce & Industry
WPI based rate of inflation for March at 14.55%
The high rate of inflation primarily due to rise in prices of crude petroleum and natural gas, mineral oils, basic metals, etc
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of March, 2022 (Base Year: 2011-12)
18 APR 2022 12:24PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation is 14.55% (Provisional) for the month of March, 2022 (over March, 2021) as compared to 7.89% in March, 2021.The high rate of inflation in March, 2022 is primarily due to rise in prices of crude petroleum and natural gas, mineral oils, basic metals, etc owing to disruption in global supply chain caused by Russia-Ukraine conflict.
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) released index numbers of wholesale price in India (Base Year: 2011-12) for the month of March, 2022 (Provisional) and for the month of January, 2022 (Final) today. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below.
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Jan-22 (F)
Feb-22 (P)
Mar-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
143.8
13.68
144.9
13.11
148.8
14.55
I Primary Articles
22.6
167.5
15.60
166.8
13.39
170.3
15.54
II Fuel & Power
13.2
135.3
34.36
139.0
31.50
146.9
34.52
III Manufactured Products
64.2
137.2
9.50
138.4
9.84
141.6
10.71
Food Index
24.4
166.3
9.55
166.4
8.47
167.3
8.71
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
The month over month change in WPI index for the month of March, 2022 stood at 2.69 % as compared to February, 2022. The monthly change in WPI index for last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22 (P)
Mar-22(P)
All Commodities
100.00
2.40
2.13
-0.28
0.35
0.76
2.69
I. Primary Articles
22.62
3.36
3.31
0.00
-0.53
-0.42
2.10
II. Fuel & Power
13.15
5.88
7.94
-1.62
1.12
2.73
5.68
III. Manufactured Products
64.23
1.42
0.52
-0.07
0.51
0.87
2.31
Food Index
24.38
2.84
2.34
-0.82
-1.71
0.06
0.54
Note: P: Provisional, # Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):-The index for this major group increased by 2.10% to 170.3 (provisional) in March, 2022 from 166.8 (provisional) for the month of February, 2022. Prices of Crude Petroleum & Natural Gas (21.18%), Minerals (9.72%) and Non-food Articles (2.94%) increased in March, 2022 as compared to February, 2022. Prices of Food Articles (-0.82%) declined in March, 2022 as compared to February, 2022.
2. Fuel & Power (Weight 13.15%):-The index for this major group increased by 5.68% to 146.9 (provisional) in March, 2022 from 139.0 (provisional) for the month of February, 2022. Prices of Mineral Oils (9.19%) increased in March, 2022 as compared to February, 2022.
3. Manufactured Products (Weight 64.23%):-The index for this major group increased by 2.31% to 141.6 (provisional) in March, 2022 from 138.4 (provisional) for the month of February, 2022. Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 18 groups that have witnessed increase in prices while 3 groups have witnessed decrease in prices in March, 2022 as compared to February, 2022.The increase in prices is mainly contributed by basic metals, food products, chemical & chemical products and textiles .Some of the groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of other transport equipment; pharmaceuticals, medicinal chemical & botanical products; beverages in March, 2022 as compared to February, 2022.While the Manufacture of wearing apparel remain unchanged in March, 2022 as compared to February, 2022.
WPI food index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 166.4 in February, 2022 to 167.3 in March, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index increased from 8.47% in February, 2022 to 8.71% in March, 2022.
Final index for the month of December 2021 (Base Year: 2011-12=100): For the month of January, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 143.8 and 13.68% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for March, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y- o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
Response Rate: The WPI for March, 2022 have been compiled at a weighted response rate 84.4 percent, while the final figure for January, 2022 is based on the weighted response rate of 92.0percent. The Provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
Next date of Press Release: WPI for the month of April, 2022 would be released on 17/5/2022.
For Kind Attention
The data collection of New Series of WPI (Base 2017-18) has also started with help of the Field Operation Division, National Statistical office, Government of India. The Industry Associations may ask industrial establishments (if selected) spread across the country to cooperate with the Survey Supervisor/Survey Enumerators of the NSO in collection of data since April 2017 on monthly basis.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for March, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Latest Month) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2020-2021
2021-2022*
2020-2021
2021-2022*
Mar-21
Mar- 2022*
ALL COMMODITIES
100
148.8
1.41
2.69
1.29
12.96
7.89
14.55
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
170.3
0.20
2.10
1.70
10.17
7.28
15.54
A. Food Articles
15.26
169.0
-0.70
-0.82
3.15
4.09
3.44
8.06
Cereals
2.82
167.7
0.19
2.13
-2.59
1.66
-4.08
8.12
Paddy
1.43
163.2
-0.12
0.93
1.84
-0.74
1.38
1.05
Wheat
1.03
171.4
0.47
3.19
-4.00
4.73
-7.73
14.04
Pulses
0.64
175.1
1.42
0.92
11.63
6.80
13.14
2.22
Vegetables
1.87
179.7
-10.51
-15.48
3.37
0.42
-5.19
19.88
Potato
0.28
179.2
-2.51
5.85
49.95
-34.28
-33.40
24.62
Onion
0.16
218.6
-33.51
-18.13
-16.73
-7.07
5.15
-9.33
Fruits
1.60
177.1
5.05
5.35
1.45
11.26
16.18
10.62
Milk
4.44
159.7
0.19
1.20
4.57
2.18
2.65
2.90
Eggs, Meat & Fish
2.40
169.6
0.19
1.37
2.85
8.47
5.59
9.42
B. Non-Food Articles
4.12
175.2
1.97
2.94
1.33
21.21
11.94
25.41
Oil Seeds
1.12
226.6
5.53
5.20
6.82
32.61
23.58
22.49
C. Minerals
0.83
224.7
2.06
9.72
6.78
18.35
19.96
19.46
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
151.6
4.67
21.18
-17.44
56.52
38.49
69.20
Crude Petroleum
1.95
161.9
6.01
25.41
-15.69
77.77
84.13
83.56
II. FUEL & POWER
13.15
146.9
3.31
5.68
-8.03
32.86
9.75
34.52
LPG
0.64
133.0
6.39
5.22
-2.75
43.33
10.82
24.88
Petrol
1.60
149.6
9.80
6.40
-11.89
63.14
21.72
53.44
HSD
3.10
157.7
9.28
8.31
-14.39
59.57
19.77
52.22
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
141.6
1.51
2.31
2.76
11.01
7.84
10.71
Mf/o Food Products
9.12
164.6
2.18
3.00
5.59
11.60
9.74
9.88
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
200.2
4.93
5.98
20.26
30.25
35.51
16.06
Mf/o Beverages
0.91
127.6
0.32
-0.62
0.71
1.95
0.32
2.08
Mf/o Tobacco Products
0.51
161.3
-0.75
0.37
2.48
1.90
2.14
2.22
Mf/o Textiles
4.88
143.5
2.00
0.77
-0.10
14.91
9.17
12.64
Mf/o Wearing Apparel
0.81
145.2
0.29
0.00
0.18
3.28
1.16
3.71
Mf/o Leather and Related Products
0.54
121.7
0.77
0.33
-0.59
1.13
0.09
3.49
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
144.1
1.10
1.19
0.70
4.70
3.69
4.65
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
146.7
3.98
3.02
0.52
12.77
8.55
12.24
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
141.5
2.03
1.58
0.60
12.86
8.74
12.66
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
136.3
0.45
-1.37
2.81
3.73
2.85
2.17
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
129.8
2.75
2.12
2.57
12.16
11.27
8.62
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
127.3
1.95
0.79
0.79
5.11
3.53
5.91
Cement, Lime and Plaster
1.64
129.0
3.17
0.86
1.14
4.52
3.87
4.37
Mf/o Basic Metals
9.65
156.2
2.39
7.65
4.87
25.50
16.98
25.97
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
127.9
4.45
5.35
4.94
18.94
15.14
15.96
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
134.4
0.91
1.05
0.37
12.44
5.64
10.34
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22*
Mar-22*
ALL COMMODITIES
100.0
13.83
14.87
14.27
13.68
13.11
14.55
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
7.38
10.21
13.78
15.60
13.39
15.54
A. Food Articles
15.26
0.06
4.82
9.68
10.40
8.19
8.06
Cereals
2.82
3.15
3.98
5.16
5.48
6.07
8.12
Paddy
1.43
-0.55
-0.18
0.25
0.56
0.00
1.05
Wheat
1.03
8.14
10.14
11.41
10.40
11.03
14.04
Pulses
0.64
5.01
2.84
3.91
4.63
2.72
2.22
Vegetables
1.87
-17.45
3.44
31.46
38.34
26.93
19.88
Potato
0.28
-50.10
-48.18
-42.48
-14.45
14.78
24.62
Onion
0.16
-24.28
-34.39
-19.08
-15.98
-26.37
-9.33
Fruits
1.6
16.70
15.50
15.16
12.36
10.30
10.62
Milk
4.44
1.75
1.81
2.08
2.21
1.87
2.90
Eggs, Meat & Fish
2.4
6.39
9.40
6.81
10.18
8.14
9.42
B. Non-Food Articles
4.12
18.41
13.41
19.28
20.48
24.23
25.41
Oil Seeds
1.12
26.39
24.88
27.80
23.27
22.88
22.49
C. Minerals
0.83
16.57
26.18
18.87
30.03
11.12
19.46
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
86.36
71.11
47.50
55.40
46.14
69.20
Crude Petroleum
1.95
106.77
84.46
51.38
60.59
55.17
83.56
II. FUEL & POWER
13.15
38.61
44.37
38.08
34.36
31.50
34.52
LPG
0.64
53.77
66.62
60.30
48.98
26.27
24.88
Petrol
1.60
69.74
89.75
75.13
66.58
58.33
53.44
HSD
3.10
75.13
87.14
70.55
64.00
53.59
52.22
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
12.87
12.34
10.71
9.50
9.84
10.71
Mf/o Food Products
9.12
12.81
10.67
8.75
8.06
9.00
9.88
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
33.21
24.38
16.19
13.71
14.90
16.06
Mf/o Beverages
0.91
2.99
2.99
3.41
2.83
3.05
2.08
Mf/o Tobacco Products
0.51
1.65
1.92
2.99
1.90
1.07
2.22
Mf/o Textiles
4.88
17.42
18.24
16.88
13.89
14.01
12.64
Mf/o Wearing Apparel
0.81
4.27
3.37
3.95
3.73
4.01
3.71
Mf/o Leather and Related Products
0.54
1.10
0.68
1.01
1.94
3.94
3.49
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
5.76
5.49
5.32
4.11
4.55
4.65
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
14.91
16.33
16.41
14.60
13.29
12.24
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
14.98
15.40
14.29
13.82
13.16
12.66
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
4.21
3.18
3.56
4.26
4.07
2.17
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
15.18
13.93
11.10
9.65
9.29
8.62
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
6.27
7.19
6.56
7.16
7.12
5.91
Cement, Lime and Plaster
1.64
5.95
8.23
6.18
6.72
6.76
4.37
Mf/o Basic Metals
9.65
32.14
28.79
22.54
16.53
19.82
25.97
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
25.94
19.30
14.53
12.50
14.96
15.96
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
14.22
14.24
12.89
11.28
10.19
10.34
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22*
Mar-22*
ALL COMMODITIES
100.0
140.7
143.7
143.3
143.8
144.9
148.8
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
163.0
168.4
168.4
167.5
166.8
170.3
A. Food Articles
15.26
171.6
178.3
176.7
172.0
170.4
169.0
Cereals
2.82
160.4
161.9
162.9
163.6
164.2
167.7
Paddy
1.43
162.8
162.8
162.6
162.9
161.7
163.2
Wheat
1.03
159.4
162.9
164.1
164.6
166.1
171.4
Pulses
0.64
178.3
177.4
175.2
174.0
173.5
175.1
Vegetables
1.87
238.0
291.3
281.2
236.0
212.6
179.7
Potato
0.28
204.6
254.5
209.6
171.7
169.3
179.2
Onion
0.16
293.1
290.2
267.6
265.5
267.0
218.6
Fruits
1.6
173.3
167.7
163.3
161.8
168.1
177.1
Milk
4.44
157.3
157.5
157.3
157.4
157.8
159.7
Eggs, Meat & Fish
2.4
161.4
163.0
161.5
165.6
167.3
169.6
B. Non-Food Articles
4.12
153.7
156.5
164.6
165.9
170.2
175.2
Oil Seeds
1.12
199.7
202.3
210.1
210.8
215.4
226.6
C. Minerals
0.83
178.7
198.6
204.7
224.7
204.8
224.7
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
118.9
115.5
109.3
122.3
125.1
151.6
Crude Petroleum
1.95
116.0
111.6
104.0
119.8
129.1
161.9
II. FUEL & POWER
13.15
126.0
136.0
133.8
135.3
139.0
146.9
LPG
0.64
116.1
132.8
136.9
131.4
126.4
133.0
Petrol
1.60
125.1
138.9
133.1
135.1
140.6
149.6
HSD
3.10
131.7
141.1
136.1
141.2
145.6
157.7
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
135.9
136.6
136.5
137.2
138.4
141.6
Mf/o Food Products
9.12
158.5
157.6
156.6
156.9
159.8
164.6
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
187.3
184.2
180.1
180.8
188.9
200.2
Mf/o Beverages
0.91
127.4
127.3
127.2
127.3
128.4
127.6
Mf/o Tobacco Products
0.51
160.2
159.1
161.9
160.7
160.7
161.3
Mf/o Textiles
4.88
134.8
138.1
139.2
140.2
142.4
143.5
Mf/o Wearing Apparel
0.81
144.2
144.2
144.7
144.7
145.2
145.2
Mf/o Leather and Related Products
0.54
119.0
118.7
119.8
120.9
121.3
121.7
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
141.4
142.1
142.5
141.9
142.4
144.1
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
137.2
139.6
141.2
142.1
142.4
146.7
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
134.3
136.4
136.8
137.5
139.3
141.5
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
136.0
136.2
136.6
137.1
138.2
136.3
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
126.7
127.6
127.1
127.3
127.1
129.8
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
123.8
125.3
125.1
125.8
126.3
127.3
Cement, Lime and Plaster
1.64
126.5
128.9
127.1
127.0
127.9
129.0
Mf/o Basic Metals
9.65
143.9
143.6
141.9
143.1
145.1
156.2
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
120.9
119.3
118.2
120.6
121.4
127.9
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
130.9
132.4
133.1
133.2
133.0
134.4
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of