ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা মাধবপুর ঘেদ ফেস্তিবেলদা শরুক য়াখ্রে
হৌজিক্কী অমসুং তুংগী মীরোলনা কলচরেলগী ওইবা হৌরকফমদগী লোয়ননা শম্নগদবনি
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা অৱাং-নোংপোক্তা চাউখৎপা পুরক্লি: শ্রী থাকুর
12 APR 2022 8:17PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি গুজরাত্তা নুমিৎ-মরিনিগী ‘মাধবপুর ঘেদ ফেয়র’গী অহুমশুবা নুমিৎতা শরুক য়াখ্রে। থৌরম অসিদা মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী এন. বিরেন সিংহ অমসুং গুজরাত সরকারগী মন্ত্রীশিংসু শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা হায়খি মাধবপুর ঘেদ ফেস্তিবেল অসি লৈবাক অসিগী নোংপোক্লোদা থাপ্না লৈবা অমসুং নোংচুপলোমগী মফমশিংগা পুনফম ওইরিবা অমসুং ভারতকী মীয়ামগী থেংনফম ওইরিবা খ্বায়দগী ৱাংবা মার্কা অমনি। অৱাং নোংপোক্কী মফমশিংদা চাউখৎ থৌরাংগী পায়খৎলিবা থবকশিং অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি লুক ইস্ত পোলিসী অসিনা এক্ত ইস্ত পোলিসীদা ওন্থোরকপা অসি হৌজিক লৈরিবা সরকার অসি খক্তনা ঙম্বনি অমসুং ভারতকী অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা অমুক্ত থোকখিদ্রিবা মওংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং খুদোংচাবশিংদা চাউখৎপা উবা ফংলি।
শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাগী সরকারনা ভারতকী মাংখ্রবা থায়নদগী চৎনরক্লবা হেরিতেজ হিংগৎনবা কন্না হোৎনরী অমসুং হায়রিবা অসিদা প্রধান মন্ত্রীগী মখাদা কেদরনাথ জী লাইশং অসি য়াম্না চাউনা হিংগৎলক্লি অমসুং অতোপ্পা অমদনা সোমনাথ লাইশংসু অৱাংবা থাক অমা ফংবা ঙম্লি। মন্ত্রীনা কাশি বিস্বানাথ কোরিদোরদা, কেন্দ্র সরকারনা রাম লাইশং অমসুং চার ধাম ফজনবা শেমশিনবদা কেন্দ্র সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতনা ১৯৪৭দা রাজনিতীগী ওইবা নিং-তম্বা ফংবা মতমদা কলচরেলগী নিং-খা তম্বদি ফংবা ঙমখিদে অমসুং মসি ২০১৪ খক্তদনি কলচরেল নেস্নেলিজম অসি রাজনিতীগী খন্নবগী মরুওইবা শরুক অমা ওইরকখিবা অসি। মন্ত্রীনা হৌজিক্কী অমসুং তুংগী মীরোলনা কলচরেলগী ওইবা হৌরকফমদগী লোয়ননা শম্নহন্নবা পুক্নিং কন্না থৌগৎখি অমসুং হায়খি মসি ঐখোয়গী ইথৌদাংনি মদুদি ঐখোয়গী কলচরেল লেগেসীগী ৱারীশিং মীয়ামদা শন্দোক্কদবনি।
মন্ত্রীনা অবু ধাবিদা হন্দক্তা মহাক্না চৎখিবা খোঙচৎপু নিংশিংখি অমসুং হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীগী মখাদা অমত্তা ওইবগী মরী শাগৎপনা গুলফ লৈবক্না হৌজিক চাউরবা স্বামি নরায়ন লাইশং অমগী ময়ুম ওইরে।
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা অচেৎপা ৱাফম থমখি মদুদি আই.অমসুং বি.গী মন্ত্রালয় অমদি মসিগী মেদিয়া য়ুনিৎশিংগা লোয়ননা ফেস্তিবেল অসিবু পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং হেন্না ফবা অমা ওইহনগনি।
মাধবপুর ঘেদ ফেস্তিবেল অসি ২০২২গী এপ্রিল ১০দগী ১৩ ফাওবা পাংথোক্লি। ফেস্তিবেল অসি ভারতকী রাস্ত্রপতিনা হৌদোকখি অমসুং কলচর মন্ত্রালয় অমসুং দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মন্ত্রালয়গা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা গুজরাত সরকারনা শিল্লি।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister Shri Anurag Thakur attends Madhavpur Ghed Festival
Current and future generations must connect with cultural roots
Unprecedented development in North East under PM Narendra Modi: Shri Thakur
12 APR 2022 8:17PM by PIB Delhi
Union Minister of Information and Broadcasting Shri Anurag Thakur today attended the third day of the four-day 'Madhavpur Ghed Fair' in Gujarat. The event was also attended by Shri N Biren Singh, Chief Minister of Manipur and Ministers of Government of Gujarat.
Addressing the audience on the occasion the Minister said Madhavpur Ghed Festival is highest symbol of connecting people of India and the festival brings together the far east of the country and the west. Speaking on the developmental work being carried out in the States of north-east Shri Thakur said Look East Policy has become Act East Policy only under the current Government and north eastern states of India have since seen unprecedented development in infrastructure and facilities.
Shri Thakur said that the Government under Prime Minister Narendra Modi has actively worked towards reviving India's lost cultural heritage and it is under the Prime Minister that Kedarnathji Temple has seen a grand upliftment on the one hand while grandeur of Somnath temple has achieved new highs on the other. The Minister extolled the work done by the Union Government on Kashi Vishwanath Corridor, construction of Ram Temple and beautification of Char Dham.
The Minister said that while India gained political independence in 1947, cultural independence was not achieved and it is only in 2014 that cultural nationalism became a crucial part of political discourse. The Minister exhorted the current and future generations to connect with their cultural roots and said it was our responsibility that stories from our cultural legacy are propagated among the masses.
The Minister recalled his recent visit to Abu Dhabi and said it was because of the harmonious relations established under the Prime Minister that a Gulf country will now be home to a grand Swami Naranyan Temple.
Shri Anurag Thakur promised that Ministry of I&B along with its media units will promote the festival and add to its magnificence.
The Madhavpur Ghed Festival is being held from 10th to 13th April 2022. The festival was inaugurated by the President of India and is being organised by Government of Gujarat in partnership with Ministry of Culture and Ministry of Development of North Eastern Region.