Ministry of Culture
Vice–President to confer Sangeet Natak Akademi awards and Lalit Kala Akademi awards on 9th April, 2022 at Vigyan Bhawan, New Delhi
08 APR 2022 4:01PM by PIB Delhi
The Vice-President, Shri M. Venkaiah Naidu will present the Sangeet Natak Akademi Fellowship and Sangeet Natak Awards for the year 2018 to 44 eminent artists (4 Fellows and 40 awardees), and 3 Fellows and 20 National Awards of Lalit Kala Akademi for the year 2021 in a joint ceremony to be held on 9thApril, 2022 at 11a.m at Vigyan Bhawan, New Delhi.
Sangeet Natak Akademi has elected four Fellows in the year 2018 for their eminent contribution in the field of the Performing Arts, namely Shri Zakir Hussain, Shri Jatin Goswami, Dr. Sonal Mansingh and Shri Thiruvidaimarudur Kuppiah Kalyanasundaram. The Lalit Kala Akademi has awarded the prestigious Fellowship to three outstanding artists with an expansive oeuvre namely Shri Himmat Shah, Shri Jyoti Bhatt and Shri Shyam Sharma.
Sangeet Natak Akademi Awards (Akademi Puraskar) are national honours bestowed by the Republic of India on performing artists as well as teachers and scholars in the field of performing arts. The recipients are selected by the Akademi’s General Council, consisting of distinguished musicians, dancers, theatre artists and scholars in these disciplines and nominees of the Government of India, State Governments and Union Territories of the Indian Union.
The National Exhibition of Art is organised annually by the Lalit Kala Akademi as it’s the most prestigious event, showcasing the brilliance and capacious oeuvre of the awarded artists. The 62nd National Exhibition organised this year is a platform to showcase the outstanding artists on a nationwide scale.
The 62nd National Exhibition of Art will be inaugurated by Minister of Culture, Shri G. Kishan Reddy on 9th April 2022 in the Galleries of Lalit Kala Akademi, New Delhi in the gracious presence of Minister of State for Culture, Smt. Meenakashi Lekhi.
Following the Award ceremony, Sangeet Natak Akademi has scheduled a festival of Performing Arts from 9th -19th April, 2022 at Kamani Auditorium and Meghdoot Complex, Rabindra Bhavan, New Delhi. Shri G. Kishan Reddy, Minister of Culture and Smt. Meenakashi Lekhi, Minister of State for Culture, will inaugurate the festival on 9th April 2022 at Kamani Auditorium, New Delhi.
The festival of Performing Arts showcasing the Akademi awardees will continue for a period of eleven days bringing to the audience a delectable range of performances from across the length and breadth of the country and ranging over a wide spectrum of genres such as music, dance, drama, folk & tribal and allied arts and puppetry.

কল্চর মন্ত্রালয়
উপ রাস্ত্রপতিনা ২০২২গী এপ্রীল ৯দা ন্যু দিল্লীগী বিগ্যান ভাবনদা সনগীত নাতক একাদমী এৱার্দশিং অমদি ললিত কলা একাদমী এৱার্দশিং খুৎশিন্নগনি
08 APR 2022 4:01PM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম. ভেনকাইয়া নাইদুনা ২০২২গী এপ্রীল ৯গী অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা ন্যু দিল্লীগী বিগ্যান ভাবনদা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অমদা ২০১৮গী সনগীত নাতক একাদমী ফেল্লোশিপ অমদি সনগীত নাতক এৱার্দশিং মমিং লৈরবা আর্তিস্ত ৪৪ (ফেল্লো ৪ অমসুং এৱার্দী ৪০)দা, অমদি ২০২১ চহিগী ওইনা ফেল্লো ৩ অমসুং মীওই ২০দা ললিত কলা একাদমীকী নেসনেল এৱার্দশিং খুৎশিন্নগনি৷
সনগীত নাতক একাদমীনা ২০১৮ চহিদা ফেল্লো মরী, মমিং ওইনা পল্লবদা শ্রী জকির হুসেন, শ্রী জতিন গোস্বমি, দা. সোনাল মন্সিং অমসুং শ্রী তিরুবিদাইমরুদুর কুপাইয়া কালয়নাসুন্দরামবু মখোয়না পর্ফোমিং আর্তসকী ফিল্দদা লৌরিবা মশক নাইরবা থৌদাং অদুগীদমক খনখিবনি৷ হেন্দোক্না মমিং লৈরবা আর্তিস্ত অহুম মমিং ওইনা পল্লবদা শ্রী হিম্মত শাহ, শ্রী জ্যোতি ভাত অমসুং শ্রী শ্যাম শর্মদা ললিত কলা একাদমীনা লেমজনিংঙাই ওইরবা ফেল্লোশিপ পীখ্রে৷
সনগীত নাতক একাদমী এৱার্দস (একাদমী পুরস্কর) অসি নেসনেল ওনরশিংনি, মসি ভারতনা আর্তসকী শিনফমদা লৈরিবা পর্ফোমিং আর্তিস্তশিং, ওজাশিং অমদি স্কোলরশিংদা পী৷ মনা ফংগদৌরিবা মীওইশিং অসি মমিং লৈরবা ম্যুজিসিয়নশিং, জগোই শাবীশিং, থ্রেতর আর্তিস্তশিং অমদি হায়রিবা দিসিপ্লিনশিং অসিদা লৈরিবা স্কোলরশিং অমসুং ভারত সরকার, রাজ্য সরকারশিং অমদি ইন্দিয়ন য়ুনিয়নগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী নোমিনীশিং য়াওরিবা একাদমীগী জেনেরেল কাউন্সিলনা খল্লি৷
আর্তকী নেসনেল একজিবিসন অসি চহি খুদিংগী ললিত কলা একাদমীনা শিল্লি, মসি খ্বাইদগী লেমজনিংঙাই ওইরবা থৌরমনি, মসিনা মনা ফংলিবা আর্তিস্তশিংগী থোইদোক হেন্দোকপা তেলেন্ত অমদি আর্তিস্তকী পাক-চাওরবা বোদী ওফ ৱার্ক অদুবু উৎলি৷ চহি অসিগী ওইনা শিল্লিবা ৬২শুবা নেসনেল একজিবিসন অসি নেসনৱাইদ স্কেলদা থোইদোক হেন্দোক্লবা আর্তিস্তশিংবু উৎথোক্লিবা প্লেতফোর্ম অমনি৷
৬২শুবা নেসনেল একজিবিসন আর্ত অসি কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি মীনাকশি লেখি শরুক য়াদুনা ২০২২গী এপ্রীল ৯দা ন্যু দিল্লীগী ললিত কলা একাদমীগী গেল্লরীসতা কলচর মন্ত্রী শ্রী কিসন রেদ্দীনা হৌদোক্লগনি৷
এৱার্দ পীবগী থৌরম অসিগী মখা চৎথরকপদা, সনগীত নাতক একাদমীনা ন্যু দিল্লীদা লৈরিবা কমানি ওদিতোরিয়ম অমসুং মেঘদুত কমপ্লেক্স, রবিন্দ্র ভাবনদা ২০২২গী এপ্রীল ৯-১৯ ফাওবা পর্ফোমিং আর্তসকী কুহ্মৈ অমা পাংথোক্নবা মতম লেপখ্রে৷ কলচরগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দী অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি মীনাকশি লেখিনা ২০২২গী এপ্রীল ৯দা ন্যু দিল্লীগী কমানি ওদিতোরিয়মদা পাংথোক্কদৌরিবা কুহ্মৈ অসি হৌদোক্কনি৷
একাদমী এৱার্দীশিংবু উৎলিবা পর্ফোমিং আর্তসকী কুহ্মৈ অসি লেপ্প-লৈতনা নুমিৎ ১১ চুপনা পাংথোক্কনি, মসিনা য়েংলিবা মীয়ামদা লৈবাক শিনবা থুংবদগী অমদি ইশৈ, জগোই, দ্রমা, ফোল্ক অমসুং ত্রাইবেল অমদি মরী লৈনবা আর্তস অমসুং পপ্পেত্রীগুম্বা জেনরী কয়াগী পর্ফোমেন্সশিং উৎলগনি৷