প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া ইকনোমিক কোওপরেসন এন্দ ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (ইন্দওস ই.সি.তি.এ.) ভর্চুএল ওইনা খুৎয়েক পীনবগী থৌরমদা থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরি ৱাহন্থোক
02 APR 2022 2:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী মোরিসন,
ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ভারতকী ত্রেদ মন্ত্রীশিং,
অমসুং ঐখোয়গী ইরক্তা তিল্লিবা লৈবাক অনিগী মরুপ পুম্নমক,
খুরুমজরি!
থা অমগী মনুংদা ঙসি অসিনা ঐহাক্কী মরুপ স্কোতকা লোয়ননা মাই-মাই উনদুনা অহুমরক শুবা ওইনা ৱারী শাবনি। ঐখোয়না মমাংগী চয়োলদা পাঙথোকখিবা ভর্চুএল সম্মিত্তা য়াম্না কান্নরবা খন্ন-নৈনবা অমা পাঙথোকখি। মতম অদুদা ঐখোয়না ঐখোয়গী তীমশিংদা অথুবদা ইকনোমিক কোওপরেসন অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্তশিংদা নেগোসিএসনশিং তৌদুনা ৱারোইশিন পুরক্নবা পাউতাক পীখি। অমসুং ঙসি মরু ওইরবা এগ্রীমেন্ত অসি খুৎয়েক পীবদা ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইবা পোকই। মসিগী শীংথানীংঙাই ওইরবা মাইপাক অসিগীদমক ঐহাক্না লৈবাক অনিমক্কী ত্রেদ মন্ত্রীশিং অমসুং মখোয়গী ওফিসিএলশিংদা থমোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
ঐহাক্না মরু ওইনা ওস্ত্রেলিয়াগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী অমসুং প্রধান মন্ত্রী মোরিসনগী হৌজিক ত্রেদ এনভোই ওইরিবা, মিস্তর তোনী এবোতবধ থাগৎপা ফোঙদোকচনীংই। থৌওং অসি খুমাং চাউশিনহনবদা মহাক্না হোৎনখিবশিং অদুনা শরুক তমখি।
মরুপশিং,
অতেনবা মতমগী মনুংদা অসিগুম্বা মরু ওইবা এগ্রীমেন্ত অমগী ৱারোইশিন পুরকপা ঙমবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা অমনা অমবু থাজনবগী চাং অদু উৎলি। মসি ঐখোয়গী বাইলেতরেলগী ওইবা মরী অসিগীদমক পুৱারী ওইরবা মীকুপ অমনি। ঐখোয়গী ইকনোমীশিংদা অমনা অমগী মথৌ তাবশিং থুংহন্নবা হোৎনবদা চাউনা তৌবা ঙম্বা লৈ। এগ্রীমেন্ত অসিগী খুত্থাংদা ঐহাক্না লৈবাক অনিনা মখোয়গী খুদোংচাবশিং মপুং ফানা শীজিন্নবা ঙমহল্লগনি হায়না থাজবা থম্লি।
এগ্রীমেন্ত অসিনা ঐখোয়গী মরক্তা মহৈরোয়শিং, প্রোফেস্নেলশিং, অমসুং তুরিস্তশিং একচেঞ্জ তৌনবদা লায়থোকহল্লগনি, মখা তানা মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। ঐহাক্না ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া ইকনোমিক কোওপরেসন এন্দ ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (“ইন্দওস ই.সি.তি.এ.”) অসি নীংথিনা অমসুং মাইপাক্না নেগোসিএসন তৌখিবগীদমক লৈবাক অনিমক্কী তীমশিংদা ঐহাক্না অমুক্কা হন্না থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
ঐহাক্না ঙসিগী থৌরম অসিদা শরুক য়াবীবগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোরিসনবু থমোয় শেংনা থাগৎচরি, অমসুং ওস্ত্রেলিয়াদা পাঙথোক্কদৌরিবা মীখলশিং অসি মাইপাক্না পাঙথোকপা ওইয়ু হায়না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি। অমসুং হয়েং শান্নগদৌরিবা ৱর্ল্দ কপ ফাইনেল অসিগীগী ওস্ত্রেলিয়াগী নুপী ক্রিকেৎ তীমদা য়াইফ-মঙ্গোলসু পীজরি।
খুরুমজরি!
খঙহনজবা - মসি প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোলগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি। তশেংবা ৱারোলদি হিন্দীদা পীখি।

Prime Minister's Office
English Translation of Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Virtual Signing Ceremony of India-Australia Economic Cooperation and Trade Agreement (IndAus ECTA)
02 APR 2022 2:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Morrison,
Trade Ministers of Australia and India,
And all the friends of the two countries who have joined us,
Namaskar!
Today, in less than a month, this is my third face-to-face interaction with my friend, Scott. We had a very productive discussion in the Virtual Summit last week. At that time, we had instructed our teams to conclude the negotiations on the Economic Cooperation and Trade Agreement at the earliest. And I am very happy that today this important agreement is being signed. For this extraordinary achievement, I heartily congratulate the Trade Ministers and their officials of both the countries.
I would also like to particularly congratulate the former Prime Minister of Australia and the current trade envoy of the Prime Minister Morrison, Mr. Tony Abbott. His efforts have contributed in accelerating the process.
Friends,
Conclusion of such an important agreement in such a short time shows how much mutual trust exists between the two countries. This is indeed a watershed moment for our bilateral relationship. Our economies have great potential to meet each other's needs. I am sure that through this agreement we will be able to take full advantage of these opportunities.
This agreement will make it easier for us to exchange students, professionals, and tourists, further strengthening these ties. I once again congratulate the teams of the two countries on the effective and successful negotiation of the India-Australia Economic Cooperation and Trade Agreement - "IndAus ECTA".
My heartfelt thanks to Prime Minister Morrison for joining today's event, and my best wishes for the successful conduct of the upcoming elections in Australia. And also best wishes to the Australian women's cricket team for the World Cup final to be played tomorrow.
Namaskar!
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.