কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
কে.এম.এস. ২০২১-২২ (১৩.০৩.২০২২ ফাওবদা)দা এল.এম.তি. ৭৩১.৫৩গী ফৌ লৈখ্রে
লৌমী লাখ ১০৩.৫৩না লুপা করোর ১,৪৩,৩৮০.০৩গী এম.এস.পি. ভেল্যু অসিদগী কান্নবা ফংখ্রে
14 MAR 2022 4:44PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহিশিংদা তৌখিবা অদুগুম্না ফৌ লৈশিনবগী থবক অসি লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা. খারিফ মার্কেতিং সীজন (কে.এম.এস.) ২০২১-২২দা য়াম্না কোম্না পাংথোক্লি।
কে.এম.এস. ২০২১-২২গী ১৩.০৩.২০২২ ফাওবদা চন্দিগর, গুজরাত, অসাম, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ঝারখন্দ, পঞ্জাব, উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, তেলঙ্গনা, রাজস্থান, কেরলা, তামিল নাদু, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল, এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা), বিহার,, ওরিশা, মহারাস্ত্র, পুদুচেরী, চত্তিসগর, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং মধ্য প্রদেশ হায়রিবা রাজশিং/য়ু.তি.শিং এল.এম.তি. ৭৩১.৫৩গী ফৌ লৈশিনখি।
হৌজিক ফাওবদা লৌমী লাখ ১০৩.৪০না লুপা লাখ ১,৪৩,৩৮০.০৩গী এম.এস.পি. ভেল্যু অসিদগী কান্নবা ফংখি।
কে.এম.এস. ২০২১-২২ (১৩.০৩.২০২২ ফাওবা)/ ১৪.০৩.২০২২ ফাওবদা রাজ্যশিংগী মতুং ইন্না ফৌ লৈখিবা
রাজ্য/য়ু.তি.
ফৌ লৌখিবগী চাং (এম.তি.দা)
কান্নখিবা লৌমিশিংগী মশিং
এম.এস.পি. ভেল্যু (লুপা করোরদা)
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৭৫৩৭১৩
৫৮০৪৬৭
৭৩৫৭.২৮
তেলঙ্গনা
৭০২২০০০
১০৬২৪২৮
১৩৭৬৩.১২
অসাম
৮৬১৭৩
১২২৪২
১৬৮.৯০
বিহার
৪৪৮৯৯৭৮
৬৪২১৭৫
৮৮০০.৩৬
চন্দিগর
২৭২৮৬
১৭৮১
৫৩.৪৮
ছত্তিসগর
৯২০১০০০
২১০৫৯৭২
১৮০৩৩.৯৬
গুজরাত
১২১৮৬৫
২৫০৮১
২৩৮.৮৬
হরিয়ানা
৫৫৩০৫৯৬
৩১০০৮৩
১০৮৩৯.৯৭
হিমাচল প্রদেশ
২৭৬২৮
৫৮৫১
৫৪.১৫
ঝারখন্দ
৪৯০৩৪৮
৯৪৬২৫
৯৬১.০৮
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪০৫২০
৮৭২৪
৭৯.৪২
কর্নাতকা
১৭৩৪০৮
৫৮০২৭
৩৩৯.৮৮
কেরলা
২৭৫৪৪৯
১০৯২০৬
৫৩৯.৮৮
মধ্য প্রদেশ
৪৫৮২৬১০
৬৬১৭৫৬
৮৯৮১.৯২
মহারাস্ত্র
১৩৩৫৯৭৩
৪৭৪৮৫৫
২৬১৮.৫১
ওরিশা
৫৫৭৪৬৭০
১২৪৫৯৬১
১০৯২৬.৩৫
পুদুচেরী
২১৭
৩৭
০.৪২
পঞ্জাব
১৮৬৮৫৫৩২
৯২৪২৯৯
৩৬৬২৩.৬৪
এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা)
৩১২৫০
১৪৫৭৫
৬১.২৫
তামিল নাদু
২৩৮৩০২১
৩৫৫০০০
৪৬৭০.৭২
উত্তর প্রদেশ
৬৫৫৩০২৯
৯৪৭৩২৬
১২৮৪৩.৯৪
উত্তরাখন্দ
১১৫৬০৬৬
৫৬০৩৪
২২৬৫.৮৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৬০৩৩৮৭
৬৪৩৪০১
৩১৪২.৬৪
রাজস্থান
৭৩৫৭
৫৬৩
১৪.৪২
অপুনবা
৭৩১৫৩০৭৬
১০৩৪০৪৬৯
১৪৩৩৮০.০৩

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
731.53 LMT of Paddy procured in KMS 2021-22 (up to 13.03.2022)
103.40 Lakh farmers benefitted with MSP value of Rs. 1,43,380.03 crore
14 MAR 2022 4:44PM by PIB Delhi
The paddy procurement is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22 at MSP from farmers, as was done in previous years.
A quantity of 731.53 LMT of Paddy has been procured in KMS 2021-22 up to 13.03.2022 in the procuring States/UTs of Chandigarh, Gujarat, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir, Jharkhand, Punjab, Uttar Pradesh, Uttrakhand, Telangana, Rajasthan, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, West Bengal, NEF (Tripura), Bihar, Odisha, Maharashtra, Puducherry, Chhattisgarh, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh.
Till now about 103.40 Lakh farmers have been benefitted with MSP value of Rs. 1,43,380.03 crore.
State-wise Paddy Procurement in KMS 2021-22 (upto 13.03.2022)/As on 14.03.2022
State/UT
Quantity of Paddy Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
Andhra Pradesh
3753713
580467
7357.28
Telangana
7022000
1062428
13763.12
Assam
86173
12242
168.90
Bihar
4489978
642175
8800.36
Chandigarh
27286
1781
53.48
Chhattisgarh
9201000
2105972
18033.96
Gujarat
121865
25081
238.86
Haryana
5530596
310083
10839.97
Himachal Pradesh
27628
5851
54.15
Jharkhand
490348
94625
961.08
Jammu & Kashmir
40520
8724
79.42
Karnataka
173408
58027
339.88
Kerala
275449
109206
539.88
Madhya Pradesh
4582610
661756
8981.92
Maharashtra
1335973
474855
2618.51
Odisha
5574670
1245961
10926.35
Puducherry
217
37
0.42
Punjab
18685532
924299
36623.64
NEF (Tripura)
31250
14575
61.25
Tamil Nadu
2383021
355000
4670.72
Uttar Pradesh
6553029
947326
12843.94
Uttrakhand
1156066
56034
2265.89
West Bengal
1603387
643401
3142.64
Rajasthan
7357
563
14.42
Total
73153076
10340469
143380.03