PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
14 MAR 2022 5:38PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮০.১৯ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৩৬,১৬৮ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.০৮%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭২%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৪,৩৭৭ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৪,৪১,৪৪৯দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ২,৫০৩ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৪৭% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.৪৭%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৭.৯০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৫,৩২,২৩২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
infographic on covid 19 updates
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ (৩৬,১৬৮) অসি নুমিৎ ৬৭৫নিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫০৩ থেংনদুনা নুমিৎ ৬৮০দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৮০.১৯ হেনগৎখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭২%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি হৌজিক ০.৪৭%দা লৈরি
শীংথানীংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিনবা অমদা ভারতনা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫০৩ খক্তা রিপোর্ত তৌদুনা মসি হৌজিক ফাওবদা নুমিৎ ৬৮০নি অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
মসিগা লোয়ননা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৩৬,১৬৮ ওইদুনা নুমিৎ ৬৭৫তা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শরুক ০.০৮% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭২% দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪,৩৭৭ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৪২,৪৪৯ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৫,৩২,২৩২ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৭.৯০ (৭৭,৯০,৫২,৩৮৩) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৪৭% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৪৭% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
ভেক্সিনেসন তৌবগী লমদা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮০.১৯ (১,৮০,১৯,৪৫,৭৭৯) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,১০,৯৯,০৪০কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০২,৬৪৭
অনিশুবা দোজ
৯৯,৮৪,৭৮৪
প্রিকোসন দোজ
৪৩,১১,৫৬৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১১,৫০৫
অনিশুবা দোজ
১,৭৪,৭৭,৭৫৭
প্রিকোসন দোজ
৬৫,৬৫,২৪৮
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৫৮,৯২,৬০৫
অনিশুবা দোজ
৩,৩৮,৮৩,৮৮০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৩৩,৪৭,৯০২
অনিশুবা দোজ
৪৫,৫৪,৯৪,৩৮৮
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,২৫,৩৭,৭৩৪
অনিশুবা দোজ
১৮,২৮,০১,৪৮৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৫,৯৩,৫৫৭
অনিশুবা দোজ
১১,৩৮,৫০,৯৭৯
প্রিকোসন দোজ
১,০৩,৮৯,৭৪০
প্রিকোসন দোজ
২,১২,৬৬,৫৫৪
অপুনবা
১,৮০,১৯,৪৫,৭৭৯
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805625
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮২.৭৯ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩৮ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(মার্চ ১৪, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮২,৭৯,৪০,২৩০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৭,৩৮,২১,৪৪৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮২.৭৯ (১,৮২,৭৯,৪০,২৩০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.৩৮ (১৭,৩৮,২১,৪৪৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805615
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ
সরকারনা ২০২২গী মার্চ ১৬তগী চহি কাংলুপ ১২-১৩ অমসুং ১৩-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন চাউথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে
চহি ৬০+কী মীওইশিংগী কো-মোর্বিদিতীগী ফিভম লৌথোক্লে; চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা মীওই পুম্বমক হৌজিক ২০২২গী মার্চকী ১৬তগী কোবিদ ভেক্সিনগী প্রিকোসন দোজ কাপথোকপা য়ারগনি
কেন্দ্র সরকারনা সাইন্তিফিক বোদীশিংগা লোয়ননা য়াম্না কুপ্না খন্ন-নৈনরবা মতুংদা ২০২২গী মার্চ ১৬তগী চহি কাংলুপ ১২-১৩ অমসুং ১৩-১৪ (২০০৮,২০০৯ অমসুং ২০১০দা পোকপা হায়বদি হান্ননা চহি ১২গী মথক ওইরবা) মীওইশিংদা কোবিদ১৯গী ভেক্সিনেসন কাপ্পা হৌননবা ৱারেপ লৌখ্রে। কাপকদৌরিবা কোবিদ১৯ ভেক্সিন অসি হায়দ্রাবাদকী বাইওলোজিকেল ইবান্সনা পুথোকপা কোর্বেবাক্সনা ওইগনি।
খঙজিনবা য়াই মদুদি হৌজিক চৎথরিবা কোবিদ১৯গী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী মখাদা চহি ১৪গী মীওইশিং হান্ননা কোবিদ১৯ ভেক্সিন কাপ্পা হৌখ্রে।
সরকারনা মসিসু ৱারেপ লৌখি মদুদি চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ১৯ প্রিকোসন দোজগী কো-মোর্বিদিতীগী ফিভম অথুবা মতমদা লৌথোক্লগনি। মরম অদুনা, ২০২২গী মার্চকী ১৬তগী, চহি ৬০গী মথক্তা লৈবা মীওই খুদিংমক কোবিদ১৯ ভেক্সিনগী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা য়ারগনি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805713
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
14 MAR 2022 5:38PM by PIB Delhi
• 180.19 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 36,168
• Active cases stand at 0.08%
• Recovery Rate currently at 98.72%
• 4,377 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,24,41,449
• 2,503 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.47%)
• Weekly Positivity Rate (0.47%)
• 77.90 cr Total Tests conducted so far; 5,32,232 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
infographic on covid 19 updates
India's current Active caseload (36,168) is lowest in 675 days
2,503 new cases in the last 24 hours are lowest in 680 days
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 180.19 Cr
Recovery Rate currently stands at 98.72%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.47%
In a significant development, India reported only 2,503 new cases in the last 24 hours, making it lowest in 680 days so far.
With this, India’s Active Caseload at 36,168 becomes lowest in 675 days. Active cases now constitute 0.08% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.72%. 4,377 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,41,449.
The last 24 hours saw a total of 5,32,232 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 77.90 Cr (77,90,52,383) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.47% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.47%.
On the vaccination front, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 180.19 Cr (1,80,19,45,779) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,10,99,040 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,02,647
2nd Dose
99,84,784
Precaution Dose
43,11,566
FLWs
1st Dose
1,84,11,505
2nd Dose
1,74,77,757
Precaution Dose
65,65,248
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,58,92,605
2nd Dose
3,38,83,880
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,33,47,902
2nd Dose
45,54,94,388
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,25,37,734
2nd Dose
18,28,01,487
Over 60 years
1st Dose
12,65,93,557
2nd Dose
11,38,50,979
Precaution Dose
1,03,89,740
Precaution Dose
2,12,66,554
Total
1,80,19,45,779
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805625
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 182.79 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.38 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 14th March 2022)
SUPPLIED
1,82,79,40,230
BALANCE AVAILABLE
17,38,21,446
More than 182.79 crore (1,82,79,40,230) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.38 Cr (17,38,21,446) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805615
COVID-19 Vaccination Update
Government decides to expand COVID19 Vaccination for 12-13 yrs and 13-14 yrs age groups from 16th March 2022
Condition of co-morbidity for 60+ population removed; all above 60 years now eligible for Precaution Dose of COVID Vaccine from 16th March 2022
Union Government after due deliberations with scientific bodies has decided to start COVID19 vaccination for 12-13 yr and 13-14 yr age groups (those born in 2008, 2009 and 2010. i.e. those who are already above 12 years of age) of population from 16th March 2022. The COVID19 vaccine to be administered would be Corbevax manufactured by Biological E. Limited, Hyderabad.
It is to be noted that population above 14 years of age is already being administered COVID19 vaccine under the ongoing COVID19 vaccination programme.
Government has also decided that the condition of co-morbidity for COVID19 Precaution Dose for population over 60 years of age will be removed forthwith. Hence, from 16th March 2022 onwards, the entire population above 60 years of age will be eligible for Precaution Dose of COVID19 vaccine.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1805713