প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ডেৰাডুনৰ ছাত্ৰ অনুৰাগ ৰামোলাই অতি কম বয়সতে ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থজনিত বিষয়সমূহত যি দৃষ্টিভংগীৰ পৰিচয় দাঙি ধৰিছে তাৰ প্ৰতি মুগ্ধ হৈ তেওঁলৈ পত্ৰ লিখিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
"আগন্তুক বছৰসমূহত এক শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধিশালী ভাৰত গঢ়ি তোলাত আমাৰ যুৱ প্ৰজন্মৰ অৱদান অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ হ'ব"
11 MAR 2022 2:08PM by PIB Guwahati
দেশৰ যুৱ প্ৰজন্ম, বিশেষকৈ শিক্ষাৰ্থীসকলৰ সৈতে নিয়মিতভাৱে মত বিনিময় কৰি মনোবল বৃদ্ধি কৰি আহিছে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে। 'মন কি বাত', 'পৰীক্ষা পে চৰ্চা' বা ব্যক্তিগত আলাপেই হওঁক প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে বিভিন্ন মাধ্যমৰ জৰিয়তে যুৱপ্ৰজন্মক তেওঁলোকৰ উদ্বেগ আৰু কৌতূহলসমূহ বুজি সদায়ে উৎসাহিত কৰি আহিছে। ইয়াৰ অংশ হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডেৰাডুনৰ একাদশ শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰ অনুৰাগ ৰামোলাৰ পত্ৰৰ উত্তৰ দি তেওঁৰ কলা আৰু ভাৱনা ভূয়সী প্ৰশংসা কৰে।
অনুৰাগৰ চিন্তাধাৰাত মুগ্ধ হৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ পত্ৰখনত এইদৰে লিখে, "আপোনাৰ চিঠিখনৰ শব্দসমূহ আৰু 'ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱ' চিত্ৰৰ বাবে বাছনি কৰা বিষয়বস্তু জৰিয়তে আদৰ্শগত পৰিপক্কতা প্ৰতিফলিত হৈছে। মই আনন্দিত যে আপুনি কৈশোৰৰ পৰাই ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থজড়িত বিভিন্ন বিষয়সমূহ সম্পৰ্কে আপোনাৰ জ্ঞান আছে আৰু এজন দায়িত্বশীল নাগৰিক হিচাপে দেশৰ বিকাশত আপোনাৰ ভূমিকাক সম্পৰ্কে আপুনি সচেতন।"
স্বাৱলম্বী ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত সমগ্ৰ দেশবাসীৰ অৱদানক প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে লিখিছে, "স্বাধীনতাৰ এই অমৃত কালত দেশখনে সন্মিলিত প্ৰয়াসৰ শক্তি আৰু 'সবকা প্ৰয়াস' মন্ত্ৰেৰে আগবাঢ়ি গৈছে। আগন্তুক বছৰসমূহত এক শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধিশালী ভাৰত গঢ়ি তোলাত আমাৰ যুৱ প্ৰজন্মৰ অৱদান অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ হ'ব"।
সফল ভৱিষ্যতৰ বাবে অনুৰাগক শুভেচ্ছা জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে যে সৃজনশীলতাৰ সৈতে অনুৰাগে জীৱনত আগুৱাই যাব আৰু কাংক্ষিত সফলতা লাভ কৰিব।
অনুৰাগক অনুপ্ৰাণিত কৰিবলৈ তেওঁৰ চিত্ৰখন নৰেন্দ্ৰ মোডী এপ আৰু narendramodi.in ৱেবছাইটতো আপলোড কৰা হৈছে।
উল্লেখ্য, ইয়াৰ পূৰ্বে অনুৰাগে প্ৰধানমন্ত্ৰীলৈ এখন পত্ৰ লিখি ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন বিষয়ত তেওঁৰ মতামত ব্যক্ত কৰিছিল। অনুৰাগে তেওঁৰ পত্ৰখনত লিখিছিল যে প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিতো ধৈৰ্য্য নেহেৰুৱাই, কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু আন্তৰিকতাৰে লক্ষ্যৰ দিশে অগ্ৰসৰ হোৱা আৰু সকলোকে লগত লৈ আগবাঢ়ি যোৱাৰ অনুপ্ৰেৰণা তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পৰা লাভ কৰে ।
টোকা: কলা আৰু সংস্কৃতিৰ বাবে অনুৰাগ ৰামোলাক ২০২১ চনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰাষ্ট্ৰীয় শিশু বঁটা প্ৰদান কৰা হৈছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister writes to Dehradun student Anurag Ramola, impressed by the student's understanding of the issues of national interest at a young age
“Contribution of our younger generation is going to be crucial in building a strong and prosperous India in the years to come.”
11 MAR 2022 2:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi keeps on boosting the morale of the country's young generation, especially the students, by establishing periodic dialogues with them. Be it ‘Mann Ki Baat’, ‘Pariksha Pe Charcha’, or personal dialogues, Prime Minister Modi has always encouraged the youth by understanding their concerns and curiosity through various mediums. As part of this, the Prime Minister has once again appreciated the art and ideas of the 11th standard student of Dehradun, Anurag Ramola by replying to his letter.
Impressed by Anurag's thoughts, the Prime Minister wrote in the letter, "Your ideological maturity is reflected in your words in the letter and the theme chosen for the painting 'Amrit Mahotsav of India's Independence'. I am glad that you have developed an understanding of issues related to national interest since adolescence and you are aware of your role in the development of the country as a responsible citizen.”
While appreciating the contribution of all the countrymen in the making of a self-reliant India, the Prime Minister has written further: “In this Amrit Kaal of independence, the country is moving ahead with the power of collective strength and with the mantra of ‘Sabka Prayas’. The contribution of our younger generation is going to be crucial in building a strong and prosperous India in the years to come.”
While wishing Anurag for a successful future, Prime Minister Modi has expressed confidence that he would continue to move forward in life with creativity with well desreved success.
This painting has also been uploaded on the Narendra Modi app and the website of narendramodi.in to inspire Anurag.
It should be recalled that Anurag had earlier written a letter to the Prime Minister apprising him of his views on topics related to the national interest. Anurag in his letter wrote that he draws inspiration from the Prime Minister not to lose patience even in adversity, to move forward towards his goal with hard work and sincerity and to take everyone along with him.
Note: Anurag Ramola has been awarded the 2021 Prime Minister's National Children's Award for Art and Culture.