ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ସ୍ୱାର୍ଥ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ କମ୍ ବୟସର ଛାତ୍ରଙ୍କ ମତାମତରେ ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇ ଡେରାଡୁନ୍ର ଛାତ୍ର ଅନୁରାଗ ରାମୋଲାଙ୍କୁ ପତ୍ର ଲେଖିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
“ଆଗାମୀ ବର୍ଷରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ତଥା ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ଗଠନରେ ଆମର ଯୁବ ପୀଢିର ଅବଦାନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି ।”
11 MAR 2022 2:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସେମାନଙ୍କ ସହ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଆଲୋଚନା କରି ଦେଶର ଯୁବ ପୀଢି ବିଶେଷକରି ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ମନୋବଳ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଲାଗିଛନ୍ତି । ସେ ‘ମନ୍ କି ବାତ୍‍', "ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚା' ହେଉ କିମ୍ବା ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଆଲୋଚନା ହେଉ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ବିଭିନ୍ନ ମାଧ୍ୟମ ଜରିଆରେ ସେମାନଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ କୌତୁହଳକୁ ହୃଦୟଙ୍ଗମ କରି ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଆସୁଛନ୍ତି । ଏହାର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଚିଠିର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଡେରାଡୁନର ଏକାଦଶ ଶ୍ରେଣୀର ଛାତ୍ର ଅନୁରାଗ ରାମୋଲାଙ୍କ କଳା ଏବଂ ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ଅନୁରାଗଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାରେ ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଚିଠିରେ ଲେଖିଛନ୍ତି, ତୁମର ଆଦର୍ଶ ପରିପକ୍ୱତା ତୁମର ଚିଠିରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି ଏବଂ ‘ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ' ଚିତ୍ର ପାଇଁ ମନୋନୀତ ଥିମ୍କୁ ନେଇ ମୁଁ ଖୁସି ଯେ ତୁମେ ଯୁବାବସ୍ଥାରୁ ଜାତୀୟ ସ୍ୱାର୍ଥ ସହ ଜଡିତ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡିକୁ ବୁଝି ପାରିଛ ଏବଂ ଜଣେ ଦାୟିତ୍ୱବାନ ନାଗରିକ ଭାବରେ ଦେଶର ବିକାଶରେ ତୁମର ଭୂମିକା ବିଷୟରେ ଅବଗତ ଅଛ ।
ଆତ୍ମର୍ନିଭରଶୀଳ ଭାରତ ଗଠନରେ ସମସ୍ତ ଦେଶବାସୀଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବାବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି ଲେଖିଛନ୍ତି: ଦେଶ ସ୍ୱାଧୀନତାର ଏହି ଅମୃତ କାଳରେ ସାମୂହିକ ଶକ୍ତିର ଶକ୍ତି ଏବଂ ‘ସବକା ପ୍ରୟାଶ’ର ମନ୍ତ୍ର ସହିତ ଆଗକୁ ବଢୁଛି । ଆଗାମୀ ବର୍ଷରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ତଥା ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ଗଠନରେ ଆମର ଯୁବ ପୀଢିର ଅବଦାନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବ ।
ଅନୁରାଗଙ୍କ ଏକ ସଫଳ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ କାମନା କରିବା ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସେ ସୃଜନଶୀଳତାର ସହିତ ଜୀବନରେ ଆଗକୁ ବଢିବେ ।
ଅନୁରାଗଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେବା ପାଇଁ ଏହି ପେଣ୍ଟିଂ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆପ୍ ଏବଂ narendramodi.in ୱେବସାଇଟରେ ମଧ୍ୟ ଅପଲୋଡ୍ ହୋଇଛି ।
ମନେରଖିବା ଉଚିତ ଯେ ଅନୁରାଗ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଏକ ଚିଠି ଲେଖିଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଜାତୀୟ ସ୍ୱାର୍ଥ ସହ ଜଡିତ ବିଷୟ ଉପରେ ତାଙ୍କ ମତାମତ ଦେଇଥିଲେ । ଅନୁରାଗ ତାଙ୍କ ଚିଠିରେ ଲେଖିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ ଧୈର୍ଯ୍ୟ ନହରାଇବାକୁ, କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ଅନ୍ତରିକତା ସହିତ ନିଜ ଲକ୍ଷ୍ୟକୁ ନେଇ ଆଗକୁ ବଢିବାକୁ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସାଙ୍ଗରେ ନେବାକୁ ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ପାଇଛନ୍ତି ।
ଟିପ୍ପଣୀ: ଅନୁରାଗ ରାମୋଲାଙ୍କୁ କଳା ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ପାଇଁ ୨୦୨୧ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଜାତୀୟ ଶିଶୁ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister writes to Dehradun student Anurag Ramola, impressed by the student's understanding of the issues of national interest at a young age
“Contribution of our younger generation is going to be crucial in building a strong and prosperous India in the years to come.”
11 MAR 2022 2:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi keeps on boosting the morale of the country's young generation, especially the students, by establishing periodic dialogues with them. Be it ‘Mann Ki Baat’, ‘Pariksha Pe Charcha’, or personal dialogues, Prime Minister Modi has always encouraged the youth by understanding their concerns and curiosity through various mediums. As part of this, the Prime Minister has once again appreciated the art and ideas of the 11th standard student of Dehradun, Anurag Ramola by replying to his letter.
Impressed by Anurag's thoughts, the Prime Minister wrote in the letter, "Your ideological maturity is reflected in your words in the letter and the theme chosen for the painting 'Amrit Mahotsav of India's Independence'. I am glad that you have developed an understanding of issues related to national interest since adolescence and you are aware of your role in the development of the country as a responsible citizen.”
While appreciating the contribution of all the countrymen in the making of a self-reliant India, the Prime Minister has written further: “In this Amrit Kaal of independence, the country is moving ahead with the power of collective strength and with the mantra of ‘Sabka Prayas’. The contribution of our younger generation is going to be crucial in building a strong and prosperous India in the years to come.”
While wishing Anurag for a successful future, Prime Minister Modi has expressed confidence that he would continue to move forward in life with creativity with well desreved success.
This painting has also been uploaded on the Narendra Modi app and the website of narendramodi.in to inspire Anurag.
It should be recalled that Anurag had earlier written a letter to the Prime Minister apprising him of his views on topics related to the national interest. Anurag in his letter wrote that he draws inspiration from the Prime Minister not to lose patience even in adversity, to move forward towards his goal with hard work and sincerity and to take everyone along with him.
Note: Anurag Ramola has been awarded the 2021 Prime Minister's National Children's Award for Art and Culture.