প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না হঙ্গেরীগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী বিক্তর ওর্বনগা ফোন্দা ৱারী শাখ্রে
09 MAR 2022 8:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি হঙ্গেরীগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী বিক্তর ওর্বনগা ফোন্দা ৱারী শাখ্রে।
লুচিংবা অনিনা হৌজিক য়ুক্রেন্দা ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা খন্নখি অমসুং খুদক্তা সিজফায়র তৌবগী তঙাই ফদবা অমসুং দিপ্লোমেসী অমসুং দাইলোগ তৌনবগী মথৌ তাই হায়না য়ান্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিজ এক্সিলেন্সী ওর্বনদা অমসুং হঙ্গেরিয়ন সরকারমা য়ুক্রেন – হঙ্গেরী বোর্দরগী খুত্থাংদা ভারতকী প্রজা ৬০০০ হেন্না ইভাক্যুএসন তৌবদা মতেং পাংখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী ওর্বননা য়ুক্রেন্দগী ইভাক্যুএৎ তৌরকখিবা ভারতকী মেদিকেল মহৈরোয়শিংদা য়াইফ-মঙ্গোল পীখি অমসুং করিগুম্বা মখোয়না পাম্লবদি হঙ্গেরীদা মখোয়গী মহৈ তম্বা মখোয় চত্থবা য়াগনি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা পুকচেল শেংলবা মতেং অদুগীদমক মহাক্কী থাগৎখি।
লুচিংবশিংনা হৌজিক ওইরক্লিবা ফীভম অসিদা তোয়না পাউ ফাওননবা অমসুং লান অসি লোইশিনবদা পুক্নিং থৌগৎনবা মখা তানা মখোয়না খোঙথাংশিং লৌৎপদা য়ান্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks on phone with His Excellency Viktor Orban, Prime Minister of Hungary
09 MAR 2022 8:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with His Excellency Viktor Orban, Prime Minister of Hungary
The two leaders discussed the ongoing situation in Ukraine and agreed on the need to ensure an immediate ceasefire and a return to diplomacy and dialogue.
Prime Minister conveyed his warm thanks to His Excellency Orban and to the Hungarian government for facilitating the evacuation of more than 6000 Indian citizens through the Ukraine - Hungary border. Prime Minister Orban conveyed his best wishes to the Indian medical students evacuated from Ukraine, and said that they could choose to continue their studies in Hungary if they wished. Prime Minister expressed his appreciation for this generous offer.
The leaders agreed to remain in touch on the evolving situation and to continue their efforts to encourage an end to the conflict.