প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা য়ুক্রেনগী হিজ এক্সিলেন্সী প্রসিদেন্ত বলোদিমির জেলেন্সকীগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে
07 MAR 2022 12:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা য়ুক্রেনগী হিজ এক্সিলেন্সী প্রসিদেন্ত বলোদিমির জেলেন্সকীগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে।
প্রসিদেন্ত জেলেন্সকীনা প্রধান মন্ত্রনা উংখৎনরিবা ফীভমগী মতাংদা অমসুং য়ুক্রেন অমসুং রসিয়াগী মরক্তা হৌজিক চত্থরিবা নেগোসিএসনশিংগী মতাংদা অকুপ্পা মরোল থমখি। প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক উংখৎনরিবা অমসুং থোরক্লিবা হ্যুমেনিতরিয়ন ক্রাইসিস অসিগী মতাংদা নুংনাংবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা খুদক্তা হিংসা লেপ্নবা খোঙফম অদু অমুক হন্না ফোঙদোকখি অমদি ভারতনা মতম চুপ্পদা সমস্যাশিংগী শান্তি ওইনা ৱারোইশিন পুরক্নবা অমসুং পার্তী অনিগী দাইরেক্ত দাইলোগ তৌনবা লেপ্পি খোঙফম অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুক্রেনিয়ন ওথোরিতীশিংনা য়ুক্রেন্দগী ভারতকী প্রজা ২০০০০ হেন্না ইভাক্যুএৎ তৌবদা মখোয়না মতেং পাংখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না য়ুক্রেন্দা হৌজিকসু লৈহৌরিবা ভারতকী মহৈরোয়শিংগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীগী অকনবা ৱাফম থমখি অমসুং মখোয়বু থুনা অমদি শাফনা ইভাক্যুএসন তৌবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM speaks with His Excellency President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine
07 MAR 2022 12:50PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke earlier today with His Excellency President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine.
President Zelenskyy briefed the Prime Minister in detail about the conflict situation and the ongoing negotiations between Ukraine and Russia. Prime Minister expressed deep concern about the ongoing conflict and resultant humanitarian crisis. Prime Minister reiterated his call for immediate cessation of violence and noted that India has always stood for peaceful resolution of issues and direct dialogue between the two parties.
Prime Minister thanked Ukrainian authorities for their facilitation in evacuating more than 20000 Indian citizens from Ukraine. He expressed deep concern for safety and security of Indian students still remaining in Ukraine and emphasized the need for their quick and safe evacuation.