মপান থৌরম পুবা মন্ত্রালয়
“ওপরেসন গঙ্গা”গী শরুক ওইনা য়ুক্রেনদগী ভারতকী নাগরিক ১৮২ পুরদুনা পাইরকপা ৭শুবা মী হোন্দোরকপা ফ্লাইত মুম্বাই য়ৌরকখ্রে
কেন্দ্র মন্ত্রী নরায়ন রানেনা হোন্দোরকখিবা মীওইশিং অদু তরাম্না ওকখ্রে, সরকারনা য়ুক্রেনদগী ভারত মচা পুম্নমক পুথোরক্নবা অচেৎপা ৱাফম থম্লি হায়না থাজবা পীখ্রে
01 MAR 2022 11:16AM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ওপরেসন গঙ্গাগী শরুক ওইনা তরেৎশুবা মী হোন্দোরকপগী ফ্লাইতনা য়ুক্রেনদগী ভারত মচা ১৮২ ভারত্তা পুরকখ্রে। অখন্নবা এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস ফ্লাইত ঙসি অয়ুক মুম্বাইগী ছত্রপতি শিবাজি মহারাজ ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত্তা তাখি। মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরায়ন রানেনা এয়ারপোর্ত্তা মহৈরোইশিংনা অয়াম্বা ওইবা পুথোরক্লিবা মীওইশিং অদু তরাম্না ওকখি।
সরকারনা য়ুক্রেনদগী ভারত মচা পুম্নমক পুথোরক্নবা অচেৎপা ৱাফম থম্লি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না মহৈরোইশিংদা থাজবা পীখি মদুদি য়ুক্রেনদা লৈরিবা মখোয়গী মরুপ-মপাংশিংসু অথুবা মতমগী মনুংদা পুথোরক্লগনি।
মীদিয়াগা ৱারী শানরদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লান শোক্নরিবা মফমদগী হলকপা ওইবনা মহৈরোইশিং অসি থক্কৎপা অমসুং অৱাবা মায়োক্নরম্মি অমদি মখোয় হৌজিক খুদোং থিনিঙাই ওইদবা মফমদা লৈরে হায়বদু মহাক্না থাজবা পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মখোয়বু ময়ুমদা য়ৌহন্নবগীদমক মথৌ তাবা পুম্নমক মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা ফংহনগনি।
পোক্নফম লমদম য়ৌরবা মতুং অমদি ইমুং মনুংগা উনরবা মতুং মহৈরোইশিংনা সরকারগী মায়কৈদা তৌবিমল খংবা ফোংদোকখি। মহৈরোইশিংগী খুদোং চানবগীদমক তোঙান তোঙানবা রাজ্য সরকারশিংনা মুম্বাই এয়রপোর্ত্তা হেল্পদেস্ক অমা শেমগৎলে।
এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস ফ্লাইত অসি নিংথৌকাবগী নুমিদাং পুং ১১.১০ (আই.এস.তি.) তাবা মতমদা হেনরি কোনদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত, বুচারেস্ততগী পাইরকখি অমদি থাউ হান্নবগীদমক কুএত্তা ঙাইহাক পল্লুরবা মতুং ঙসি অয়ুক পুং ৭.০৫ তাবা মতমদা মুম্বাইদা য়ৌরকখি। মসি মী হোন্দোকপগী মিসন ওইরিবা “ওপরেসন গঙ্গা”গী মখাদা ওপরেৎ তৌবা ৭শুবা ফ্লাইতনি।
এয়র ইন্দিয়া, এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেস, ইন্দিগো অমসুং স্পইসজেৎনা য়ুক্রেনগী য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদগী দিল্লী অমসুং মুম্বাইগীদমক ফ্লাইত কয়া ওপরেৎ তৌরিবা ওপরেসন গঙ্গা মিসনদা শরুক য়ারি।

Ministry of External Affairs
7th Evacuation flight carrying 182 Indian Citizens from Ukraine arrives in Mumbai as part of “Operation Ganga”
Union Minister Narayan Rane receives evacuees, assures that government is committed to repatriating all Indians from Ukraine
01 MAR 2022 11:16AM by PIB Mumbai
Mumbai, March 1, 2022
182 Indian citizens from Ukraine have been brought back to India, by the seventh evacuation flight as part of Government of India’s Operation Ganga. The special Air India Express flight landed at Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport, Mumbai today morning. Union Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) Shri Narayan Rane received the evacuees, most of them students, at the airport.
The Minister said the government is committed to repatriating all Indians from Ukraine. He assured the students that their friends and colleagues in Ukraine will also be evacuated soon.
Interacting with the media, the Union Minister said that having returned from the war-torn zone, the students were feeling nervous and worried, and that he assured them that they are now safe. He said that all assistance needed for them to reach home will be provided by respective states.
Touching the motherland and meeting with families, students expressed gratitude towards the government. Various state governments set up a helpdesk at Mumbai Airport to facilitate the students.
Air India Express flight had taken off from the Henri Coanda International Airport, Bucharest at 11.10 p.m. (IST) on Monday and reached Mumbai at 7.05 a.m. today morning after a brief stopover in Kuwait for refuelling. This was the 7th flight operated under “Operation Ganga” evacuation mission.
Air India, Air India Express, IndiGo and SpiceJet have joined the Operation Ganga mission operating multiple flights from Ukraine's neighbouring countries to Delhi and Mumbai.