প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ৬ তা পুনেদা চৎকদৌরি অমসুং পুনে মেত্রো রেল প্রোজেক্ত শঙ্গাগদৌরি
প্রোজেক্ত অসিনা পুনেদা অর্বান মোবিলিতীগীদমক মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহনগদৌরি; প্রোজেক্ত অসিগী উরেপ-উয়ুং পি.এম.না ২০১৬তা তমখি
পি.এম.না পুনে ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন মনুংদা ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকী মীতম মাইখুম হাংগনি
পি.এম.না চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, আর.কে. লক্ষ্মন আর্ত গেলরী-ম্যুজিয়ম শঙ্গাগদৌরি
পি.এম.না সিম্বায়োসিস য়ুনিভর্সিতীগী গোল্দন জুবিলী থৌরম হৌদোক্কদৌরি
05 MAR 2022 12:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৬, ২০২২তা পুনেদা চৎকনি অমসুং পুনে মেত্রো রেল প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি। মহাক্না তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
অয়ুক পুং ১১ রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা পুনে ম্যুনিসিপালিতী কোর্পোরেসনগী মনুং শ্রী ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকী মীতম মাইখুম হাংগনি। মীতম অসি গন মেতেল কে.জি. ১৮৫০না শাখি অমসুং ফুত ৯.৫ রোম ৱাংই।
প্রধান মন্ত্রীনা পুনে মেত্রো রেল প্রোজেক্ত অয়ুক্কী পুং ১১:৩০রোম তাবদা শঙ্গাগনি। প্রোজেক্ত অসিনা পুনেদা অর্বান মোবিলিতীগীদমক মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈহন্নবা পান্দম অমা থমখি। প্রোজেক্ত অসি প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৬গী দিসেম্বর ২৪দা উরেপ-উয়ুং তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা পুন্না কি.মি. ৩২.২ শাংবা পুনে মেত্রোল রেল প্রোজেক্তকী কি.মি.১২কী স্ত্রেচ শঙ্গাগনি। অপুনবা প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ১১,৪০০ হেন্না চংনা শারি। মহাক্না গরৱারে মেত্রো স্তেসন্দা লৈরিবা এগজিবিন শঙ্গাগনি অমসুং য়েংশিনগনি অমসুং মফম অদুদগী অনন্দনগর মেত্রো স্তেসন ফাওবা মেত্রো তোংদুনা চৎকনি।
নুমিৎ য়ুং পুং ১২ তারকপা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি। মহাক্না মুলা-মুথা রিবর প্রোজেক্তশিংগী রিজুবনেসন অমসুং পোলুসন এবেৎমেন্তগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। রিজুবনেসন অসি লুপা করোর ১০৮০ হেনবা প্রোজেক্ত কোস্ত অমদা তুরেল অসিগী কি.মি. ৯ শাংবা স্ত্রেচতা চত্থগনি। মসিদা রিবর এদজ প্রোতেক্সন, ইন্তরসেপ্তর সিৱেজ নেৎৱর্ক, পব্লিক এমেনিতীজ, বোতিং এক্তিবিতী অসিনচিংবা থবকশিং য়াওগনি। মুলা-মুথা রিবর পোলুসন এবেৎমেন্ত প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ১৪৭০ চংনা “ৱান সিতী ৱান ওপরেতর” হায়বা ৱাখল্লোন্দা ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি। প্রোজেক্ত অসিগী মখাদা ‌এম.এল.দি. ৪০০ রোমগী অপুনবা কেপাসিতী অমগা লোয়ননা পুন্না সিৱেজ ত্রীৎমেন্ত প্লান্ত ১১ শাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ই-বস ১০০ অমসুং বানেরদা শাবা ই-বস দিপোৎ শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুনেগী বালেৱাদীদা শাবা আর.কে. লক্ষ্মন আর্ত গেলরী-ম্যুজিয়ম শঙ্গাগনি। ম্যুজিয়ম অসিগী মপুং ওইবা মীৎয়েংফমদি ওদিও-বিজ্যুএল ইফেক্তশিংগী খুত্থাংদা হিংগৎহনগদৌরিবা মালগুদী খুঙ্গংদা য়ুম্ফম ওইবা মেনিএচর মোদেল অমনা ওইরগনি। ম্যুজিয়ম অসিদা কার্তুনিস্ত আর.কে. লক্ষ্মননা য়েংবা কার্তুনশিং শোকেস তৌগনি। মসিগী মতুংদা নুংথিল পুং ১:৪৫দা প্রধান মন্ত্রী সিম্বায়োসিস য়ুনিভর্সিতীগী গোল্দন জুবিলীগী থৌরম হৌদোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Pune on 6th March and inaugurate Pune Metro Rail Project
Project to provide world class infrastructure for urban mobility in Pune; Foundation Stone of this Project was laid by PM in 2016
PM to unveil Statue of Chhatrapati Shivaji Maharaj in the premises of Pune Municipal Corporation
PM to lay foundation stone of multiple development projects, inaugurate R K Laxman Art Gallery-Museum
PM to kickstart the golden jubilee celebrations of Symbiosis University
05 MAR 2022 12:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Pune on 6th March 2022 and inaugurate the Pune Metro Rail Project. He will also inaugurate and lay the foundation stone of various development projects.
At around 11 AM, Prime Minister will unveil the statue of Shri Chhatrapati Shivaji Maharaj in the premises of Pune Municipal Corporation. The Statue is made up of 1850 kg gun metal and is about 9.5 feet tall.
Prime Minister will inaugurate Pune Metro Rail Project at around 11:30 AM. This project is an endeavour to provide world class infrastructure for urban mobility in Pune. Foundation Stone of the project was also laid by the Prime Minister on 24th Dec 2016. Prime Minister will inaugurate 12 km stretch of the total 32.2 km Pune metro rail project. The entire project is being built at a total cost of more than Rs 11,400 crore. He will also inaugurate and inspect Exhibition at Garware Metro Station and will undertake a metro ride from there to Anandnagar Metro Station.
At around 12 noon, Prime Minister will lay the foundation stone and inaugurate multiple developmental projects. He will also lay the foundation stone of rejuvenation and pollution abatement of Mula-Mutha River projects. Rejuvenation will be done in 9 Km stretch of the river at a project cost of more than Rs. 1080 crores. It will involve works such as river edge protection, interceptor sewage network, public amenities, boating activity etc. Mula-Mutha River pollution abatement project will be implemented on the concept of “One City One Operator” at a cost of over Rs 1470 crore. A total of 11 sewage treatment plants will be constructed under the project, with a combined capacity of around 400 MLD. Prime Minister will also launch 140 e-buses and e-bus depot constructed at Baner.
Prime Minister will inaugurate the R.K Laxman Art Gallery-Museum constructed at Balewadi, Pune. The main attraction of the Museum is a miniature model based on the village of Malgudi which will be made alive through the audio-visual effects. Cartoons drawn by cartoonist R K Laxman will be showcased in the Museum. After this, at around 1:45 PM, Prime Minister will kickstart the Golden Jubilee celebration of Symbiosis University.