Ministry of New and Renewable Energy
PM to address the plenary session of the Webinar on “Energy for Sustainable Growth”
Webinar comprises of three different sessions followed by six thematic breakout sessions
MNRE to conduct breakout session on “Scaling up of Renewable Energy”, spotlighting Solar Manufacturing and Green Hydrogen
03 MAR 2022 4:46PM by PIB Delhi
The Sectoral Group on Resources comprising Ministries of Power; Petroleum & Natural Gas; New & Renewable Energy; Coal; Mines; External Affairs; and Environment Forest & Climate Change is organizing a Webinar on “Energy for Sustainable Growth” at 10 AM on March 4, 2022 to discuss the initiatives of the Government of India in the energy and resources sector including the Budget 2022 announcements and to elicit ideas and suggestions for effective implementation of these initiatives.
The Webinar will have three different sessions. The plenary session from 10 AM to 10:30 AM would be addressed by Hon’ble Prime Minister, Sh Narendra Modi. This session will be followed by six thematic breakout sessions which would take place parallelly from 10.30 AM to 12.45 PM. The concluding session to be held from 2 PM to 3: 10 PM will be chaired by Sh RK Singh, Minister for Power and New & Renewable Energy.
Ministry of New & Renewable Energy (MNRE) will be conducting the breakout session on “Scaling up of Renewable Energy”, which will be moderated by Shri Indu Shekhar Chaturvedi, Secretary, MNRE and will have eminent speakers from public and private sector. The session will have following two focus areas:
(a) Solar Manufacturing: India has a target of installing about 300 GW of solar power capacity by 2030. To reduce dependence on imports and incentivize domestic solar PV manufacturing, Government has taken various policy and programme measures to enhance solar manufacturing in the country. The "National Programme on High Efficiency Solar PV Modules" was approved in 2021 to promote manufacturing of high efficiency solar PV modules, including the upstage vertical components like solar PV cells, wafers, ingots, polysilicon. Nearly 9 GW capacity of fully integrated solar PV module manufacturing units for Rs 4,500 crore of initial allocation has been awarded. An additional outlay of Rs 19,500 crore was announced in the Budget 2022-23. It is envisaged that about 40GW of solar module manufacturing capacity will be created with this allocation.
(b) Green Hydrogen: In the Independence Day address on 15 August 2021, Hon’ble Prime Minister announced the National Green Hydrogen Mission and stated the goal to make India the global hub of Green Hydrogen production and export. Ministry of New and Renewable Energy (MNRE) has accordingly developed the National Green Hydrogen Mission with the objectives of decarbonising major sectors of the economy, contribute to India’s energy independence and serving as an inspiration for the global clean energy transition. The proposed National Hydrogen Mission accordingly seeks to evolve a framework for demand creation, support for indigenous manufacturing, Research & Development, pilot projects in emerging areas, and an enabling ecosystem of policies, regulations and standards. The proposed measures are expected to scale up production, use and export of Green Hydrogen and its derivatives.
The session aims to seek suggestions from stakeholders and industry leaders to create a conducive ecosystem for manufacturing of next-generation solar PV modules and key aspects of building a robust hydrogen economy.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা “ইনর্জী ফোর সস্তেনেবল গ্রোথ”তা পাংথোকপা ৱেবিনারগী প্লেনরী সেসনদা ৱা ঙাংগনি
ৱেবিনার অসিদা তোঙান তোঙানবা সেসন অহুম লৈগনি মদুগী তুংদা থেমেতিক ব্রেকআউত সেসন তরুক লৈগনি
এম.এন.আর.ই.না “স্কেলিং অপ ওফ রিন্যুএবল ইনর্জী”, স্পোতলাইতিং সোলর মেনুফেকচরিং অমসুং গ্রীন হায়দ্রোজেনদা ব্রেকআউত সেসন পাংথোক্কনি
03 MAR 2022 4:46PM by PIB Imphal
পাৱর, পেত্রোলিয়ম & নেচরেল গ্যাস, ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জী, কোল, মাইন্স, এক্সতরনেল এফিয়ার্স, অমসুং এভাইরনমেন্ত ফোরেস্ত & ক্লাইমেৎ চেঞ্জগী মন্ত্রালয়শিংগী অপুনবা রিসের্সশিংদা সেক্তরেল গ্রুপনা ইনর্জী অমসুং রিসোর্সেস সেক্তরদা বজেত ২০২২দা লাউথোকখিবশিং অমদি ইনিসিএতিবশিং অসি ইফেক্তিব ওইনা ইনপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক থোরক্লিবা ৱাখল্লোনশিং অমসুং সজেসনশিং য়াওনা ভারত সরকারগী ইনিসিএতিবশিং খন্ননবা ২০২২গী মার্চ ৪গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা “ইনর্জী ফোর সস্তেনেবল গ্রোথ”তা ৱেবিনার অমা ওর্গনাইজ তৌরি।
ৱেবিনার অসিদা তোঙান তোঙানবা সেসন অহুম লৈগনি। অয়ুক পুং ১০দগী অয়ুক পুং ১০.৩০ ফাওবা পাংথোক্কদবা প্লেনরী সেসন্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱা ঙাংগনি। সেসন অসি অয়ুক পুং ১০.৩০দগী নুংথিল পুং ১২.৪৫ ফাওবা পেরেলেল ওইনা চত্থগদবা থেমেতিক ব্রেকআউত সেসন তরুক্না তুংইনগনি। নুংথিল পুং ২দগী নুংথিল পুং ৩.১০ ফাওবা চত্থগদবা লোইশিনবগী সেসনদা পাৱর অমসুং ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জীগী মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা সভাপতি ওইগনি।
পাৱর অমসুং ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না “স্কেলিং অপ ওফ রিন্যুএবল ইনর্জী”দা ব্রেকআউত সেসন কন্দক্ত তৌগনি, মদু পাৱর অমসুং ন্যু & রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী স্রী ইন্দু শেখর চতুরবেদীনা মোদরেত তৌগনি অমদি পব্লিক অমদি প্রাইবেৎ সেক্তরদগী শক্নাইরবা স্পিকরশিং শরুক য়াগনি। সেসন অসিনা ফোকস এরিয়া অনিদা ফোলো তৌগনি:
1. সোলর মেনুফেকচরিং: ভারতনা ২০৩০ ফাওবদা সোলর পাৱর কেপাসিতী চাওরাক্না গিগা ৱাৎ ৩০০ ইন্তোল তৌনবা পান্দম অমা থম্লি। ইমপোর্ত তৌবদা দিপেন্দেন্স হন্থনবা অমদি দোমেস্তিক সোলর পি.ভি. মেনুফেকচরিং ইন্সেন্তিভাইজ তৌনবা, সরকারনা লৈবাক অসিদা সোলর মেনুফেকচরিং হেনগৎহন্নবা খোংথাংদা তোঙান তোঙানবা পোলিসী অমসুং প্রোগ্রামশিং পায়খৎলি। হায় ইফিসেন্সী সোলর পি.ভি. মোদুলশিংগী মেনুফেকচরিং প্রমোৎ তৌনবা ২০২১দা সোলর পি.ভি. সেলশিং, ৱেফর্স, ইনগোতস, পোলিসিলিকোনগুম্বা অপস্তেজ ভর্তিকেল কম্পোনেন্তশিং য়াওনা “নেস্নেল প্রোগ্রাম ওন হায় ইফিসেন্সী সোলর পি.ভি. মোদুলস” এপ্রুব তৌখি। গিগা ৱাৎ ৯গী কেপাসিতী ময়া ওইবা মপুংফাবা ইন্তিগ্রেতেদ সোলর পি.ভি. মোদুল মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদা লুপা করোর ৪,৫০০গী ইনিসিএল এলোকেসন পীখ্রে। বজেদ ২০২২-২৩দা লুপা করোর ১৯,৫০০গী এদিস্‌নেল আউতলে অমা লাউথোকখি। মসিগী এলোকেসন অসিনা সোলর মোদুল মেনুফেকচরিং কেপাসিতী চাউরক্না গিগা ৱাৎ ৪০ শেমগৎকনি হায়না মিৎয়েং থম্লি।
2. গ্রীন হায়দ্রোজেন: ২০২১গীওগস্ত ২১দা থমখিবা ইন্দিপেন্দেন্স দেগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল গ্রীন হায়দ্রোজেন মিসন লাউথোকখি অমদি ভারতপু গ্রীন হায়দ্রোজেন প্রদক্সন অমসুং এক্সপোর্তকী গ্লোবেল হব ওইহন্নবা পান্দম ফোংদোকখি।
সেসন অসিনা নেক্স-জেনরেসন সোলর পি.ভি. মোদুলশিং মেনুফেকচর তৌবা অমসুং অচৌবা হায়দ্রোজেন ইকোনোমী অমা শেমগৎপগী মরুওইবা এস্পেক্তশিংগীদমক কোনদ্যুসিব ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা স্তেকহোল্দরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী লিদরশিংদগী সজেসনশিং লৌনবা পান্দম থম্লি।