শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারী ২০২২দা লুপা করোর ১,৩৩,০২৬কী গ্রোস জি.এস.তি. রিভিন্যু খোমগৎখি
৫রক শুবা ওইনা জি.এস.তি. খোমগৎপগী চাং লুপা করোর লাখ ১.৩০ লানখ্রে
ফেব্রুৱারী ২০২২ থাদা খোমগৎখিবা রিবিন্যুগী চাং অসি মমাঙ চহিগী মান্নদা থাদা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ১৮% হেল্লে অমদি ফেব্রুৱারী ২০২০গী জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ২৬% হেল্লে
01 MAR 2022 12:45PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারী ২০২২দা খোমগৎখিবা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যু অসি লুপা করোর ১,৩৩,০২৬ ওইখি, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ২৪,৪৩৫না এস.জি.এস.তি.নি, লুপা করোর ৩০,৭৭৯না এস.জি.এস.তি.নি, লুপা করোর ৬৭,৪৭১না আই.জি.এস.তি.নি (পোৎ পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৩৩,৮৩৭ য়াওরগা) অমদি লুপা করোর ১০,৩৪০না সেসনি (পোৎ পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৬৩৮ য়াওরগা)।
লৈঙাক অসিনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৬,৩৪৭ অমদি এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২১,৯০৯ সেত্তল তৌখ্রে‍। ফেব্রুৱার ২০২২গী ওইনা রিগুলর সেত্তলমেন্ত মতুংদা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ৫০,৭৮২ অমসুং এস.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ৫২,৬৮৮‍নি।
ফেব্রুৱারী ২০২২ থাদা খোমগৎখিবা রিবিন্যুগী চাং অসি মমাঙ চহিগী মান্নদা থাদা খোমগৎখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ১৮% হেল্লে অমদি ফেব্রুৱারী ২০২০গী জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ২৬% হেল্লে। থা অসিদা পোৎ পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা রিভিন্যু ৩৮% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিস পুশিল্লকপা য়াওরগা) খোমগৎলকপা রিভিন্যু ১২% মমাঙ চহিগী মান্নবা থাদা মান্নবা মফমশিংদগী খোমগৎলকখিবা রিভিন্যুদগী হেল্লে।
ফেব্রুৱরী থা অসি নুমিৎ ২৮না শাবনা মরম ওইরগা জনুৱারী থাদগী হন্থবা রিভিন্যু হেক হেক লৈবনি‍। জনুৱারী ২০ অদুৱাইদা মতোল লোমখিবা ওমিক্রোন ৱেবনা মরম ওইরগা তোঙান তোঙানবা স্তেতশিংদা লোকদাউন শরুক খরখক্তমক থমবা, চয়োল মমৈ অমসুং নুমিদাংগী কর্ফিউ থমবা অমদি থমখিবা মখল মখা কয়াগী অথিংবশিংগী মরক্তা ফেব্রুৱারী ২০২২দা য়াম্না খোমগৎলিবা অসি য়েংবা চঙই‍।
জি.এস.তি. খোমগৎপগী চাং লুপা করোর ১.৩০ লানবা হন্দক্কী অসিনা মঙারক শুবনি‍। অহানবা ওইনা জি.এস.তি. চৎনবা হৌখিবদগী জি.এস.তি. সেস খোমগৎপগী চাং লুপা করোর ১০,০০০গী চাং অহানবা ওইনা লান্দুনা, অকক্নবা মরুওইবা সেক্তর খরদা, মরুওইনা ওতোমোবাইল য়োনবগী লমদা হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লকপগী খুদম্নি‍।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহিসিদা থা-থাগী ওইনা জি.এস.তি. খোমগৎলকপগী ফীভম উৎলি‍। তেবল অসিদনা ফেব্রুৱারী ২০২১গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২২দা স্তেতশিংনা খোমগৎলকখিবা জি.এস.তি.গী মশিংশিং উৎলি‍।
GRAPH
ফেব্রুৱারী ২০২২দা স্তেত-সস্তেতশিংগী জি.এস.তিও রিভিন্যু গ্রোথ
স্তেতকী মমিং
ফেব-২১
ফেব-২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাস্মির
৩৩০
৩২৬
-১%
হিমাচল প্রদেশ
৬৬৩
৬৫৭
-১%
পঞ্জাব
১,২৯৯
১,৪৮০
১৪%
চান্দিগর
১৪৯
১৭৮
২০%
উত্তরাখন্দ
১,১৮১
১,১৭৬
০%
হরিয়ানা
৫,৫৯০
৫,৯২৮
৬%
দিল্লী
৩,৭২৭
৩,৯২২
৫%
রাজস্থান
৩,২২৪
৩,৪৬৯
৮%
উত্তর প্রদেশ
৫,৯৯৭
৬,৫১৯
৯%
বিহার
১,১২৮
১,২০৬
৭%
সিক্কিম
২২২
২২২
০%
অরুনাচল প্রদেশ
৬১
৫৬
-৯%
নগালেন্দ
৩৫
৩৩
-৬%
মনিপুর
৩২
৩৯
২০%
মিজোরম
২১
২৪
১৫%
ত্রিপুরা
৬৩
৬৬
৪%
মেঘালয়া
১৪৭
২০১
৩৭%
অসাম
৯৪৬
১,০০৮
৭%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,৩৩৫
৪,৪১৪
২%
ঝার্খন্দ
২,৩২১
২,৫৩৬
৯%
ওরিসা
৩,৩৪১
৪,১০১
২৩%
ছত্তিসগর
২,৪৫৩
২,৭৮৩
১৩%
মধ্য প্রদেশ
২,৭৯২
২,৮৫৩
২%
গুজরাৎ
৮,২২১
৮,৮৭৩
৮%
দামন অমসুং দিউ
৩
০
-৯২%
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২৩৫
২৬০
১১%
মহারাস্ত্র
১৬,১০৪
১৯,৪২৩
২১%
কর্নাতকা
৭,৫৮১
৯,১৭৬
২১%
গোৱা
৩৪৪
৩৬৪
৬%
লক্সদ্বীপ
০
১
৭৪%
কেরলা
১,৮০৬
২,০৭৪
১৫%
তামিল নাদু
৭,০০৮
৭,৩৯৩
৫%
পুদুচেরী
১৫৮
১৭৮
১৩%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
২৩
২২
-৫%
তেলঙ্গনা
৩,৬৩৬
৪,১১৩
১৩%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৬৫৩
৩,১৫৭
১৯%
লদাখ
৯
১৬
৭২%
অতৈ তেরিতরী
১৩৪
১৩৬
১%
কেন্দ্রগী জুরিস্দক্সন
১২৯
১৬৭
২৯%
অপুনবা
৮৮,১০২
৯৮,৫৫০
১২%

Ministry of Finance
Rs 1,33,026 crore Gross GST Revenue collected for February 2022
GST collection crossed Rs 1.30 lakh crore mark for the 5th time
Revenues for the month of February 2022 18% higher than the GST revenues in the same month last year and 26% higher than the GST revenues in February 2020
01 MAR 2022 12:45PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of February 2022 is Rs 1,33,026 crore of which CGST is Rs 24,435 crore, SGST is Rs 30,779 crore, IGST is Rs 67,471crore (including Rs 33,837 crore collected on import of goods) and cess is Rs 10,340 crore (including Rs 638 crore collected on import of goods).
The government has settled Rs 26,347 crore to CGST and Rs 21,909 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of February 2022 after regular settlement is Rs 50,782 crore for CGST and Rs 52,688 crore for the SGST.
The revenues for the month of February 2022 are 18% higher than the GST revenues in the same month last year and 26% higher than the GST revenues in February 2020. During the month, revenues from import of goods was 38% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 12% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
February, being a 28-day month, normally witnesses revenues lower than that in January. This high growth during February 2022 should also be seen in the context of partial lockdowns, weekend and night curfews and various restrictions that were put in place by various States due to the omicron wave, which peaked around 20th January.
This is for the fifth time GST collection has crossed Rs 1.30 lakh crore mark. Since implementation of GST, for the first time, GST cess collection crossed Rs 10,000 crore mark, which signifies recovery of certain key sectors, especially, automobile sales.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of February 2022 as compared to February 2021.
State-wise growth of GST Revenues during February 2022[1]
State Name
Feb-21
Feb-22
Growth
Jammu and Kashmir
330
326
-1%
Himachal Pradesh
663
657
-1%
Punjab
1,299
1,480
14%
Chandigarh
149
178
20%
Uttarakhand
1,181
1,176
0%
Haryana
5,590
5,928
6%
Delhi
3,727
3,922
5%
Rajasthan
3,224
3,469
8%
Uttar Pradesh
5,997
6,519
9%
Bihar
1,128
1,206
7%
Sikkim
222
222
0%
Arunachal Pradesh
61
56
-9%
Nagaland
35
33
-6%
Manipur
32
39
20%
Mizoram
21
24
15%
Tripura
63
66
4%
Meghalaya
147
201
37%
Assam
946
1,008
7%
West Bengal
4,335
4,414
2%
Jharkhand
2,321
2,536
9%
Odisha
3,341
4,101
23%
Chhattisgarh
2,453
2,783
13%
Madhya Pradesh
2,792
2,853
2%
Gujarat
8,221
8,873
8%
Daman and Diu
3
0
-92%
Dadra and Nagar Haveli
235
260
11%
Maharashtra
16,104
19,423
21%
Karnataka
7,581
9,176
21%
Goa
344
364
6%
Lakshadweep
0
1
74%
Kerala
1,806
2,074
15%
Tamil Nadu
7,008
7,393
5%
Puducherry
158
178
13%
Andaman and Nicobar Islands
23
22
-5%
Telangana
3,636
4,113
13%
Andhra Pradesh
2,653
3,157
19%
Ladakh
9
16
72%
Other Territory
134
136
1%
Center Jurisdiction
129
167
29%
Grand Total
88,102
98,550
12%