খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.এম.না বজেৎকী লাউথোকখিবশিংগী মতাংদা পাঙথোক্কদবা পোস্ত-বজেৎ ৱেবিনার – লীবিং নো সিতিজেন বিহাইন্দ অসিদা ৱা ঙাংগদৌরি
22 FEB 2022 8:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২২দা হন্দক্তা লাউথোকখিবা অদুগী মতাংদা পোস্ত-বজেৎ ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংগদৌরি। প্রোগ্রাম অসিগী থিম ‘লীবিং নো সিতিজেন বিহাইন্দ’ হায়বা অসিনা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং, পোলিসীমেকরশিং অমসুং সরকারগী ওফিসিএলশিং পুনশিন্দুনা বজেৎনা পীরিবা কান্নবা শাফুগী মতাংদা নৈনবা অমসুং মীপুম খুদিংমক চাউখৎহনবগী, য়ুমথোং অমদি খুঙ্গং খুদিংমক সেচুরেসন ফংহন্নবগী, মীওই অমত্তা নাথৈদুনা থমদনবা মান্নবা পান্দম অসি ফংনবা মাইকৈদা মখা তানা পুন্না থবক পাইখৎনবা লালোংশিং খঙদোক্নবা পান্দম থম্মি।
ৱেবিনার অসিদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না শরুক য়ান্নবা পুক্নিং থৌগৎপা ওইনা সেসনশিং অসি হাউজিং, পোতেবল ৱাতর অমসুং এল.পি.জি. য়ুম খুদিংদা ফংহনবা, লম্বী-থোং অমসুং ইনফো-ৱে কন্নেক্তিবিতী লৈহনবা, এন্দ-তু-এন্দ দিজিতাইজেসনগী খুত্থাংদা লেন্দ গভর্নান্স তৌবা, মনুং হঞ্জিনবা অমসুং শোত্থহৌরবা মফমশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী স্কিমশিংগী সেচুরেসন ফংহনবা অমসুং মীপুম খুদিংমক্তা, মরু ওইনা নুপীশিংদা হিংনবগী ওপ্সন অমসুং ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস এক্সেস তৌহনবা হায়রিবা থিমশিং অসিদা পাঙথোক্কনি।
সরকারগী ওফিসিএলশিং, ইন্দস্ত্রী এক্সপর্তশিংগী মথক্তা খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.দি.), পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয় (এম.ও.পি.আর.), হাউজিং এন্দ অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.), পর্ত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (এম.ও.পি.এন.জি.), ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (এম.ই.আই.তি.ৱাই.), অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়া (এম.ও.দোনর), দিপার্তমেন্ত ওফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর অমসুং সেনিতেসন (দি.দি.দবল্যু.এস.), দিপার্তমেন্ত ওফ বোর্দর মেনেজমেন্ত (দি.ও.বি.এম.), দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্ত (দি.ও.পি.), দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্ম্যুনিকেসন অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ লেন্দ রিসোর্সেস (দি.ও.এল.আর.) য়াওনা মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগ ১০না শরুক য়ারি, অমসুং তোঙান-তোঙানবা সেকারগী বোদীশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি অমসুং খুঙ্গংগী লেন্দস্কেপতা লৈরিবা ইন্দস্ত্রী অমসুং বেনিফিসরীশিংদা বজেৎনা পীরিবা শাফু অসিগী মীৎয়েংগী মখাদা মথক্তা পনখ্রিবা সমস্যা কয়ামরুম অসি নৈনগনি। ৱেবিনার অসিগী ফংবা ৱারোইশিনশিং অদু প্রোগ্রামশিং অসি হেন্না ফবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মখোয়গী লালোংশিং য়াৎপদা শীজিন্নবা য়ান্নবা তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংদা প্রজেন্ত তৌগনি।

Ministry of Rural Development
PM to address post-budget webinar- Leaving No Citizen Behind, on budget announcements
22 FEB 2022 8:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be addressing a post-budget webinar on the recently announced Union Budget 2022 tomorrow. The theme of the programme ‘Leaving No Citizen Behind’ is aimed at bringing industry leaders, policymakers and government officials together to deliberate upon the positive impact of the budget and identify actionable strategies to collectively work towards furthering the common goal of upliftment of everyone, a saturation of each household and village, leaving no one behind.
In order to encourage participation from all stakeholders alike during the webinar, sessions will be held on the themes of housing, potable water & LPG in every home, providing road and info-way connectivity, land governance through end-to-end digitization, a saturation of development schemes in remote and backward areas and livelihood options and access to financial services to all, especially rural women.
10 participating Ministries and Departments including Ministry of Rural Development (MoRD), Ministry of Panchayati Raj (MoPR), Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA), Ministry of Petroleum & Natural Gas (MoPNG), Ministry of Electronics & Information Technology (MeITY), Ministry of Development of North Eastern Region (MoDONER), Department of Drinking Water & Sanitation (DDWS), Department of Border Management (DoBM), Department of Posts (DoP), Department of Telecommunication & Department of Land Resources (DoLR) in addition to government officials, industry experts and representatives of various government bodies will participate and reflect on a variety of such issues as above through the lens of the budget its impact on the industry and beneficiaries in the rural landscape. The conclusions from this webinar will then be presented to various Ministries so that they may tweak their strategies for better implementation of these programmes.