ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସଂସଦର ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନ ପୂର୍ବରୁ ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବକ୍ତବ୍ୟ
31 JAN 2022 11:21AM by PIB Bhubaneshwar
ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନ ଆରମ୍ଭ ହେଉଛି। ମୁଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏବଂ ସାରା ଦେଶର ସମସ୍ତ ଆଦରଣୀୟ ସାଂସଦମାନଙ୍କୁ ଏ ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନରେ ସ୍ଵାଗତ କରୁଛି। ବର୍ତ୍ତମାନର ବିଶ୍ୱ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଭାରତ ପାଇଁ ବ୍ୟାପକ ସୁଯୋଗ ରହିଛି। ଏହି ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନରେ କେବଳ ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ପ୍ରଗତି ନୁହେଁ, ଭାରତର ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପସ୍ଥାପିତ ହେବ। ଭାରତ ନିଜସ୍ଵ ଟିକା ବିକଶିତ କରି ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଏକ ବିଶ୍ୱାସ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।
ଏ ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନରେ ଆମେ ସାଂସଦମାନେ କରୁଥିବା ଆଲୋଚନା, ବିତର୍କର ପ୍ରସଙ୍ଗ, ଖୋଲା ମନରେ ହୋଇଥିବା ଚର୍ଚ୍ଚା, ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରଭାବର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅବସର ହୋଇପାରିବ।
ମୁଁ ଆଶା କରୁଛି ଯେ ସମସ୍ତେ ଆଦରଣୀୟ ସାଂସଦ, ସମସ୍ତ ରାଜନୈତିକ ଦଳ ଖୋଲା ମନରେ, ଉନ୍ନତ ବିତର୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶକୁ ବିକାଶ ମାର୍ଗରେ ନେଇଯିବା ଏବଂ ପ୍ରଗତିକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାରେ ବିଶେଷ ସହାୟକ ହୋଇପାରିବେ।
ଏହା ସତ୍ୟ ଯେ ବାରମ୍ବାର ନିର୍ବାଚନ କାରଣରୁ ଅଧିବେଶନ ପ୍ରଭାବିତ ହେଉଛି, ଆଲୋଚନା ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବିତ ହେଉଛି। କିନ୍ତୁ ମୁଁ ସମସ୍ତ ଆଦରଣୀୟ ସାଂସଦମାନଙ୍କୁ ନିବେଦନ କରୁଛି ଯେ ସେମାନେ ଏହି ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନର ସଫଳତା ପାଇଁ ଯୋଗଦାନ ଦିଅନ୍ତୁ। ନିର୍ବାଚନ ନିଜର ଏକ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। କିନ୍ତୁ ଏହି ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନରେ, ଆମେ ସଂସଦରେ ଏକ ପ୍ରକାର ସାରା ବର୍ଷ ପାଇଁ ଖସଡ଼ା ତିଆରି କରିବା। ସେଥିପାଇଁ ଏହି ଅଧିବେଶନ ଅତ୍ୟନ୍ତ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଆମେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସହିତ ଏହି ବଜେଟ୍‌ ଅଧିବେଶନ ଯେପରି ଅଧିକ ଫଳପ୍ରଦ ହୋଇପାରିବ ସେଥିପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବା। ଆଗାମୀ ବର୍ଷରେ ଦେଶକୁ ନୂଆ ଆର୍ଥିକ ଉଚ୍ଚତାକୁ ନେବା ଲାଗି ଏହା କିପରି ଏକ ବଡ଼ ଅବସର ହେବ ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ଚେଷ୍ଟା କରିବା।
ଏହି ଅଧିବେଶନରେ ମୁକ୍ତ, ମନଯୋଗ ସହକାରେ ଆଲୋଚନା ହେଉ, ମାନବୀୟ ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା ସହିତ ଭଲ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ନେଇ ବିତର୍କ ହେଉ ବୋଲି ମୁଁ ଆଶା କରୁଛି। ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଅନେକ ଅନେକ ଧନ୍ୟବାଦ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's statement to Media ahead of the Budget Session of the Parliament 2022
31 JAN 2022 11:21AM by PIB Delhi
Namaskar friends,
The Budget session is starting today. I welcome all of you and all the respected MPs across the country in this Budget session. There are many opportunities for India in today's global situation. India's economic progress, its vaccination campaign and made-in-India vaccines are creating trust in the entire world.
Our debates, issues and discussions with an open mind can become an important opportunity for global impact in this Budget session.
I hope that all respected parliamentarians and political parties will help in taking the country on the path of development by having a good discussion with an open mind.
It is true that sessions and discussions also get affected due to frequent elections. But I would pray to all the respected MPs that elections are in their place, they will continue, but the Budget session is very important because it draws plans for the entire year. As much as we make this Budget session more fruitful with full commitment, the coming year will also be a great opportunity to take it to new economic heights.
There should be an open, thoughtful, sensible discussion with a good purpose. With this expectation, many thanks to all of you!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.