PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
27 JAN 2022 6:00PM by PIB Delhi
• Over 164 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 22,02,472
• Active cases stand at 5.46%
• Recovery Rate currently at 93.33%
• 3,06,357 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,76,77,328
• 2,86,384 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (19.59%)
• Weekly Positivity Rate (17.75%)
• 72.21 cr Total Tests conducted so far; 14,62,261 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 164 Cr
More than 22 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 93.33%
2,86,384 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 22,02,472
Weekly Positivity Rate is presently at 17.75%
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage has exceeded 164 Cr today afternoon.
This has been achieved through 1,78,47,482 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,93,820
2nd Dose
98,37,436
Precaution Dose
29,87,993
FLWs
1st Dose
1,83,92,579
2nd Dose
1,71,74,064
Precaution Dose
31,02,620
Age Group 15-18 years
1st Dose
4,37,27,771
Age Group 18-44 years
1st Dose
53,70,23,165
2nd Dose
39,48,22,719
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,95,79,974
2nd Dose
16,83,78,040
Over 60 years
1st Dose
12,43,87,830
2nd Dose
10,50,18,240
Precaution Dose
36,12,956
Precaution Dose
97,03,569
Total
1,63,84,39,207
3,06,357 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,76,77,328.
Consequently, India’s recovery rate stands at 93.33%.
2,86,384 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Case load is presently at 22,02,472. Active cases constitute 5.46% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 14,62,261 tests being conducted. India has so far conducted over 72.21 Cr (72,21,66,248) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 17.75% and the Daily Positivity rate also reported to be 19.59%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792888
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 163.71 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 13.60 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs/
VACCINE DOSES
(As on 27th January, 2022)
SUPPLIED
1,62,73,06,725
BALANCE AVAILABLE
13,83,03,116
More than 163.71 crore (1,63,71,18,725) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 13.60 Cr (13,60,98,246) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792884
National Regulator approves “Conditional Market Authorization” of two COVID19 Vaccines- Covaxin and Covishield
Market Authorization conditional to submission of ongoing clinical trial data and safety data of the vaccine, at longer time intervals
All vaccinations to be recorded on CoWIN platform and AEFI, AESI to be strictly monitored
The National Regulator, Drugs Controller General of India (DCGI), has given nod to market authorization of two COVID19 vaccines, Covaxin and Covishield subject to certain conditions, here today. The Subject Expert Committee (SEC) of the Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO) had recommended for upgradation of status for the vaccines from restricted use in emergency situations to grant of new drug permission with conditions in the adult population on 19th January 2022.
The proactive and agile approach followed by Government of India has been a hallmark of its strategy of management of COVID19. The latest approval accorded by DCGI for conditional market authorization to two COVID19 vaccines in the country indicates the promptness and timeliness with which the public response strategy and decision making apparatus of the country has responded to the emerging needs during the pandemic.
It may be noted that of the global Stringent Regulatory Authorities, only the United States Food and Drug Administration (USFDA) Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) of the UK have granted “conditional market authorization” to Pfizer and AstraZeneca, respectively, for their COVID19 Vaccines.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792956
Tweet Links:

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
27 JAN 2022 6:00PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংবগী তীকা কাপ্পগী দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৪ হেন্না কাপখ্রে
• ভারতকী হৌজিক্কী এক্তিব কেস মশিংনা ২২,০২,৪৭২ ওইরি
• এক্তিব কেসশিংনা ৫.৪৬% ওইরি
• নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৯৩.৩৩% ওইরি
• মমাংগী পুং ২৪দা মীওই ৩,০৬,৩৫৭ নাবা ফগৎলক্তুনা নাবা ফরবা অপুনবা মশিংনা ৩,৭৬,৭৭,৩২৮ ওইরি
• মমাংগী পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৮৬,৩৮৪ লাকখি
• নোংমগী পোজিতিব ওইবগী রেত (১৯.৫৯%)
• চয়োলগী পোজিতিব ওইবগী রেত (১৭.৭৫%)
• মমাংগী পুং ২৪দা তেস্ত ১৪,৬২,২৬১ তৌখিদুনা হৌজিক ফাওবগী অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা মশিংনা করোর ৭২.২১ ওইরি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১৬৪ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ২২ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৩.৩৩% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৮৬,৩৮৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ২২,০২,৪৭২দা লৈরি
চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত অসি হৌজিক ১৭.৭৫%দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি নুমিৎ য়ুংবা মতুং ফাবদা করো ১৬৪ হেনখ্রে।
মসি সেসন ১,৭৮,৪৭,৪৮২গী খুত্থাংদা ফংবা ঙমখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৩,৮২০
অনিশুবা দোজ
৯৮,৩৭,৪৩৬
প্রিকোসন দোজ
২৯,৮৭,৯৯৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৯২,৫৭৯
অনিশুবা দোজ
১,৭১,৭৪,০৬৪
প্রিকোসন দোজ
৩১,০২,৬২০
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪,৩৭,২৭,৭৭১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৩,৭০,২৩,১৬৫
অনিশুবা দোজ
৩৯,৪৮,২২,৭১৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৯৫,৭৯,৯৭৪
অনিশুবা দোজ
১৬,৮৩,৭৮,০৪০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৪৩,৮৭,৮৩০
অনিশুবা দোজ
১০,৫০,১৮,২৪০
প্রিকোসন দোজ
৩৬,১২,৯৫৬
প্রিকোসন দোজ
৯৭,০৩,৫৬৯
অপুনবা
১,৬৩,৮৪,৩৯,২০৭
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৩,০৬,৩৫৭ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং নাবা ফরবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী) হৌজিক ৩,৭৬,৭৭,৩২৮দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৩৩% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৮৬,৩৮৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২২,০২,৪৭২ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৫.৪৬% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৪,৬২,২৬১ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭২.২১ (৭২,২১,৬৬,২৪৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা লৈবাক অসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌজিক ১৭.৭৫%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেতসু ১৯.৫৯%দা রিপোর্ত তৌরক্লি।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792888
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৬৩.৭১ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩.৬০ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না)পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(জানুৱারী ২৭, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৬৩,৭১,১৮,৭২৫
হৌজিক লৈরিবা
১৩,৬০,৯৮,২৪৬
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৩.৭১ (১,৬৩,৭১,১৮,৭২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৩.৬০ (১৩,৬০,৯৮,২৪৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792884
নেস্নেল রেগুলেতরনা “কোবিদ১৯ ভেক্সিন অনি – কোবাক্সিন অমসুং কোবিশীল্দগী “কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসন”গী অয়াবা পীখ্রে
মার্কেত ওথোরাইজেসন কন্দিসনেলনা ভেক্সিনগী হৌজিক চৎথরিবা ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল দেতা অমসুং সেফতী দেতা মতম কুইনা সবমিসন তৌরগনি
ভেক্সিনেসন পুম্বা কোৱিন প্লেতফোর্ম অমসুং এ.ই.এফ.আই.দা রেকোর্দ তৌগদবনি, এ.ই.এস.আই. য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিনগদবনি
দাইরেক্তর কন্ত্রোলর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)গী নেস্নেল রেগুলেতরনা ঙসি কোবিদ১৯গী ভেক্সিন অনি, কোবাক্সিন অমসুং কোবিশীল্দবু অখন্নবা ফীভম খরদা মার্কেত ওথোরাইজেসনগী অয়াবা পীখ্রে। সেন্ত্রেল দ্রগ স্তেন্দর কন্ত্রোল ওর্গানাইজেসন (সি.দি.এস.সি.ও.)গী সবজেক্ত এক্সপার্ত কমিতী (এস.ই.সি.)না ২০২২গী জানুৱারী ১৯দা অহল ওইরবা মীশিংগী ফীভমশিং য়েংলগা অনৌবা দ্রগকী পর্মিসন পীনবগী ইম্মর্জেন্সী মতমদা য়াম্না চেকশিন্না শিজিন্ননবা ভেক্সিনগী স্তেতস অপগ্রেদ তৌনবা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে।
ভারত সরকারনা চৎথরক্লিবা প্রোএক্তিব অমসুং য়াম্না থুনা চংশিল্লক্লিবা অসি কোবিদ১৯গী মেনেজমেন্তগী লালোংগী হোলমার্ক অমা ওইরি। লৈবাক অসিগী ওইনা কোবিদ১৯ ভেক্সিন অনিদা দি.সি.জি.আই.না কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসনগীদমক ইকোন-কোন্না পীরিবা অয়াবা অসিনা হেনগৎলেক্লিবা লায়চৎ মনুং অসিগী তঙাইফদবশিংদা লৈবাক অসিগী পব্লিক রেস্পোন্স স্ত্রাতেজী অমসুং দিসিজন মেকিং এপ্পরেতসনা য়াম্না থুনা অমসুং মতম চংদনা পাংথোক্লি হায়বা উৎলি।
মসিদা পনবা য়াই মদুদি গ্লোবেল স্ত্রিনজেন্ত রেগুলেতরী ওথোরিতীগী ওইনা, য়ুনাইতেদ স্তেতস ফুদ এন্দ দ্রগ এদমিনিস্ত্রেসন (য়ু.এস.এফ.দি.এ.) অমসুং য়ু.কে.গী হেলথকেয়র প্রদক্তস রেগুলেতরী এজেন্সী (এম.ঐচ.আর.এ.) খক্তনা পফিজর অমসুং এস্ত্রাজেনেকাদা “কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসন” মথংশিৎনা মখোয়গী কোবিদ১৯ ভেক্সিনশিংগীদমক অয়াবা পীখিবনি।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1792956
ত্বীৎ লিঙ্কশিং: