Prime Minister's Office
PM interacts with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees
“Sacrifice of Sahibzadas of Guru Gobind Singh Ji for India's civilization, culture, faith and religion is incomparable”
“Today we feel proud when we see the youth of India excelling in the world of startups. We feel proud when we see that the youth of India are innovating and taking the country forward”
“This is New India, which does not hold back from innovating. Courage and determination are the hallmark of India today”
“Children of India have shown their modern and scientific temperament in the vaccination program and since January 3, in just 20 days, more than 40 million children have taken the corona vaccine”
24 JAN 2022 1:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees today via video conference. Digital certificates were conferred on PMRBP awardees for the years 2022 and 2021 using Blockchain Technology. This technology was used for the first time for giving certificates to awardees. Union Women and Child Development Minister Smt Smriti Zubin Irani and Dr. Munjpara Mahendrabhai, Minister of State were among those present on the occasion.
Interacting with Master Avi Sharma of Indore, Madhya Pradesh the Prime Minister enquired about the secret of his prolific output with regard to various aspects of Ramayana. Master Avi Sharma said that he got the inspiration from the government’s decision of broadcasting the serial Ramayana during the lockdown. Avi also recited some couplets from his creation. The Prime Minister narrated an incident when he went and heard Sushri Uma Bharti Ji when, as a child, she showed immense spiritual depth and knowledge in a programme. He said there is something in the soil of Madhya Pradesh that gives rise to such precocious talent. The Prime Minister told Avi that he is an inspiration and an example of the adage that you are never too young to do big things.
Interacting with Kumari Remona Evette Pereira from Karnataka, the Prime Minister discussed her passion for Indian Dance. He inquired about the difficulties she faced in pursuing her passion. The Prime Minister complimented her mother for ignoring her own adversities to realise her daughter’s dreams. The Prime Minister said that Remona’s achievements are much bigger than her age and told her that her art is a way of expressing the strength of the great country.
Interacting with Kumari Puhabi Chakraborti of Tripura, the Prime Minister enquired about her COVID related innovation. She also informed the Prime Minister about her fitness app for sportspersons. The Prime Minister asked about the support she receives from the school, friends and parents in her endeavour. He asked about her method of balancing her time for sports as well as developing innovative apps.
Interacting with Master Dhiraj Kumar from West Champaran, Bihar, the Prime Minister asked about the incident where he saved his younger brother from a crocodile attack. PM asked about the brave boy’s state of mind while saving his younger brother and how he feels now after becoming famous. The Prime Minister praised his courage and presence of mind. Dhiraj told the Prime Minister that he wants to serve the country as an Army soldier.
Interacting with Master Meedhansh Kumar Gupta from Punjab, the Prime Minister enquired about his achievement of creating an app for COVID issues. The Prime Minister said that in children like Meedhansh he feels that the government efforts to promote entrepreneurship are bearing fruit and a tendency to become job providers instead of being job seekers is becoming more pronounced.
Interacting with Kumari Tarushi Gaur from Chandigarh, the Prime Minister enquired about her opinion on the balance between sports and studies. The Prime Minister asked why Tarushi idolises Boxer Mary Kom. She informed the Prime Minister that she likes her because of her commitment to excellence and balance that she strikes as a sportsperson and as a mother. The Prime Minister said that the government is committed to providing all the facilities to the sportspersons and creating a mindset of winning at every level.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted that these awards become all the more significant in the light of the fact that they have been conferred during the important period when the country is celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav. He said this is the time to draw energy from the past and dedicate oneself to achieving great results in the coming 25 years of the Amrit Kaal. He also greeted the daughters of the country on the National Girl Child Day. The Prime Minister remembered the glorious history of the Freedom Struggle and the contribution of Birbala Kanaklata Barua, Khudiram Bose and Rani Gaidinilu. “These fighters had made the country's freedom the mission of their lives at a very young age and had dedicated themselves to it” the Prime Minister noted.
The Prime Minister also recalled his visit to the Nowshera sector of Jammu and Kashmir on Diwali last year where he met Baldev Singh and Basant Singh who had played the role of child soldiers in the post-independence war. They helped the army at such a young age without caring about their life. The Prime Minister paid tribute to the bravery of these heroes.
The Prime Minister cited examples of the bravery and sacrifice of the sons of Guru Gobind Singh Ji. He pointed out that the Sahibzadas had sacrificed themselves with immense valour at a very young age. Their sacrifice for India's civilization, culture, faith and religion is incomparable. The Prime Minister asked the youngsters to know more about the Sahibzadas and their sacrifice.
The Prime Minister remarked that a digital statue of Netaji Subhas Chandra Bose has also been installed near India Gate in Delhi. “We get the biggest inspiration from Netaji i.e. duty of the nation first. Taking inspiration from Netaji, you have to proceed on the path of duty for the country”, Shri Modi added.
The Prime Minister said that in any sector, policies and initiatives are keeping youth at the centre. He cited initiatives like Start Up India, Stand Up India, Digital India, Make in India along with Jan Andolan of Aatmnirbhar India and creation of modern infrastructure. This, he said, is in sync with the speed of the youth of India who are leading this new epoch both in India and outside. The Prime Minister underlined the growing prowess of India in the innovation and start-up sphere. He conveyed the nation's pride in the fact of major global companies being led by Indian young CEOs. “Today we feel proud when we see the youth of India excelling in the world of startups. Today we feel proud when we see that the youth of India are innovating, taking the country forward”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said in areas where daughters were not even allowed earlier, daughters are doing wonders in them today. This is the new India, which does not hold back from innovating, courage and determination are the hallmarks of India today.
The Prime Minister appreciated that the children of India have shown their modern and scientific thinking in the vaccination program as well. Since January 3, in just 20 days, more than 40 million children have got the corona vaccine. He also lauded them for their leadership in the Swachch Bharat Abhiyan. The Prime Minister appealed to them to be an ambassador for Vocal for Local and lead the campaign of Aatmnirbhar Bharat.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় শিশু বঁটা বিজয়ীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
"ভাৰতৰ সভ্যতা, সংস্কৃতি, বিশ্বাস আৰু ধৰ্মৰ বাবে গুৰু গোবিন্দ সিং জীৰ চাহিবজাদাৰ ত্যাগ অতুলনীয়"
"আজি আমি গৌৰৱান্বিত যেতিয়া আমি ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলক ষ্টাৰ্ট-আপৰ পৃথিৱীত তেওঁলোকৰ পাৰ্চাম উৰুৱাই থকা দেখিছো। আজি আমি গৌৰৱান্বিত যেতিয়া আমি দেখিছো যে ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই দেশক আগুৱাই লৈ নতুন উদ্ভাৱন কৰিছে"
"এইখন নতুন ভাৰত যিয়ে নতুন, সাহস আৰু সাহস কৰাৰ পৰা আঁতৰি নাথাকে, সেয়া হৈছে আজিৰ ভাৰতৰ পৰিচয়"
"ভাৰতৰ শিশুসকলে এই মুহূৰ্তত টিকাকৰণ কাৰ্যসূচীতো তেওঁলোকৰ আধুনিক আৰু বৈজ্ঞানিক চিন্তাধাৰাৰ পৰিচয় দিছে।
জানুৱাৰীৰ ৩ তাৰিখৰ পৰা মাত্ৰ ২০ দিনৰ ভিতৰত, চাৰি কোটিতকৈও অধিক শিশুক কৰোনাৰ প্ৰতিষেধক দিয়া হৈছে।"
24 JAN 2022 1:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰস্কাৰৰ (পিএমআৰবিপি) বিজয়ীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। ব্লকচেইন প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰি ২০২২ আৰু ২০২১ বৰ্ষৰ বাবে পিএমআৰবিপিৰ বিজয়ীসকলক ডিজিটেল প্ৰমাণপত্ৰ প্ৰদান কৰা হৈছিল। এই কৌশলটো প্ৰথমে বঁটা প্ৰাপ্ত সকলক বঁটা প্ৰদানকাৰীসকলক প্ৰমাণপত্ৰ দিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। অনুষ্ঠানটোত কেন্দ্ৰীয় মহিলা আৰু শিশু বিকাশ মন্ত্ৰী স্মৃতি জুবিন ইৰাণী আৰু ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড০ মুঞ্জাপাৰা মহেন্দ্ৰভাইও উপস্থিত আছিল।
মধ্যপ্ৰদেশৰ ইন্দোৰৰ মাষ্টাৰ অভি শৰ্মাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰামায়ণৰ বিভিন্ন দিশৰ সন্দৰ্ভত তেওঁৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰচনাসমূহৰ ৰহস্যৰ বিষয়ে সোধা-পোছা কৰে। মাষ্টাৰ অভি শৰ্মাই কৈছিল যে লকডাউনৰ সময়ত ধাৰাবাহিক ৰামায়ণ সম্প্ৰচাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্তই তেওঁক অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। আভিয়ে তেওঁৰ ৰচনাখনৰ কেইটামান দোলনাও পঢ়িছিল
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰীমতী উমা ভাৰতীজীৰ কথা শুনি এটা ঘটনাৰ বৰ্ণনা কৰে, যেতিয়া তেওঁ সৰুতে এটা অনুষ্ঠানত অপৰিসীম আধ্যাত্মিক গভীৰতা আৰু জ্ঞান প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। তেওঁ কৈছিল যে মধ্য প্ৰদেশৰ মাটিত কিবা এটা আছে যিয়ে এনে ধৰণৰ বিস্ময়কৰ প্ৰতিভাৰ জন্ম দিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অভিক কয় যে তেওঁ এক অনুপ্ৰেৰণা আৰু প্ৰবাদটোৰ উদাহৰণ যে আপুনি কেতিয়াও ডাঙৰ কাম কৰিবলৈ সৰু নহয়।
কৰ্ণাটকৰ কুমাৰী ৰেমোনা ইভেট পেৰেৰাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় নৃত্যৰ প্ৰতি তেওঁৰ আগ্ৰহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। তেওঁ তেওঁলোকৰ আবেগক আগুৱাই নিয়াত তেওঁলোকে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধাবোৰৰ বিষয়ে সুধিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ জীয়েকৰ সপোনবোৰ বাস্তৱায়িত কৰিবৰ বাবে নিজৰ প্ৰতিকূলতাক উপেক্ষা কৰাৰ বাবে তেওঁৰ মাতৃক প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰেমোনাৰ কৃতিত্ব তেওঁৰ বয়সতকৈ বহু পুৰণি আৰু তেওঁক কয় যে তেওঁৰ কলা হৈছে মহান দেশৰ শক্তি প্ৰকাশ কৰাৰ এক উপায়।
ত্ৰিপুৰাৰ কুমাৰী পুহাবী চক্ৰৱৰ্তীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ কোভিড সম্পৰ্কীয় উদ্ভাৱনৰ বুজ লয়। তেওঁ খেলুৱৈসকলৰ বাবে তেওঁৰ ফিটনেছ এপৰ বিষয়েও প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিদ্যালয়, বন্ধু বৰ্গ আৰু অভিভাৱকৰ পৰা তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে লাভ কৰা সমৰ্থনৰ বিষয়ে সোধাত। তেওঁ খেলখনৰ ভাৰসাম্য ৰখাৰ লগতে নতুন এপটো বিকশিত কৰিবলৈ লগা সময়ৰ বিষয়ে সুধিছিল।
বিহাৰৰ পশ্চিম চম্পাৰণৰ মাষ্টাৰ ধীৰাজ কুমাৰৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ সৰু ভায়েকক ঘঁৰিয়ালৰ আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰা ঘটনাটোৰ বিষয়ে সোধাত। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ সৰু ভায়েকক উদ্ধাৰ কৰাৰ সময়ত তেওঁৰ মানসিক অৱস্থা আৰু এতিয়া পোৱা খ্যাতিৰ পিছত তেওঁ কেনে অনুভৱ কৰিছে সেই বিষয়ে সুধিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ সাহস আৰু বুজাবুজিৰ প্ৰশংসা কৰে। ধিৰাজে প্ৰধানমন্ত্ৰীক কৈছিল যে তেওঁ এজন সৈনিক হিচাপে দেশৰ সেৱা কৰিব বিচাৰে।
পঞ্জাৱৰ মাষ্টাৰ মিধাংশ কুমাৰ গুপ্তাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোভিড সমস্যাৰ বাবে এটা এপ সৃষ্টি কৰাৰ তেওঁৰ কৃতিত্বৰ বুজ লয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মিধাংশৰ দৰে শিশুৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ অনুভৱ কৰে যে উদ্যোগৰ প্ৰচাৰৰ বাবে চৰকাৰী প্ৰচেষ্টা সফল হৈছে আৰু চাকৰি বিচৰাতকৈ চাকৰি প্ৰদানকাৰী হোৱাৰ প্ৰৱণতা অধিক স্পষ্ট হৈ পৰিছে।
চণ্ডীগড়ৰ কুমাৰী তৰুষী গৌৰৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ক্ৰীড়া আৰু অধ্যয়নৰ মাজত ভাৰসাম্যৰ বিষয়ে তেওঁৰ মতামত বিচাৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰশ্ন কৰে যে তৰুষীয়ে বক্সাৰ মেৰী কমক কিয় তেওঁৰ আদৰ্শ হিচাপে গণ্য কৰে। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক কয় যে উৎকৃষ্টতা আৰু ভাৰসাম্যৰ প্ৰতি তেওঁৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে তেওঁ তেওঁক ভাল পায়, যিটো তেওঁ এগৰাকী খেলুৱৈ আৰু মাতৃ হিচাপে কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে খেলুৱৈসকলক সকলো ধৰণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰা আৰু প্ৰতিটো স্তৰত বিজয়ী মানসিকতা গঢ়ি তোলাৰ বাবে চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "যুৱ বন্ধুসকল, আজি আপুনি লাভ কৰা এই বঁটা আন এটা কাৰণত অতি বিশেষ। সেইকাৰণে এই বঁটাবোৰ এটা সুযোগ! দেশখনে বৰ্তমান ইয়াৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উদযাপন কৰি আছে। আপুনি এই গুৰুত্বপূৰ্ণ সময়ত এই বঁটা লাভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে অতীতৰ পৰা শক্তি লোৱাৰ আৰু অহা ২৫ বছৰৰ অমৃত কালত মহান ফলাফল প্ৰাপ্ত কৰাৰ বাবে নিজকে সমৰ্পিত কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় কন্যা শিশু দিৱস উপলক্ষে দেশৰ কন্যাসকলকো শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ গৌৰৱময় ইতিহাসৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামত বীৰবালা কনকলতা বৰুৱা, খুদিৰাম বসু, ৰাণী গুইডিনিলুৰ দৰে নায়কসকলৰ এক ইতিহাস আছে যিয়ে আমাক গৌৰৱান্বিত কৰি তোলে। "এই যোদ্ধাসকলে কম বয়সতে দেশৰ স্বাধীনতাক তেওঁলোকৰ জীৱনৰ লক্ষ্য কৰি তুলিছিল, ইয়াৰ বাবে নিজকে সমৰ্পিত কৰিছিল।"
যোৱা বছৰ দেৱালীত জম্মু-কাশ্মীৰৰ নওচেৰা খণ্ডভ্ৰমণৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "যোৱা বছৰ দেৱালীত মই জম্মু-কাশ্মীৰৰ নওচেৰা চেক্টৰলৈ গৈছিলো। তাত মই বলদেৱ সিং আৰু বসন্ত সিং নামৰ এনে নায়কসকলক লগ পাইছিলো যিয়ে স্বাধীনতাৰ পিছৰ যুদ্ধত শিশু সৈনিকৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল। তেওঁ ইমান কম বয়সতে তেওঁৰ সৈন্যবাহিনীক সহায় কৰিছিল, তেওঁৰ জীৱনৰ যত্ন লোৱা নাছিল। "প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই নায়কসকলৰ বীৰত্বক অভিবাদন জনাইছে।
"আমাৰ ভাৰতৰ আন এটা উদাহৰণ হৈছে গুৰু গোবিন্দ সিং জীৰ পুত্ৰসকলৰ সাহসিকতা আৰু ত্যাগ। যেতিয়া চাহিবজাদসকলে সীমাহীন বীৰত্বৰে বলিদান দিছিল, তেতিয়া তেওঁলোক বহুত সৰু আছিল। ভাৰতৰ সভ্যতা, সংস্কৃতি, বিশ্বাস আৰু ধৰ্মৰ বাবে তেওঁৰ ত্যাগ অতুলনীয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱসকলক চাহিবজাদা আৰু তেওঁলোকৰ ত্যাগৰ বিষয়ে অধিক তথ্য লাভ কৰিবলৈ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কালি দিল্লীৰ ইণ্ডিয়া গেটৰ ওচৰত নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ ডিজিটেল প্ৰতিমূৰ্তিও স্থাপন কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "নেতাজীয়ে আমাক প্ৰথমে দেশৰ কৰ্তব্যৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ অনুপ্ৰেৰণা প্ৰদান কৰে। নেতাজীৰ পৰা অনুপ্ৰেৰণা লৈ, আপুনি দেশৰ বাবে আপোনাৰ কৰ্তব্যৰ পথত আগবাঢ়িব লাগিব।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যুৱসকলক যিকোনো ক্ষেত্ৰত নীতি আৰু পদক্ষেপৰ কেন্দ্ৰত ৰখা হয়। তেওঁলোকে ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া, ষ্টেণ্ড আপ ইণ্ডিয়া, ডিজিটেল ইণ্ডিয়া, মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ লগতে স্বাৱলম্বী ভাৰতৰ ব্যাপক আন্দোলন আৰু আধুনিক আন্তঃগাঁথনি সৃষ্টিৰ দৰে পদক্ষেপৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। "এইটো ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ গতিৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ যিভাৰত আৰু বাহিৰত এই নতুন যুগৰ নেতৃত্ব দি আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদ্ভাৱন আৰু ষ্টাৰ্ট-আপৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ বৰ্ধিত দক্ষতাৰ কথা কয়। ভাৰতৰ যুৱ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলৰ দ্বাৰা আগশাৰীৰ গোলকীয় কোম্পানীসমূহৰ নেতৃত্বৰ বিষয়ে ৰাষ্ট্ৰৰ হৈ গৌৰৱ প্ৰকাশ কৰি তেওঁ কয়, "আজি আমি গৌৰৱান্বিত যেতিয়া আমি ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলক ষ্টাৰ্ট-আপৰ পৃথিৱীত তেওঁলোকৰ সুনাম বিয়পি পৰা দেখিবলৈ পাইছো। আজি আমি গৌৰৱান্বিত যেতিয়া আমি দেখিছো যে ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই উদ্ভাৱন কৰি আছে, দেশক আগুৱাই লৈ গৈছে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যিবোৰ অঞ্চলত কন্যাক আগতে অনুমতি দিয়া হোৱা নাছিল, সেই অঞ্চলসমূহত আজি কন্যাসকলে বিস্ময়কৰ কাম কৰি আছে। এয়া হৈছে নতুন ভাৰত, যি নতুন, সাহস আৰু সাহস কৰাৰ পৰা আঁতৰি নাথাকে, সেইটো আজি ভাৰতৰ পৰিচয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰশংসা কৰে যে ভাৰতৰ শিশুসকলে এতিয়া টিকাকৰণ কাৰ্যসূচীতো তেওঁলোকৰ আধুনিক আৰু বৈজ্ঞানিক চিন্তাধাৰাৰ পৰিচয় দিছে। জানুৱাৰীৰ ৩ তাৰিখৰ পৰা মাত্ৰ ২০ দিনৰ ভিতৰত, চাৰি কোটিৰো অধিক শিশুৱে কৰোনা ভেকছিন গ্ৰহণ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানত তেওঁৰ নেতৃত্বৰ বাবে তেওঁক প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দাবী কৰে যে আপুনি যিদৰে পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা অভিযানৰ বাবে আগবাঢ়ি আহিছে, ঠিক তেনেদৰে আপুনিও স্থানীয় অভিযানৰ বাবে কণ্ঠস্বৰৰ বাবে আগবাঢ়ি আহিব লাগে।