হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ ১৯ – ওমিক্রোন অপদেৎ
কেন্দ্রনা ইন্তর্নেস্নেল এরাইবেলশিংগী গাইদলাইন্দ রিভাইস তৌখ্রে
ত্রাবেল্লর পুম্বা নুমিৎ ৭নি য়ুমদা ক্বারিন্তিন চৎথগনি অমসুং ভারত্তা থুংলবা ৮নি শুবা নুমিৎতা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত তৌগনি
রিভাইস তৌরবা গাইদলাইন্দ অসি ২০২২গী জানুৱারী ১১ (০০.০১ আই.এস.তি.গী পুংদা)দগী চৎনবা হৌগনি
07 JAN 2022 5:33PM by PIB Imphal
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা কোবিদ-১৯ ভাইরসগী মওংশিং হোংলক্লিবা অমসুং হায়রিবা অসিগী এস.এ.আর.এস.-কোব-২ ভেরিএন্ত ওফ কন্সর্ন (বি.ও.সি.এস.) মদুদি ওমিক্রোনগী ইবোলুসন অমসুং মালেম শিনবা থুংনা কেসশিং অসি হেনগৎপগী রিপোর্ত অসি য়েংলগা ২০২২গী জানুৱারী ৬তা ইন্তর্নেস্নেল এরাইবেলশিংগী গাইদলাইন্দ রিভাইস তৌখ্রে। মসিগী গাইদলাইন্দ অসি ২০২২গী জানুৱারী ১১ (০০.০১ আই.এস.তি.গী পুংদা)দগী চৎনবা হৌগনি।
মসি ২০২১গী নবেম্বর ৩০দা খ্বায়দগী কোন্না তৌখিবা অপদেৎনি।
রিভাইস তৌরবা গাইদলাইন্দ অসি হেলথ মিনিস্ত্রীগী ৱেবসাইত্তা পোস্ত তৌরি অমসুং মসিদা চংবা য়াই -
https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedGuidelinesforInternationalArrivalsdated7thJanuary2022.pdf
মখাদা পীরিবা অসি মমাংগী গাইদলাইন্দগা (২০২১গী নবেম্বর ৩০গী) য়েংনবদা ২০২২গী জানুৱারী ৬কী রিভাইস গাইদলাইন্দশিংদা অহোংবা লৈরিবা অদুনি:
1. ত্রাবেল্লর পুম্বা (এরাইবেলদা রেন্দম তেস্তিংগীদমক খল্লবা ২%শিং অমসুং নেগেতিব ওইরবশিং য়াওনা) নুমিৎ ৭নি য়ুমদা ক্বারিন্তিন চৎথগনি অমসুং ভারত্তা থুংলবা ৮নি শুবা নুমিৎতা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত তৌগনি।
2. ত্রাবেল্লরশিংনা ৮নি শুবা নুমিৎতা কোবিদ-১৯গী আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত তৌখিবগী রিজল্ত এয়র সুবিধা পোর্তেল (মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা য়েংশিনগদবা)দা অপলোদ তৌবা মথৌ তারি।
3. এরাইবেলদা তেস্তিং তৌবা মথৌ তাবা ত্রাবেল্লর পুম্বনা, মতম চানা লায়না তেস্ত তৌবা য়ানবা অমসুং খুদোংচাদবশিং থোক্তনবা এয়র সুবিধা পোর্তেলদা তেস্ত ওনলাইনগীদমক বুক হান্না তৌগদবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID19-Omicron Update
Centre Revises Guidelines for International Arrivals
All travellers will undergo home quarantine for 7 days and shall undertake RT-PCR test on the 8th day of arrival in India
The Revised Guidelines will come into effect from 11th January 2022 (00.01 Hrs IST)
07 JAN 2022 5:33PM by PIB Delhi
Union Ministry of Health & Family Welfare has revised the Guidelines for International Arrival on 6th January 2022 in view of the changing nature of COVID -19 virus and evolution of SARS-CoV-2 variant of concern (VOCs) i.e. Omicron variant and reported increase in the cases worldwide. These guidelines shall be valid from 11th January 2022 (00.01 Hrs IST)
These were last updated on 30th November 2021.
The Revised Guidelines are posted on the Health Ministry’s website and can be accessed at-
https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedGuidelinesforInternationalArrivalsdated7thJanuary2022.pdf
The following changes have been made in the Revised Guidelines of 6th January 2022 as compared to previous guidelines (of 30th November 2021):
1. All travellers (including those 2% who were selected for random testing on arrival and were found negative) will undergo home quarantine for 7 days and shall undertake RT-PCR test on the 8th day of arrival in India.
2. Travelers shall also be required to upload results of RT-PCR test for COVID-19 done on 8th day on Air Suvidha portal (to be monitored by the respective States/UTs).
3. All travellers who need to undertake testing on arrival, should preferably pre-book the test online on Air Suvidha Portal, to facilitate timely testing and avoid inconvenience.