হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯: লান্না থাজনবশিং অমদি অচুম্বশিং
কেন্দ্রনা ই.সি.আর.পি.-IIগী মখাদা লৈরিবা ফন্দগী ২৬.১৪% খক্তমক থাদোরক্লি হায়না মীদিয়াগী রিপোর্তশিংদা ক্লেম তৌরিবসি অরানবনি অমসুং লান্না লমজিংবনি
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগীদমক থম্লিবা ফন্দ ৫০%পীথোকখি অমসুং পাউচেগী আইতেমদা ক্লেম তৌরিবসি নত্তে
পাউচেগী আইতেমদা ক্লেম তৌরিবা নবেম্বর ২০২১দা ফন্দ থাদোকখি হায়বা অসি নত্তে ফন্দ অসি ২০২১গী ওগস্তকী ২৪দা থাদোকখিবনি
04 JAN 2022 6:29PM by PIB Imphal
হন্দক্তা পাউচে চেনেল অমদা ক্লেম তৌরি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা ই.সি.আর.পি.-IIগী ফন্দগী রাজ্যশিংদা ২৬.১৪% খক্তমক কাইথরি। পাউচে চেনেল অসিনা মখা তানা ক্লেম তৌরি মদুদি ফন্দশিং অসি কেন্দ্রনা ২০২১গী নবেম্বর য়েন্থোকখি অমসুং রাজ্যশিংনা এপ্রুপ তৌরবা ফন্দগী ৬০% শিজিন্নখি। পাউচেগী রিপোর্ত অসি অরানবা পাউনি অমসুং ক্লেম অসি অরানবনি, লান্না লমজিংবনি অমসুং য়ুম্ফম য়াওদবনি।
মন্ত্রীমন্দলনা ২০২১গী জুলাইগী ১দগী ২০২২গী মার্চ ৩১ ফাওবা শিজিন্নবা লুপা কোতি ২৩,১২৩গী শেনফম ওইগদবা (কেন্দ্রগী শরুক – লুপা কোতি ১৫,০০০ অমসুং রাজ্যগী শরুক - লুপা কোতি ৮,১২৩)গী “ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ ইম্মর্জেন্সী রেস্পোন্স এন্দ হেলথ সিস্তেমস প্রিপিয়ারনেস পেকেজ – ফেজ-II (ই.সি.আর.পি.-II) অয়াবা পীখি। স্কীম অসি সেন্ত্রেল সেক্তর (সি.এস.) কম্পোনেন্ত খরগা লোয়ননা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর স্কীম (সি.এস.এস.) অমনি।
স্কীম অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯না অকিবা থোক্লিবা অসি থিংবা, থিদোকপা অমসুং অথু অকাইদা শেম শাদুনা লৈনবা নেস্নেল হেলথ সিস্তেম অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। স্কীম অসিগী মখাদা, রাজ্যনা লুপা কোতি ২০,৩০৮.৭০ চাদিং তৌরি হায়রিবা অসিদা কেন্দ্র সরকারনা কোতি ১২,১৮৫.৭০ অমা অমসুং রাজ্য সরকারনা লুপা কোতি ৮,১২৩ পুথোক্লি।
স্কীম অসিগী অয়াবা হেক ফংবগা, কেন্দ্র সরকারা মাংজৌননা খোঙথাং কয়া লৌখৎতুনা ই.সি.আর.পি.-II শিজিন্নবগীদমক অথুবা মতমদা শেম শাবা ঙম্নবা ২২/০৭/২০২১দা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রগী শরুক ১৫% থাদোকখ্রে. ফন্দ অসিগী অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত অসি ২০২১গা অগস্ত থাদা রাজ্যশিংদা অথুবা মতমদা থাদোকখি। ২০২১গী ওগস্ত ২৪দা নেস্নেল হেলথ মিসন (এন.ঐচ.এম.)গী খুত্থাংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লুপা কোতি ৬০৭৫.৮৫গী অপুনবা শেনফম (কেন্দ্রগী শরুক্তগী ৫০%) হান্ননা থাদোকখ্রে। রাজ্য খায়না কেন্দ্রগী শরুক অমসুং এক্সপেন্দিচর হৌজিক ফাওবগী ওইনা এন্নেকচর I দা উবা ফংগনি। হৌজিক ফাওবদা, ই.সি.আর.পি.-II মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬তা লুপা কোতি ১,৬৭৯.০৫গী চাদিং ফংখ্রে।
পাউচে চেনেলগী রিপোর্ত্তা য়াম্না তোইনা অরানবা কয়া অমা লৈরি।
১. কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগীদমক থম্লিবা ফন্দ ৫০%পীথোকখি অমসুং পাউচেগী আইতেমদা ক্লেম তৌরিবসি নত্তে
২. পাউচেগী আইতেমদা ক্লেম তৌরিবা নবেম্বর ২০২১দা ফন্দ থাদোকখি হায়বা অসি নত্তে ফন্দ অসি ২০২১গী ওগস্তকী ২৪দা থাদোকখিবনি
৩. কেন্দ্র সরকারনা ফংহল্লিবা লুপা কোতি ৬০৭৫.৮৫ অসিগী মনুংদা, লুপা কোতি ১৬৭৯.০৫ (মদুদি ২৭.১৩%), অসি রাজ্যনা ৩১/১২/২১দা চাদিং তৌখি অমসুং পাউচেগী রিপোর্ত্তা ক্লেম তৌরিবা ৬০% অসি নত্তে।
লেমহৌরিবা ফন্দশিং অসি রাজ্যশিংনা চংশিল্লিবা থবকশিং অমসুং শিজিন্নবগী মতুং ইনা থাদোক্কনি মসিদা য়ামদ্রবদা ফন্দগী ৫০% হান্না থাদোকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য মঙা ৫০% হেন্না চাদিং তৌখ্রে হায়বগী রিপোর্ত লৈরি। কেন্দ্র সরকারনা ই.সি.আর.পি.-II পেকেজগা লোয়ননা য়াম্না থুনা থবকশিং পায়খৎলি। রাজ্যগী হেলথ মন্ত্রীগা লোয়ননা কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রীনা মীফম অনি শিনখ্রে অমসুং কেন্দ্রগী হেলথ সেক্রেতরীগা রাজ্যগী হেলথ সেক্রেতরীগা লোয়ননা য়ামদ্রবদা মীফম অহুম শিনখ্রে। থবক ওইনা পায়খৎলিবা অমসুং চাদিং অনিমক কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রীনা নুমিৎ খুদিংগী ওইনা য়েংশিল্লি।
এন্নেকচর I
ই.সি.আর.পি.-II ফাইনান্সিএল প্রোগ্রেস (সোর্স: এম.ঐচ.এম.-পি.এম.এস. পোর্তেল) (২০২২গী জানুৱারী ৩ ফাওবদা)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য / য়ু.তি.গী মমিং
অয়াবা পীখ্রবা শেনফম (লুপা কোতিদা)
রাজ্য / য়ু.তি.গা লোয়ননা ফংলিবা ফন্দ (লুপা কোতিদা)
চাদিং
(লুপা কোতিদা)
%
চাদিং
এস.ঐচ.এস.দা থাদোকখিবা রাজ্যগী শরুক (ফংখিবা/ফংখিদবা)
১
২
৩
৪
৫
৬=৫/৪
৮
১
আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
১৪.২৩
৭.১১
০.০০
০.০০%
NA
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৬৬২.০৯
৩৪৮.২৬
৬৬.৮৮
১৯.২০%
ফংখিবা
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১১৮.৫০
৭০.৯৭
১.১৬
১.৬৪%
ফংখিবা
৪
আসম
৬৫৭.০৩
৩৮৭.৪৮
১.৪৭
০.৩৮%
ফংখিবা
৫
বিহার
১,৩৬৮.৭০
৮৬০.৭২
১৬০.৬২
১৮.৬৬%
ফংখিবা
৬
চান্দিগর
৫.৬৮
২.৮৪
০.৭৯
২৭.৭৭%
NA
৭
ছত্তিসগর
৬২৬.৬০
১৮৮.০৩
২৫.৬৫
১৩.৬৪%
ফংখিদবা
৮
দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি, দামন অমসুং দিয়ু
৯.৩৮
৪.৭৬
০.৮২
১৭.১৭%
NA
৯
দিল্লী
৫০.৩৪
২৫.১৭
৩৪.৯২
১৩৮.৭৪%
ফংখিবা
১০
গোৱা
১৭.৫১
৯.৮২
০.০৩
০.৩৫%
ফংখিবা
১১
গুজরাত
৬৬১.৯৯
৩২৩.৯৮
৭৮.৯৪
২৪.৩৭%
ফংখিবা
১২
হরিয়ানা
২৭২.৭১
১৫২.০২
৯১.৪১
৬০.১৩%
ফংখিবা
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২০৩.৮৭
১২০.২৯
১১.৯৫
৯.৯৪%
ফংখিবা
১৪
জম্মু অমসুং কশ্মির
২১১.০৪
১২৮.৮২
৩.১৪
২.৪৪%
NA
১৫
ঝরখন্দ
৫৬৯.৮১
৩১৯.৪৫
০.০০
০.০০%
ফংখিবা
১৬
কর্নাতকা
৮৩১.৮০
৪২০.০৩
২.৫৭
০.৬১%
ফংখিবা
১৭
কেরালা
২৬৭.৩৫
১৪৪.৯০
৩০.২০
২০.৮৪%
ফংখিবা
১৮
লাদাখ
৩৪.৫১
৩১.২৬
২.৩২
৭.৪১%
NA
১৯
লক্ষদ্বীপ
১.৫০
০.৫০
০.০০
০.০০%
NA
২০
মধ্যা প্রদেশ
১,৪৪৭.৫১
৭২৮.৬২
১৯২.৩৯
২৬.৪০%
ফংখিবা
২১
মহারাস্ত্র
১,২৯৪.৬৯
৬৮৩.৯৮
২.২২
০.৩২%
ফংখিবা
২২
মনিপুর
৭৮.০৭
৩৮.৬৭
৩.০০
৭.৭৬%
ফংখিদবা
২৩
মেঘালয়
৭৯.৬৫
৪২.৩৭
১.৪২
৩.৩৪%
ফংখিবা
২৪
মিজোরাম
৪৪.৩০
১.৬৬
০.০০
০.০০%
ফংখিদবা
২৫
নাগালেন্দ
৬২.৪৬
২৮.১১
০.০০
০.০০%
ফংখিদবা
২৬
ওরিশা
৮০৭.৩৩
৪৩০.৯৮
৫৫.০৯
১২.৭৮%
ফংখিবা
২৭
পুদুচেরী
৭.১৮
৪.৫২
০.৮৪
১৮.৫২%
ফংখিবা
২৮
পঞ্জাব
৩৩০.৯৪
১৬৫.৭৩
১৪৪.৯৩
৮৭.৪৫%
ফংখিবা
২৯
সিক্কিম
১,৪৭২.২৮
৭০৮.৩৩
৩৪.০০
৪.৮০%
ফংখিবা
৩০
তামিল নাদু
১৮.৮০
৯.৯৮
০.০০
০.০০%
ফংখিবা
৩১
তেলঙ্গনা
৭৯৮.৯৪
৩৯৯.৬৬
৩২৫.৫৮
৮১.৪৬%
ফংখিবা
৩২
ত্রিপুরা
৪৫৬.০৮
২২৯.৩৪
৪২.৮৩
১৮.৬৮%
ফংখিবা
৩৩
উত্তর প্রদেশ
৮৭.৩৩
৪৬.৫১
০.৬০
১.২৯%
ফংখিবা
৩৪
উত্তরাখন্দ
২,৬৯০.০৭
৯৩৯.৯৪
৮৭.০৫
৯.২৬%
ফংখিদবা
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৫৪.৭৮
১৩৫.৮৬
৮.৫৪
৬.২৮%
ফংখিবা
৩৬
সিক্কিম
৯৮৩.৯৭
৫০৩.৮২
২৬৭.৬৯
৫৩.১৩%
ফংখিবা
অপুনবা মশীং
১৭,৪৯৯.০০
৮,৬৪৪.৪৯
১,৬৭৯.০৫
১৯.৪২%

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19: Myth vs. Facts
Media report claiming that Centre has only released 26.14% of funds under ECRP-II is Misinformed and Misleading
Central government has released 50% of Funds earmarked for States/UTs, and not 26.14% as claimed in the news item
Funds were released by 24th August 2021 and not in November 2021, as claimed in the news item
04 JAN 2022 6:29PM by PIB Delhi
A news channel has recently made a claim that the Union Government has only disbursed 26.14% of the ECRP-II funds to the states. The news channel further claims that funds were disbursed by the Centre by November 2021 and states have utilized 60% of the approved funds. The news report is misinformed and claims are false, misleading and based on misrepresented facts.
The Cabinet approved the “India Covid-19 Emergency Response and Health Systems Preparedness Package - Phase-II” (ECRP-Phase-II) on 8th July 2021 for an amount of Rs. 23,123 crores (Central Share – Rs. 15,000 Crore and State Share – Rs.8,123 Crore) to be implemented from 1st July 2021 to 31st March 2022. The scheme is a Centrally Sponsored Scheme (CSS) with some Central Sector (CS) components.
The Scheme is aimed to prevent, detect and respond to the continuing threat posed by COVID-19 and strengthen national health systems for emergency response and preparedness across the country. Under the scheme, Rs 20,308.70 crores are to be spent by states out of which Rs 12,185.70 crore is to be provided by the central government and Rs 8,123 crore is to be provided by state governments.
Immediately after approval of the scheme, the Union Government took proactive measures and released 15% of the central share to States/UTs on 22/07/2021 to enable them to quickly undertake the preparatory activities for implementation of ECRP-II. The second instalment of funds was released soon after as advance to the States in the month of August 2021. A total amount of Rs. 6075.85 Crore (50% of central share) has already been released to States/UTs through National Health Mission (NHM) by 24th August 2021. State wise central share release and expenditure till date can be seen at Annexure I. So far, expenditure of Rs. 1,679.05 Crore has been incurred by the 36 States/UTs under ECRP-II.
There are several factual errors in the report of the news channel.
1. The Central Government has released 50% of the funds earmarked for States/UTs, and not 26.14% as claimed in the news report.
2. All funds were released by 24th August 2021 and not in November 2021, as claimed in the news item.
3. Out of the Rs. 6075.85 crore made available by the Union Government, Rs. 1679.05, crore, (i.e. 27.13%), have been spent by States as 31/12/21, and not 60% as claimed in the news report.
The remaining funds will be released to states based on the progress and utilization of at least 50% of the funds already released. So far, five states have reported expenditure of more than 50%. Central Government is actively pursuing with states with speedy implementation of the ECRP-II package. Two meetings have been conducted by Union Health Minister with State Health Minister, and Union Health Secretary has conducted at least three meetings with State Health Secretaries. Both the physical progress and expenditure are being monitored at the Union health Ministry on a daily basis.
Annexure I
ECRP-II Financial Progress (Source: NHM-PMS Portal) (As on 3rd January 2022)
S. No.
Name of the State / UT
Amount Approved
(Rs. In Crore)
Funds Available with State/UT
(Rs. In Crore)
Expenditure
(Rs. In Crore)
% Expenditure
State Share Released to SHS (Y/N)
1
2
3
4
5
6=5/4
8
1
Andaman & Nicobar Islands
14.23
7.11
0.00
0.00%
NA
2
Andhra Pradesh
662.09
348.26
66.88
19.20%
Y
3
Arunachal Pradesh
118.50
70.97
1.16
1.64%
Y
4
Assam
657.03
387.48
1.47
0.38%
Y
5
Bihar
1,368.70
860.72
160.62
18.66%
Y
6
Chandigarh
5.68
2.84
0.79
27.77%
NA
7
Chhattisgarh
626.60
188.03
25.65
13.64%
N
8
DNH & DD
9.38
4.76
0.82
17.17%
NA
9
Delhi
50.34
25.17
34.92
138.74%
Y
10
Goa
17.51
9.82
0.03
0.35%
Y
11
Gujarat
661.99
323.98
78.94
24.37%
Y
12
Haryana
272.71
152.02
91.41
60.13%
Y
13
Himachal Pradesh
203.87
120.29
11.95
9.94%
Y
14
Jammu & Kashmir
211.04
128.82
3.14
2.44%
NA
15
Jharkhand
569.81
319.45
0.00
0.00%
Y
16
Karnataka
831.80
420.03
2.57
0.61%
Y
17
Kerala
267.35
144.90
30.20
20.84%
Y
18
Ladakh
34.51
31.26
2.32
7.41%
NA
19
Lakshadweep
1.50
0.50
0.00
0.00%
NA
20
Madhya Pradesh
1,447.51
728.62
192.39
26.40%
Y
21
Maharashtra
1,294.69
683.98
2.22
0.32%
Y
22
Manipur
78.07
38.67
3.00
7.76%
N
23
Meghalaya
79.65
42.37
1.42
3.34%
Y
24
Mizoram
44.30
1.66
0.00
0.00%
N
25
Nagaland
62.46
28.11
0.00
0.00%
N
26
Odisha
807.33
430.98
55.09
12.78%
Y
27
Puducherry
7.18
4.52
0.84
18.52%
Y
28
Punjab
330.94
165.73
144.93
87.45%
Y
29
Rajasthan
1,472.28
708.33
34.00
4.80%
Y
30
Sikkim
18.80
9.98
0.00
0.00%
Y
31
Tamil Nadu
798.94
399.66
325.58
81.46%
Y
32
Telangana
456.08
229.34
42.83
18.68%
Y
33
Tripura
87.33
46.51
0.60
1.29%
Y
34
Uttar Pradesh
2,690.07
939.94
87.05
9.26%
N
35
Uttarakhand
254.78
135.86
8.54
6.28%
Y
36
West Bengal
983.97
503.82
267.69
53.13%
Y
TOTAL
17,499.00
8,644.49
1,679.05
19.42%