হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৪৩.১৫ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬৪ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৪০% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৭৭,০০২দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৪৫ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৮%) অসি ১%দগী তাখি
29 DEC 2021 9:50AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৬৪,৬১,৩২১ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৪৩.১৫ (১,৪৩,১৫,৩৫,৬৪১) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৫২,৬৯,১২৬গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৭,১৯৭
২শুবা দোজ
৯৬,৯৪,২৮৩
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৫,২১৭
২শুবা দোজ
১,৬৮,৬২,৭১০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৯,৬৪,০৪,৯০৪
২শুবা দোজ
৩২,৩১,০১,৯৪৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৩৮,১২,৯৮০
২শুবা দোজ
১৪,৮০,৫২,৭৫৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,০৯,৯৬,৭০২
২শুবা দোজ
৯,৩৮,৩৬,৯৪৩
অপুনবা
১,৪৩,১৫,৩৫,৬৪১
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৩৪৭ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪২,৫১,২৯২ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৪০% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬২নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,১৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৭৭,০০২দা লৈদুনা নুমিৎ ৫৭৯গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২২% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৬৭,৬১২তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৭.৫২ (৬৭,৫২,৪৬,১৪৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪৫ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৭৯%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৮৬নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১২১নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 143.15 Cr
More than 64 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.40% is highest since March 2020
9,195 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 77,002
Weekly Positivity Rate (0.68%) less than 1% for last 45 days
29 DEC 2021 9:50AM by PIB Delhi
With the administration of 64,61,321 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 143.15 Cr (1,43,15,35,641) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,52,69,126 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,87,197
2nd Dose
96,94,283
FLWs
1st Dose
1,83,85,217
2nd Dose
1,68,62,710
Age Group 18-44 years
1st Dose
49,64,04,904
2nd Dose
32,31,01,947
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,38,12,980
2nd Dose
14,80,52,758
Over 60 years
1st Dose
12,09,96,702
2nd Dose
9,38,36,943
Total
1,43,15,35,641
The recovery of 7,347 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,42,51,292.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.40%, highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 62 days now.
9,195 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 77,002. Active cases constitute 0.22% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,67,612 tests being conducted. India has so far conducted over 67.52 Cr (67,52,46,143) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.68% remains less than 1% for the last 45 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.79%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 86 days and below 3% for 121 consecutive days now.